Selgusetus mulle? 29.07.05 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Kas skisofreenilise häire puhul on ajukajustus või ei ole?Olen aru saanud,et skisofreenia puhul on ajukahjustus ja meeleolehäire puhul seda pole?Ette tänades:A.H.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

On olemas ajukahjustusega psüühikahäireid: mehhaaniline trauma, kasvajad, aju ehituslikud häired mõnedel seoses vanadusega - dementsuse valdkond suuresti. Skisofreenia puhul sellist orgaanilist ajukahjustust ei ole, on eekõige funktsionaalne kahjustus, funktsionaalne häire. Siin suur roll ka eelsoodumusel koostöös välisteguritega. Meeleoluhäirete korral ka funktsiooni häire, aga esikohal on välistegurite toime inimesele.
Konkreetse probleemi korral annab nõu ja selgitust Teile Psühhiaater vastuvõtul.
Heade soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Kventiax tabletid

Palun rohkem teavet Kventiax tablettide kohta? Lugesin internetist ja natuke on hirm neid edasi tarvitada. Mul on palju aastaid uneprobleemid. Olen käinud Tartus dr. Veldi juures uuringutel, korra asi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Arstirohu toime sõltub tema annusest, Teie rohi Kventiax - kvetiapiin toimeaine - on v.hea ravim. Tabletid on 25, 100, 200 ja 300 mg. Teie võtate 25 mg. Suuri annuseid võetakse nende häireete/haiguste ...

Loe edasi

enesetappu mõtted

eile õhtul oli selline tunne et lähen hulluks ära muidu mul on ärevushäired sellepärast et ma kardan et mul on mingi haigus kuna igalt poolt valutab aga eile nagu otsest paanikat polnudki aga järsku tuju ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Räägi probleemist Lapsevanemale (vana-vanemale), kellega hea suhe, hea läbisaamine.
2) Jaluta iga päev (hea kui mõne sõbrannaga, Lapsevanemaga..) - see maandab pingeid, rahuned, enesehinnang ...

Loe edasi

cipralex

tere!kas cipralexilt 20 mg voib kohe jargmine paev cimpramilile 20mg ule minna

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Võib.
Ärge arstirohu kõrval harutusi-eluviisi muutmist unustage.
Ravim vaid 1/10 võimalustest, kasutage ka seda 9/10 võimalusi.

parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Tervisedeklaratsioon

Tere!
Täidan tervisedeklaratsiooni ja seal on küsitud psühhotroopsete/narkootiliste ainete tarvitamisest. Võtan igapäevaselt ravimeid Zoloft ja Quetiapine Teva. Kas nende puhul on tegemist psühhotroopsete ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Zoloft - antidepressant e. põhimeeleolu mõjutav ravim.
Quetiapine - antipsühhootikum e. tunnetuse-tahtesfääri häireid raviv arstirohi.
Psühhotroopsed - psüühilist tegevust mõjutavad ained/arstirohud. ...

Loe edasi

südamehaigus või ärevusest?

tere kysimus siis selline et mul on koguaeg südame ümber valud ning süda lööb vahepeal rütmist välja sisse hingamisel kiiresti ja välja hingamisel aeglaselt.Mul on ka ärevus ja paanikahäired 2 kuud olnud.Kuid ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Oled hea inimene, tundehell. Tundehellad reageerivad suure tundlikkusega ilma-elu sündmusele. Oled meie kaasaja tingimustes liigselt heasüdamlik.
Mida teha:
1) piisav uni. Puhkus taastab ...

Loe edasi

ärevushäired ja paanika

Tere mul on juba 2 kuud ärevushäired ja koguaeg rinnus valud olen käinud perearsti juures, mitu korda kiirabi kutsunud, on tehtud ekg mittu korda kuid paremaks valud ei lähe .Süda lööb ka ebaühtlase rütmiga ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vastus küsimusele - vt varasem(ad) ärevuse ja paanikaga seonduvaid.
Jaga muret Lapsevanemaga.
Need ärevusehäired on ebamugavad, aga need ei ole ohtlikud.
Keha ja psüühika tugevdamine ...

Loe edasi

Nõrkus

Tere!
Olen 18aastane tûtarlaps. 5aastat olnud suhtes oma poisiga kes läks kuus nãdalat tagasi kaitseväkke.
Kãin juba poolteist aastat tööl. Aasta sellest olen töödanud burgeriputkas kus pingeid ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Unerežiim korda - puhkus taastab jõu ja tervise. Une arvelt ei rohi võtta.
2) Soojad joogid - aitavad külmetusest jagu saada. Apteegis Goldrex sellest kolmandik klaasi ja kuum (aga veel joodav) ...

Loe edasi

Ärevushood

Oli tööõnnetus umbes kuu aega tagasi, järgmine päev ei julgenud enam seda tööd teha, ning kukkusin isegi kokku, käisin soomes kontrollis ja midagi ei leitud. Kuigi nüüd mingi aja tagant ikka on, täiesti ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ärevushäired: kas foobiad või siis paanikahoogudena. Need ei tapa aga väga ebamugavad.
Nad vajavad nii keha kui ka psüühika tugevdamist, vajavad pingetrest vabanemise harjutusi.
Arstirohi ...

Loe edasi

Muretsemine

Tere

Pool aastat tagasi diagnoositi minu abikaasal huntingtoni tõbi. Sellest hetkest elan pidevas muretsemises ja mõtetes oma laste tulevikust ja hirmudes oma mehe eest, kellel haigus progresseerub. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Abikaasa raviarst-neuroloog annab juhiseid ja neid siis rakendada, et abikaasale võimalikku abi anda.
Teie nutt ja hala suurendab murekoormat nii teil kui ka abikaasal. Nutt ei aita.
Olge ...

Loe edasi

Ärevushäire

Tere!
Selline mure, et perearst kahtlustab ärevushäiret. Kas see on ohtlik või pean hakkama mingeid rohtusid võtma, mida näiteks raseduse aeg võtta ei saa, üritame mehega last saada (tulutult). Muidugi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ei ole ohtlik, aga ta häirib kõvasti, segab igapäevaelu ja inimene pidevalt pinges - millal ta ärevus, paanika) nüüd siis jälle tuleb.
Ärevuse ja paanikahoogude kohta eelnevalt palju soovitusi antud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: