Esperal 07.12.16 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere,Kas alkoholivaba õlut ja siidrit võib juua kui kasutan Esperali ?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Üldreegel - üks asi korraga:
a) kui arstirohud, siis rohud ja ei mingit siidrit.
b) Pingeid ei maandata alkoholiga - vajalikud on arstirohi algetapil, harjutused (kestvalt) ja uus eluhoiak, uued väärtused, mille nimel ma elan, töötan.
c) vt eelnevaid, leia endale sobilik ja praktiseeri.
Harjutamine teeb meistriks.
Tabletid on abivahendid, harjutused ja uued väärtushinnangud on põhiline!
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Esperal ja Venlafaksiin

Tere
Kas Esperal 1 tbl päevas ja Venlafaksiin(antidepressant serotoniin) 225 mg päevas sobivad omavahel kokku ?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Minu ravitaktika - võimalusel võtta ravimeid tunni-poolteise vahega, siis saate teada kuidas neist üks või siis teine teile mõju avaldavad.
2) Nii saate ka ravimite annuse muutmisel nende toimeid ...

Loe edasi

Antidepresandid ja viljakus.

Tere.

Küsimus siis mitmetele ravimitele. Need ravimid kirjutati minu abikaasale. Kellel oli/ on alkoholi sõltuvus. Tahaksin teada kuidas need rohud mõjuvad mehe viljakusele. Need ravimid on ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Põhiprobleem on alkoholile täielik Ei!
Seemnerakkude uuenemine on meestel 4 (neli) kuud - neli kuud ja + täielikult alkohvaba, siis on võimalik "kaineid" seemnerakke saada.
Kainuse rajal ...

Loe edasi

Esperal tabletid

Tere

Minu perearst ütles, et neid tablette pole Eestis enam võimalik välja kirjutada. Nimelt mul abikaasa viimasel ajal on hakkanud liiga palju õlut jooma, ta kunagi tarvitas Esperali. Kas ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Praegu kasutatakse uut ravimit - SELINCRO, toimeaine nalmefeen.
Peale tabletikeste on vaja ka muid asjaolusid oma elus muuta, eluviisi muuta.

Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Mehe probleem: joomine, vägivaldsus

Selline mure siis, et kui mees joob, muutub ta vägivaldseks ja kõik ajab teda närvi. Ta tuleb isegi mulle kallale. Käib peas mingi krõks, kujutab endale asju ette et mina või keegi ütlesime miskit, mida ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Viinaviga on küljes, psühhiaatri uuringul võib ilmselt ka mõni muu stressikolle päevavalgele tulla.
Vajab eelkõige Mehe Tahet (Laps ja Pere peaks ikka õllevahust tähtsam olema!).
Arstirohi ...

Loe edasi

Esperal ja alkohol

Mitu päeva pärast Esperali tarvitamist võib alkoholi tarbida?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Võiks võrrelda allergia probleemiga:
a) mõnel lõpp kohe ja surmaga (ennemuiste võeti patsiendilt kirjalikule tõendile allkiri, et on teadlik...),
b) mõnel ropult paha ja jääb ellu,
c) ...

Loe edasi

alkoholismi ravi hüpnoosiga

tere.Olen 32 a.naisterahvas.Alkoholism on väga tugevasti viimaste aastatega süvenenud,olen ära proovinud tabletiravi(antabus,esperal),ampullid,süstid jne.Maksimum oli 7.5 kuud süstiga,mis vastu pidasin.Teise ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Varem oli hüpnoos ja teised sugestiivsed psühhoteraapia
meetodid üsna laialt levinud.Viimasel ajal aga psühhiaatrid
eriti neist ei hooli,kuigi sageli sai päris häid tulemusi.Levivad
rohkem ...

Loe edasi

alkoholism

Tere!
Minu abikaasale paigaldati aasta tagasi nahaalused Esperal ampullid, mis aga tulemusi ei andnud. Kas oleks mõtet seda protseduuri uuesti korrata või ei sobi temale selline ravimeetod?Millist ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Vastamiseks on infot veidi napilt.Kaua püsis kaine?
Kas tekkis paigaldamise järgselt mingi haavapõletik
ja kuidas on tervislik seisund.Soovitav on teha eelnevalt
vereanalüüs maksa seisund ...

Loe edasi

Esperal

Vennale kirjutas arst välja Esperali tabletid. Reviat arst mingil põhjusel ei saanud välja kirjutada, haigekassa soodustus oleks väike olnud. Vend on nö. korralik alkohoolik, st. elu muidu sotsiaalselt ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Esperaalravi eesmärk on siiski täiskarskluse hoidmine.Kui selline ravieesmärk on püstitatud,siis ta sobib toetava vahendina hästi.Ka väikese alkoholi koguse võtmist küll ei soovita,sest koos alkoholiga ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: