Mirtazapini 15 mg 26.09.22 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere! Olen mures olnud 4 kuud kõhuvaevustega ja uuringud alles käivad.Aga nüüd on tänu sellele tekkinud tugev depressioon ,söögiisu puudus ja kaalulangus. perearst kirjutas Mirtazapini 15 mg. Kas võib alustada kohe tervest tblt või peaks alguses poolitama et keha harjuks? Varem olen 1x kasutanud asentrat kui oli sünnitus järgi depressioon.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Alustada 1/2-st, võibolla sellest annusest juba piisab.
Võib alustada ka ühest tervest tabletist.
Ravim hea, võtta õhtul - temal ka und soodustav toime.
Ravim 1/10, harjutused, eluviis 9/10 ravivõimalustest
Head harjutammist,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Nutuhood.

Tere! Halvad mõtted keerlevad peas.Umbes 10.a.tagasi venna surmaga ,algasid nutuhood.Iga väiksemgi probleem ajab nutma.Tihti soovin üksi olla,ei soovi kedagi näha,ega kellegagi suhelda.Leian mõttelt,et ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Veidi nutta ikka võib - puhastab hinge.
Xanax on nö kiirabivahend ja aegajalt võtta - sobib.
Väike ravikuur antidepressandiga tuleb kasuks.

Perearst las kirjutab Mirtazapini ...

Loe edasi

ravim

Ma ei saa sõita busiiga , tekib ärevushäire ja siis õhupuudus, siis ei saa jalutada umbes üle 100 meetri väljas hakkab ärevushäire, hingeldamine ja õhupuudus, ma ei ole saanud õiget rohtu, mul on isheemia ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Arstirohi on hea, mina soovitaksin seda võtta vaid 1 mg ja seda õhtul. Kui sedagi palju, siis 0,5 mg õhtul.
Kui see ravimiannuse muutmine ei anna piisavalt paranemist, siis vahetaks ravimit ja mõtleksin ...

Loe edasi

Ärevus seoses rivorilist loobumisega

Tere!
Mul on probeem seoses ärevuse ja unehäiretega.
Pöördusin aastaid tagasi selle murega psühhiaatri poole. Ta kirjutas välja rivotrili järjest 4,5 aastat. Võtsin seda 0,5-1,5 tabletti päevas. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Olenevalt teie kehakaalust peaks Mirtazapini annus 15+/- mg (rohkem/vähem - ise leida õige annus) õhtul olema. Kui sõltuvusprobleemid, siis ilmselt kuni 30 mg+/-.
Koostöö psühhiaatriga.

Loe edasi

Iiveldus

Tere taas!
Esitasin Teile oma mureküsimuse ja tänud, et vastasite.
Olen see 37aastane naine, kelle mureks on see, et süda on kogu aeg paha ja ma enam ei suuda niimoodi elada, see pole elu, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhiaatri jutule ja siis ühiselt koos terapeudiga leida vajalik lahendus. Kirja teel ei saa konkreetsemalt soovitusi anda.
Kannatlikkust ja tegudele!
Lahendid on kindlasti olemas.
Jüri ...

Loe edasi

Suutmatus tegutseda pärast psühhoosi põdemist

Tere, minu mureks on see et psühhoosist on möödunud juba peaaegu aasta. Olen tarvitanud korralikult rohtusid, aga endiselt pole tegutsemisindu. Ma ei suuda end kokku võtta, et tegutseda. Veedan päevad ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Fluanxol hommikul (1 mg) õhtul Mirtazapin ja annust vähendada. Harjutused, kehalised harjutused panevad ainevahetuse kaudu energia liikuma, tahe suureneb ja tegutsemine hakkab edenema. Jalutuskäigud, alul ...

Loe edasi

Unetus

Olen 43 a naisterahvas. Olen kasutanud kaua aastaid unerohtusid. Alustame näiteks aastast 2007. Nimetatud aasta kevadest kuni 2009 aasta kevadeni võtsin õhtuti magama jäämiseks 2 mg rivotrili. 2009 a. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

"Aga unerohtude kokteil on välja kujunenud tänaseks järgmine: 25 mg ketipinori, 15 mg mirtazapini (remeron) 15 mg opamoxi (oxazepam)".
1) Rohtudest võõrutamine algab selle rea tagumisest osast (oxazepam), ...

Loe edasi

Mõõdukas depressioon

Tere, soovin nõu. Kannatan unetuse all ja kehas on kõrvetav tunne. Limaskestad on kuivad. Sisehaiguste arstil diagnoositi söögitoru põletik ja refluks. Nahk on kuiv ja kõige rohkem on ärritatud kael ja ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vererõhu rohi ja refluksi rohi jäägu. Muu asemel annaksin Mirtazapini (olenevalt kehakaalust sõltub annus) õhtul: AD, rahusti, energiat andev, uinutav tiome nagu uinuti. Ja muud tervistavad tegemised! ...

Loe edasi

paanikahäire

Tere tahtsin küsida et mille deprssiooni ravim oleks kõige parem just paanikahoogude ravimiseks. Hood tekkivad poes, avalikus kohas, kohvikus. Suur hirm on koguaeg uute hoogude ees, ei taha poodi minnagi. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ainult AD (õige rohi ja õiges annuses) ei aita. Vajalikud on ka harjutused, (viis rühma) ja uused prioriteedid, uus hoiak. vt. eelnevaid.
Konkreetse AD valib-pakub psühhiaater. See Mirtazapin on ...

Loe edasi

Mida teha

Jaanuaris-Veebruaris olin depressiooniga sinisel lehel. Raviks Mirtazapini 45 mg. Märtsist läksin tööle ning aprilli algusest vähendati annust 30 mg. Mai algusest hakkas enesetunne jälle halvenema. Annust ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

See AD on hea, aga arstirohust üksi ei piisa - vt. Enneti ristkülik diagonaaliga ja "uued prillid" printsiipi. Mida see tähendab:
a) arstirohi alul, siis
b) harjutused (viis rühma: sotsiaalsed, ...

Loe edasi

magamisega raskused..

tere! Olen 50.a. naine ja mureks on öösel iga tunni tagant ärkamine. Raske on seda tunnet kirjeldada mis äratab kuna ei saa ise ka selgelt aru aga väga halb on enesetunne ja tahaks nagu pihtide vahele ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tehke minu harjutust, "töödelge" kukalt-kaela-õlavöödet kergelt, paitades. Mõnusad venitusharjutused on head, rahustavad (soojad) veeprotseduurid on v.head. Vahetaksin ka rohtu, sest see enam piisavalt ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: