Ventrikulaarsed ekstrasüstolid 18.03.20 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!
Küsimus selline. Olen vaevelnud 2 aastat igasuguste murede käes. Nimelt on mul kahe aastane poeg, kes umbes aasta ja kolm kuud magas öösel rohkem kui väga kehvasti ning minul tekkisid südamekloppimise hood, kohati hommikuti oli pulss isegi 160.
See mure kestis umbes 2 kuud kui pulss oli nii kôrge, kuid edasi jäigi pulss 90/100 kanti, mis minule väga ebatavaline. Olen terve elu tegelenud sportimisega(rulluisumaratone ja jooksumaratine läbinud ja palju muud sporti teinud)
Nüüd aga viis viimast päeva on mul kohutavad vahelöögid südames. Neid on esinenud ka varem kuid väga harva- nädalas kaks kord tuntavat, vahest päevas paar üksikut korda, kuid nüüd on asi läinud nii hulluks, et neid on minutis isegi mônikorda väga väga mitmel korral, kas see vôib olla tingitud ärevusest?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Kardioloogiga koostöö, tema soovitab oma vajalike tarkustega, vajadusel arstirohuga.
Psüühiline rahu - rahustab kogu organismi, ka normaliseerib südame tegevust. harjutusi-võtteid palju (vt varasemad).
Kehaline kerge aktiivsus maandab pingeid ja korrigeerib südame tegevust. Soovitav jätkata mõnusa-rahuliku aktiivsusega.
Piisav uni vajalik.
Lapsega rahulikult tegutseda, võtta teda sellisena nagu ta on. Tunda sellest rõõmu. Teie rõõm rahustab teda, tema naeratus samas ka teid.
Iga tera tervise varasalve on kasuks.
Esivanemad said hakkama - muidu meid ju ei oleks - saame ka meie.
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

ärevushäire

Tere!
Kas ärevushäirega võivad kaasneda südame ekstrasüstolid?Süda uuritud,orgaanilist kahjustust pole.Võtan cipraleksi, neljas kuu 0,5 tabl. päevas.Lisalööke on jäänud vähemaks, kuid ikkagi häirivad, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Milline noorus? Kehakaal? Eluviis: istuv, liikuv? Sigaretid? Jne. Kui psüühiline pinge tekitab probleeme südamega, siis:
a) mõjutada probleeme, mis tekitavad pingeid (Cipralex ja Xanax mõjutab rohkem ...

Loe edasi

kas ärevushäire?

Tere
Olen 27 aastane mees. Viimased paar kuud olen ennast tundnud väga halvasti. Tihti esinevad südamekloppimise hood, millega kaasneb ka hirmutunne. Samuti kadus ka söögiisu. Käisin ka kardioloogi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Lp. Spordimees, olen sama meelt, et kardiaalsed kaebused/sümptomid on sekundaarsed. Asja tuum on Teie poolt nimetatud stressis ja sellest ongi tingitud muud häired.
Peaksite kohtuma psühhiaatriga: ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: