Surinad kättes ja südame pekslemine. 09.03.20 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere! Olen tarvitanud aastaid antidepressante. Kevadel 2019 vähendasin järjest kogust ja suvest ma enam ei tarvita üldse. Peale seda on aegajalt rinnus valud. Perearstil olen käinud ja kord ka EMO-s ja midagi ei ole leitud. Täna öösel olid surinad kätes ja süda peksles. Ärkasin öösel korduvalt võpatades nagu oleks hingamisraskus, aga kui silmad lahti, siis õhuuudust küll ei olnud. Eile päev oli väga tihe tööde ja tegemiste poolest. Tegin õhtul ühe viina kokteili ja siis see algas. Üldse on mul alkoholi mõju hoopis teistsugune kui varem. Võib tekkida mälu kaotus ja järgmisel päeval rinnus pisted. Kas ma peaksin alkoholist üldse loobuma? Kuna ma olen väga kohusetundlik, siis nädala lõpus ikka tahaks pinge maha saada. Õhtu on tore, aga järgmisel päeval ikka väike depressioon. Kuna ma ka kõike ei mäleta, siis depressioon juba sellest. Õhtuti kui saan rahulikult olla omaette, siis läheb joogiks ka valge vein. Mingi nõiaring. Mul on aastaid olnud erinevaid raskuseid elus. Päeval kui ma sahmin tööde ja toimetustega, siis tunnen päevast rõõmu, aga õhtul tunnen üksildasena. Kodus veel teismeline pesamuna ja ma ei tahaks kuidagi, et ma ei saaks tema elust osa täisväärtusliku emana. Aitäh ette nõuannete eest!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Alkohol ja värinad on loomult väga teineteist toetavad. Alkohol ja kehalise tervise ning neuroloogilise tervise nõrgad kohad tulevad kohe esile. Alkoholi kogused ei pea suured olema.
Südame pekslemine - kõik psüühikapingeid vähendav on kasulik (psühho-somaatiline toime). Jalutuskäigud ja kehaline aktiivsus - tugevneb ka kardiaalne valdkond.
Tablette vähem, harjutuste osakaal olgu suurem.
vt varasemaid, leidke endale sobilikud tegevused ning tegutsege.
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Ärevushäire

Tere selline probleem ,et tekib ootamatult südame kloppimine ja paha enesetunne ,tahaks kohe kokku kukkuda ,südame pekslemine tekib ootamatult ,ükskôik mida tehes.Olen igasugu analüüse teinud pole miskit ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Psühhiaatri jutule, saate veidi arstirohtu abiliseks ja siis ikka ja jälle see
2) minu ristkülik diagonaaliga ning "uued prillid" raviprintsiip. Olen sellel teemal vastanud hulgi - vt eelnevaid, ...

Loe edasi

nooruki südame pekslemine,iiveldus ja pearinglus

tere,
mida teha,kui 14.a.poisil on pidevalt ja just hommikuti järsku südame pekslemine,iiveldus ja pea pööritus?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psüühika ja kehaline on tervik ja mõjutavad vastastikku teineteist nii halvas kui ka heas. Seega:
a) kõik psüühilisi pingeid maandavad võtted on kasulikud (vt. varasemaid soovitusi),
b) kõik ...

Loe edasi

Muhk peas ja liikumine.

Tere!

Mida tuleks teha kui peas on muhk olnud juba aasta aega umbes arsti sõnul pole see luus, harva lööb pisteid sisse ja vahepeal pea valutab.

Mida tuleks teha kui ma natukene ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Muhk peas - nahaarsti jutule.
Südame pekslemine - üldine kehaline olemine vajab harjutamist-treenimist. Alustada jalutuskäikudest ja siis järkjärgult aktiivsemad liigutused -harjutused.
Anna ...

Loe edasi

minu tervis..

Ei saa aru,mis minuga toimub..olen 25 a. noor naine..äkki algasid mul südame pekslemine,jalgades nõrkus,rinnus raskus ja üldse kõik kohad valutasid..perearst tegi vere-uriinianalüüsid-korras..diagnoosiks ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ärevushäireid on tänapäeval palju. Need on ravitavad. Nendest oleme varem piisavalt palju kirjutanud, soovitusi jaganud, harjutusi õpetanud. Tehke neid. Veidi on ka arstirohtu vaja - aitab psühhiaater. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: