Ärevuse teema 05.12.19 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Ärevus hommikuti ja peale haiglaravi.
Tere. Olin haiglaravil Viljandis, mis läks kõik ilusasti, raviks määrati Escitalopraam , algselt 5, siis 10 ja lõpuks nüüd jäi 20mg doos. Seda olen nüüd võtnud kokku 21 päeva(max doosi).
Haiglas oli kõik hästi, tuju läks heaks, hirmud peaaegu nagu kadusid(mitte päris-üksi linna minek oli veel probleemiks-kuigi sain ka käidud juba). Olin kokku 31 päeva haiglas. Arst ütles, et aeg on minna juba koju ja mina oma rõõmsa tujuga olin täitsa nõus. Tundsin, et rohi aitab ja kõik läheb paremuse poole.
Koju tulles aga... ärevus on tagasi-eriti hommiku poole. Magan ma kenasti- võtan õhtuks zolpidem-i, saan magada korralikult ärkamata 8 tundi. Ärates aga hakkan mõtlema, et miks ikks nii juhtus ja kas ma ikka paranen ja ühesõnaga tekivad ärevad mõtted seoses selle ärevushäirega, et kas ma üldse paranen ja äkki ikka rohi ei mõju ja muud sarnased asjad.
Haiglas hommikuti ei olnud enam sellist asja, ärkasin nagu norm inimene, mõtlesin tavalisi asju ja ei tundnud hirmutunnet kuklas. Kodus aga tunnen.
Elan üksi, jah, koer on, käin väljs temaga, tulles hakkasid ka töö asjad ja muu aga paneb muretsema, miks need mõtted tagasi...
kas olukorra vahetus- täna 5-s päev kodus ja läheb lihtsalt natuke aega, et kohaneda ....
ei saa ju olla, et haiglas Escitalopraam mõjub ja kodus ei mõju. LIsaks on Diazepeks 2,5mg hommikul ja õhtul. Vajadusle kirjutati Valocordini tilgad aga ma pole neid praegu võtnud.
Lisan veel, et septembris avastasime mul kilpnäärme ületalitluse, millele sain koheselt ravi peale, praegu on näidud normis ja jäänud on 1 tablett hommikul- sed pean võtma pool aastat. Viimane vereproov oli normi piires (2 näd tagasi).
Milles asi võib olla?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Kui kilpnäärmega korras, siis see aitab ka psüühika paranemisele.
AD- võtke edasi, aga lisada tuleb harjutusi - proovige minu Palve (vt Enneti palve) esimest sammu.
Vajadusel tehke seda istudes - istute, ringutus-sirutus taevatähtede suunas, siis painutus-lõõgastus ette, põlvede suunas. Küünarvarred ( käsi küünarkukist sõrmede suunas) toetuvad põlvedele. Tekib nn "tukkuva kutsari asend). Keha lõõgastub-rahuneb. Siis mõnuga (käte abiga) "rullida" end algasendisse.
Rahustite võtmise asemel see harjutus.
Kõik saab korda!
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Ärevus?või hakkan surema?

Tere!olen teile juba kirjutanud!
Ärevuse hood on läinud hullemaks ja unetis tapab,tekib hirm vaikselt une ees.hirm pidevalt sees uue hoo järgi.horm minna hulluks on kõoge suurem kõik võtab elurõõmu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Melatoniin apteegi vabamüügist - organismile omane ja sobib.
Soojad joogid (eelkõige neelamine) rahustab.
Jalutused ja lõõgastushetked - suureks kasuks.
vt varasemaid ja sobilikke ...

Loe edasi

Eksistensiaalne ärevus ja isiksusehäire

Tere,

veidi kanepit tarvitades ja eksistensiaalsetele teemadele mõeldes tekkis äkki teadvustamine "mismõttes ma elan" siis paanikahoog ja tunne, et olen iseendas ja elus kinni ja olen ohus. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Kanepile jt. psühhoaktiivsetele "kaifidele" range ei.
2) Sellest esiplaanile "meelitatud" ärevus/paanika-häire on sagedane tulem. Seega - vt (otsinguga) eelnevatest ärevushäirete - paanikahäirete ...

Loe edasi

Kas minu arusaam on ikka õige ???

Olen oma elus keerukatest aegadest läbi tulnud ja nüüd juba pikemat aega naudin kogu oma elu ja tegevusi, aga....
Ühtäkki on minu eluteele tulnud ridamisi sarnaste probleemidega inimesi,
ja ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Inimestel on erinevad Võimed. Teil ilmselt empaatiat ja rahustavat olemust piisavalt, et teistelegi välja paistab ja andmiseks jagub. Kui süda lubab ja soovitab aidata, siis oma võimete tasandil kindlasti ...

Loe edasi

L-Türosiin

Kas L-Türosiini võiks tarvitada depressiooni ja ärevuse korral koos cipralexiga?
N50

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Sobivad ja ei sega teineteist. Samaaegselt mitte võtta, vaheaeg olgu 1-1,5 h.
Ärge harjutusi unustage,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

efexor

tere.kas efexor on he ravim generaliseerunud ärevuse raviks?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui raviarst määras, siis kindlasti. AD-d on ärevushäirete puhul vajalikud, ka see.
Arstirohust ainuüksi ei piisa!
vt. varasemaid soovitusi.
Head harjutamist,
Jüri O.-M. Ennet ...

Loe edasi

Fenasepaam

Tere! Kuidas suhtute sellesse ravimisse.Tarvitan ka Seroxati( pool tbl. hommikul) paanika,ärevuse ja selle kõigega kaasneva hirmude pärast.
44 aastane naine

Vastas dr Jaanus Mumma

Paanikahäirete ravis peab põhiravimiks olema igal
juhul mingi antidepressant.Seroxat on igati sobilik ravim.
Neid peab võtma regulaarselt ja tavaliselt ka küllatki pikka
aega.Fenasepaam ...

Loe edasi

Ärevushäired

Kuidas jagu saada ärevushäiretest. Alternatiivmeditsiini viljelejad sellest jagu ei saanud, samuti ei aidanud nõelravi. Ainukesena on ärevushooge vähendanud käsimüügiravim Cesradyston. Kelle poole tuleks ...

Vastas dr Kadri Toomla

Ärevuse puhul on nii psühhiaater kui psühholoog võrdselt head abimehed. Ravimite ja psühhoteraapiaga koos saavutatakse kõige paremaid tulemusi. Rahustava lisatoimega antidepressandid või rahustid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: