Kas te midagi dissotsiatiivsest identiteedihäirest ka teate? Ja mis psühhiaater võib seda diagnoosida, eriti Tartus? 18.09.22 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Mul on mitu inimest ühes kehas. Mul on vaja psühhiaatrit kes saaks panna õige diagnoosi.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Ikkagi psühhiaatri jutule.
Mis need sisemised mehikese endast kujutavad ja kuidas tegutsevad, kontrollivad, mõjutavad?
Psühhiaatriga peab kontakt tekkima, usaldus. Kui seda ühega ei teki, siis julgelt teise tohtri juurde, kellega "aurad" sobivad.
Tervislikud eluviisid sobivad ka ja aitavad probleemi lahendada
Kannatlikkust, lahendid on olemas.
Iga tera tervise varasalve tuleb kasuks.

Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Autismi diagnoosimine lapsel

Elan välismaal, minu mees pole eestlane ja meil on 3-aastane poeg, kes räägib pudikeelt ja suunati lasteaia kaudu erialaspetsialisti juurde. Tegemist on arstiga, kes tegeleb eelkooliealiste neuroloogilise ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mitmekeelsus võib oma mõju veidi avaldada,
armukadedus uue pereliikme ilmumisel on paljudel lastel.
Millised on lasteaias suhted kasvatajate ja teiste lastega? Ka sealt tuleb probleeme kaasa. ...

Loe edasi

Aspergeri sündroom ja depressioon

Millised võimalused on Eestis Aspergeri sündroomi diagnoosimisel. Kas iga psühhiaater saab seda diagnoosida või on spetsialiste, kes on spetsialiseerunud selle häire diagnoosimisele. Eestis ei osata veel ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Aspergeri sündroom (autismi üks variantidest) avaldub sotsiaalse suhtlemise tasandil (rohkem omaette), stereotüüpsete käitumismustrite ja tunnetuse ning kõne arenguprobleemidega. See kõik avaldub lapse-noorukieas ...

Loe edasi

Ärevushäire

Tahaksin Teie käest küsida, mis täpselt on ärevushäire?Kas see võib olla kuidagi ohtlik?Kas on võimalik, et ärevushäiret põdev inimene muutub väga õelaks ja pahatahtlikuks?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Inimesel tekib emotsionaalne, meeleline, kehaline ebamugavus-pinge (kergest ebamugavusest kuni surmahirmuni välja) ilma selgete põhjusteta, oludele mittevastavalt. See tingib ka käitumise muutmise, ootushirme, ...

Loe edasi

negatiivsed sümtomid

Lihtsalt huvi pärast selline küsimus, et mille poolest erinevad raske depressiooni sümptomid skisofreenia negatiivsetest sümptomitest? Samas on neil sümptomitel ka mõningane ülekattumine. Aga mis on fundamentaalsed ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Negatiivsed sümptomid tulevad päevakorda skisofreenia teatud etapil. Selle skisofreense häirega seotud probleemid oleksid juba ammu-ammu tohtriga vestlemise päevateemaks olnud. Negatiivsed sümptomid - ...

Loe edasi

biobolaarne

Tere. Olen juba neljandat aastat hädas oma kõige lähedasema inimesega,
kes suviti on hyperaktiivne ja talviti ei jõua midagi muud peale voodis olemise, selle all kannatavad kõik, tal on 4 aastane ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ise diagnoosida ei maksa - selleks tohtrid. Bipolaarset häiret diagnoosib psühhiaater ja ka ravib. Head rohud olemas.
Mis meid vaevab? Talvepimeduseväsimust paljudel, töid ja tegemisi ning Valitsuse ...

Loe edasi

skisofreenia

Tere!Kuidas tehakse tänapäeval kindlaks skisofreenia?Millised on need kindlad sumptomid,mis kinnitavad seda?millised uuringud tuleks teha?ette tänades Kalle.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Sümptomeid palju ja neid peab vaatlema terviklikult, neid peab jälgima dünaamias - vähemalt üks aasta. Jälgijaks on psühhiaater. Häireid esineb aistingute-tajude sfääris (meelepetted), mõtlemise tasandil ...

Loe edasi

ärevushäire

Tahaksin teada kas ärevushäire võib põhjustada ka suus pakitsust? Perearst arvas, et on närvidest ja saatis psühhiaatri juurde, eelnevalt uurimata. Psühhiaater kirjutas mulle välja cipralexi 10 mg päevas, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Teoreetiliselt on see võimalik, aga ilma konkreetse uuringuta-vaatamata on raske täpsemalt midagi öelda. Hambad, seedetrakt, närvid - sellised mõtted ja järjekord.
Tervitusetega,
Jüri O.-M. ...

Loe edasi

Dementsus

Tere,

pöörtun Teie poole ühe murega, äkki oskate mind kuidagi aidata või suunata mind abi otsima õigest kohast.


Jutt on 24 aastasest noormehest.
Sündis ta kunagi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kirjeldus viitab ühele, nn diagnoos natuke teisele poole ja nimetatud ravimid juba kolmandale sihile. Soovitan raviarstiga vestelda ja ta ütleb täpselt, mida siis ühe või teise ütlungi e sõna taga on mõeldud. ...

Loe edasi

skisofreenia või skisoidne isik

Tere,
kas te võiksite paari sõnaga selgitada, mis vahe on skisofreenikul ja skisoidsel isikul? KAs ja milles see erinevus seisneb?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Üks neist on isiksusehäire ja esimene on endogeenne e psühhootiline häire. Skisofreenia ravi ning isiksuehäirete ravi on seega ka erinev. Mõlemil on käitumismudelis mitmeid ühisjooni ning seetõttu ise ...

Loe edasi

probleem 16-aastase pojaga

Tere!

Mul on mure oma 16-a poja pärast, kes mitte midagi ei viitsi teha ja hakkab mulle kõiges vastu. Ta on kogu aeg vihase olekuga. Isegi suheldes sõpradega pidi ta vahetevahel vihane olema ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Probleemiks võivad olla murdeea kasvuraskused. Võib ka olla tegemist hüperaktiivsusega, aga ka isiksuse kujunemise problemaatikaga ning sellega kaasneva mängurluse küsimustega ja teisigi. Milline nendest ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: