Brintellix ei sobi- vahetada tagasi? 03.10.19 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Olen enne kirjutanud aga ma lihtsalt ei leia enda jaoks vastuseid ja hingerahu: no ei sobi mulle see Brintellix- annus 10 mg. Ei lähe ära ei paanikatunded, ärevustunded. Pandi mul Paroksetiini asemele. Et uuem ja parem rohi.
Olen nüüd seda edasi tagasi vahetanud alates märtsist.... olen jäänud päris koju, ei taha kuskile minna ja midagi teha, kõik tundub mõttetu. Täiesti on kadunud elurõõm. Naernud ei ole teab mis ajast. Proovisin suurendada annust, no iiveldab nii et jube- söögiisu ei ole, poolvägisis söön. Enam ei jaksa. Psühhiaater ütles et mingu siis tagasi Paroksetiini peale, see oli mul kaua aega peal ja selliseid hirmsaid muutuseid ei olnud mul kunagi, et ma oleks täiesti tujutu ja hirmudega, uga päev ootan et oleks parem aga ei ole.
Arst ütles et on võimalus minna haiglasse, kui vaja, kas minna- seal pannakse ju ka mingi uus rohi- jumal teab mida nad panevad.
Enam ei saa üldse hirmust lahti. Kilpnäärme ravi on paigas, ererõhu oma ka. Nüüd järgmine takistus- kui Betaloci võtan, siis vist ei tohi jälle Paroksetiini võtta.
Aidake mind- andke nõu.
Teen hingamist, teen neid teie harjutusi ka, küll mitte korrapärselt.
Saan oldud aga kõige rohkem teeb muret et miski ei tee rõõmu, kardan juba depressiooni.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Kui haiglaravi võimalik - kindlasti minna.
Kui ravim ei sobi, siis a) annust muuta. Kui see ei aita, siis b) ravimit muuta.
Need kaks teile - praktika on näidanud - ei aita, eks siis tuleb päevakorda see AD, mis aitab.
Mina pakuks Esprital 15mg õhtul (antidepressant, üldist rahu soodustav, organismi energiat edendav ning hea une kvaliteedi paranadaja. Ka siin annusega "mängida".
Muud harjutused-abinõud - alati kiiduväärt ja vajalikud. Arstirohi vaid osakene võimaluste varasalvest.
Iga tera tervise varasalve - kullatükk!
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

bupropioon vs vortioksetiin

Mis vahe on kahel antidepressandi toimeainel bupropioonil (Wellbutrin) ja vortioksetiinil (Brintellix)? Millisel juhul üht ravimit teisele eelistatakse?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Probleemidel on kümneid aspekte ja neid mõnikord korraga kõiki lahendada ei saa - vajalik on järjestamine: kui depressiooniga (näiteks) asjad ühtepidi, siis figuuri-kaaluprobleemid jne. Õige arstirohu ...

Loe edasi

psühhiaater?

Käisin uue psühhiaatri juures ja ta ütles mulle ots"Sa ei saa magada rohud peale"kas nii tohib kliendile õelta?Ma jäin Nastja tõttu deprsooni aasta 2011 ja 2012 aasta veebruaril käisin oma ema juures külas ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Inimesed on erinevad ja kõik kõigiga ei sobi - seda nii eraelus, aga ka tohtreid silmas pidades. On olukordi, et teatud arst mõnele depressiooniga inimesele - hingelise klapi puudumise tõttu - ei sobi. ...

Loe edasi

Ärevushäired ja paanikahood

Tere. Kirjutasite, et annusega mängimine on õige. Kas aga tohib minna 10mg cipralexi pealt 15mg peale? Algul võtsin 10mg, viis päeva olen võtnud juba 12,5mg ja nüüd peaks kohe võtma 15mg. Internetist uurides, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Võib küll ja vabalt 5mg kaupa "mängida" annusega.
Vajalik on vererõhku vaadata - liigselt madal või siis liigne kõrgenemine annavad pearinglust, "minestamise eelset tunnet".

On võimalik ...

Loe edasi

paanikahäired

tere kas Oskate soovitada mõnda head psühhiaatrit Ida-Virumaal??

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kõik psühhiaatrid on korralikult koolitatud, ka Ida-Virusmaal.
Tähtis on hingeline "keemia" ja see mõnikord ei sobi. Siis vaja tohtrit vahetada.
Alustage ikkagi elukohajärgse spetsialisti ...

Loe edasi

seroxat ja imovane

Tere,
selline küsimus,et kuidas vabaneda sõltuvusest unerohust imovane?nimelt kirjutas arst välja seroxati ning selle kõrvalmõjuna ei saanud ma enam normaalselt magada ning arst kirjutas lisaks ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui praegune ravi ei sobi, siis vaja vahetada. On häid AD, mis soodustavad ka und ja seetõttu unerohtu vaja võtta ei ole. On ka ergutava toimega arstirohtu ja seda saaks/peaks siis hommikul võtma. Seega ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: