Diagnoosi küüsis 06.12.19 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Kas alla kuu ajalise jälgimiseta ja antidepressantide suures koguses sissesöömise järgsete nähtude põhjal on võimalik panna diagnoos skisofreenia? Mida täpsemalt katatoonia tähendab, see oli diagnoosi ees. Nüüd sain teada, miks kõik arvavad, et ma hull olen. Digiloos tõesti ei käi iga päev. Kuhu sellise valediagnoosiga pöörduda, kas diagnoosi pannud psühhiaatri juurde või kohe kohtusse?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Tähtis on tervislik seisund, enesetunne, töö- ja õpivõime - diagnoos on vaid ravi-teeraja suunamiseks, abivahendiks.
Skisofreenia variante ja skisofreenseid olukordi on mitmeid ja ravimeid (väga head ravimid on olemas) on mitmeid.
Tavaliselt patsienti uuritakse ja tehakse koostööd terve aasta, enne seda kasutatakse skisofreenia diagnoosis
märget - jälgimisperiood vähem kui üks aasta.
Tehke koostööd oma psühhiaatriga - nii saab täpsema ülevaate olukorrast, täpsustub diagnoos ja vajadusel head arstirohud olemas!

Parimate soovidega
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Terviseärevuse ravi.

Tere
Lgp Dr. Ennet!

Olen Teie poole varasemaltki pöörunud ja häid nõuandeid saanud ja sooviksin ka praegu Teie abi.
Juba aasta aega olen vaevlenud ärevushäire küüsis. Nimelt terviseärevuse, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kirja alusel ju kogu ülevaadet olukorrast ei saa, aga olemasoleva põhjal:
AD - sobiks Seroxat või siis Fluanxol.
Arstirohi on vaid esimene samm.
Teine samm: ikka see Enneti ristkülik ...

Loe edasi

Toitumishäired

Tere Lp. Jüri Ennet!
Sattusin lugema ühe mureliku noore inimese kirja Teile, toitumishäirete teemal. Minu tütar vaevleb sellesama häda küüsis juba ca 5 aastat. Ta on käinud ka erinevate arstide juures ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Minu vastuvõtule registreerimine - tel 1900, Tallinnas
vt varasemaid soovitusi söömishäirete kohta.
NB Üldine kahaline aktiivsus ja tervislik eluviis ja -režiim on oluline.
Iga tera ...

Loe edasi

Stress ja depressioon

Tere, praegu on vist see tagumine aeg abi otsida, enne kui miskit vaga valesti läheb. Nimelt olen viimased kolm neli aastat olnud väga tugevas stressis ja oma tarkuse järgi diagnoositud paanikahäirete ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhiaatri jutule.
Minu vastuvõtt - tel 677-18-05 Järve haiglas /Energia 8, Ida-Tallinna Keskhaigla/.
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Alkoholism

Olen mures oma 59a abikasa pärast,kes on alkoholi küüsis olnud juba pikka aega.
Ravi on saanud ta paar korda süstidega,mis on mõjunud lühiajaliselt. 3,5a tagasi pandi talle nahaalune ampull, mis ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Teil õigus. Kas täieline karskus või siis joomasööstud, haigused, sotsiaalne degradatsioon ja ennetähtaegsed matused. Alkoholism on nagu allergia - aitab väikesest kogusest, et asjad viltu läheksid.
Loe edasi

cymbalta kõrvaltoimete küüsis 3 nädalat juba

3 eesti pühhiaatrit on kiitnud cymbaltat taevani, kuid guugeldamisel annab wikipedia juba väga halva (kuid siiki avaliku) hinnangu rohule http://en.wikipedia.org/wiki/Cymbalta . võib jääda spekuleerima ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Arstirohte palju. Põhitoime kõrval on ka teisi toimed (vererõhku või kehakaalu jne mõjutavad). Ka need kõrvaltoimed tuleb konkreetse inimese ravimise puhul ära kasutada. Kui vererõhku vaja langetada, siis ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: