Pöördumatu ajukahjustusega. 16.10.19 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere! Olen juba vanusest 24 hädas oma psüühikahäiretega , millele pole tänaseni veel mitte ükski psühhiaater osanud diagnoosi anda.Kuna pidev depredsioon vaevab juba aastaid ja ükski ravim pole AD de valikust aidanud , siis kas võib tegu olla mingi muu haigusega. Pidev peavalu, otsustusvõimetus, apaatsus, huvipuudus, tahtejõu puudus, lühimäluhäired jne. Lisaks meeletu kurnatus ja väsimus , kus võin magada isegi terve päeva ja lisaks veel öö ka otsa. Lihtsalt tunne , et enam ei jaksaks toast välja minna ja sotsiaalses elus samuti osaleda ei taha. Kaalun juba hooldekodu varianti , kuid lähedased pole nõus aga samas minu terviseseisundit hindavad laiskuse pähe ja soovitavad pigem enesetappu. Muidu ma olevat neile lihtsalt koormaks.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Perearst ja analüüsid,
vererõhk, ja kilpnääre.

Psühhiaater - aktiveeriva toimega rohi võiks olla - Fluanxol veelkord proovida.
Elu stiili muutus ja kehaline aktiivsus.

vt varasemaid soovitusi ja leia endale sobilikud harjutused.
Iga tera tervise varasalve on kasuks. Iga tera!
Optimismi soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

psüühika häired

Tere,
olen suures mures oma ema tervise pärast, kes elades üle raske autoavarii, sai tõsiseid ajukahjustusi. praegu on ta veel haiglaravil, aga kohati ajab ikka väga segast juttu ja on agressiivse ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Orgaanilise ajukahjustusega seotud häireid agressiivsuse, rahutuse, luululisuse, meelepetete jt. osas saab edukalt ravida tänapäeva rohtudega. Mõnede funktsioonide taastumine ei ole nii kergesti prognoositav, ...

Loe edasi

mees kes arvab et kõik peale tema on haiged

Olen mures oma naise isa pärast.Tema vaimne seisund on rohkem kui imelik.Kuna maja kus ta oma abikaasa ja pojaga elavad kuulub talle,siis on ta moodustanud seal "hirmu valitsuse".Meie tütrega elame eraldi,kuid ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Kuidas sellise inimesega ümber käia et pidevaid tülisid poleks?
Psühhiaatri jutule (ka ilma Temata) ja siis saab üheskoos lahendi pakkuda.
2) Kas juriidiliselt on võimalik ta vastututusvõimetuks ...

Loe edasi

dementsus

tere, kas on võimalik, et 78.aastane, kelle diagnoosiks on dementsus(pöördumatu) võib olla lisandunud ka skisofreenia jälitamine jne. pidev hirm,et tegemist vandenõuga tema vastu?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Skisofreenia sellise elutarkus (vanuse) juures enam tekkida ei saa. Skisofreenia on puberteedist 25-30-ni "avanev" haigus. Peale 30. ta ei teki. Ei saa tekkida. Need psüühikahäired, luululised elamused ...

Loe edasi

Selgusetus mulle?

Kas skisofreenilise häire puhul on ajukajustus või ei ole?Olen aru saanud,et skisofreenia puhul on ajukahjustus ja meeleolehäire puhul seda pole?Ette tänades:A.H.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

On olemas ajukahjustusega psüühikahäireid: mehhaaniline trauma, kasvajad, aju ehituslikud häired mõnedel seoses vanadusega - dementsuse valdkond suuresti. Skisofreenia puhul sellist orgaanilist ajukahjustust ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: