Teraapia kohta küsimus 06.08.19 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Miks mõni arst ei suuna patsient psühholoogi juurde? Kas on olemas selliseid häireid millega pole mõtet psühholoogi juurde suunata, sest pole sellest kasu? Millal mõni arst hakkab kaaluma psühholoogi kaasamist üldse.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Ärevus, uni, depressioon - need ilmselt on ja vajavad ka selles suunas ravi ja ennetust. Nendega tegeleda (vt varasemaid)

Aga need tunduvad sekundaarsed probleemid olema. Põhiprobleem tundub kahtlustamine, usaldamatus, negativism ja sellega seonduv. Psühhiaatri poolt määratud Ketipinor (kvetiapiin) on vajalik, ilmselt annust vaja korrigeerida. See olgu esiplaanil (või mõni teine selle rühma psühhofarmakon).

Ise peab aktiivselt enda tervise tugevdamisega tegelema - terapeut ei tee terveks, terveks teeb end igaüks ikkagi ise - harjutusi tehes (pingetest vabanemised-relaks-harjutused, unehügieen, ...Päevik..Terves kehas terve meeleolu, enesehinnang hingeelu..printsiipi kasutada jne vt varasemaid soovitusi).

Iga tera tervise varasalve on kasuks,
Ise tuleb tegutseda, nagu spordis.
Mona-Linda naeratus -aitab, optimistlik suhtumine endasse ja oma võimetesse.
Head harjutamist ja koostööd psühhiaatriga.
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Terviseärevuse ravi.

Tere
Lgp Dr. Ennet!

Olen Teie poole varasemaltki pöörunud ja häid nõuandeid saanud ja sooviksin ka praegu Teie abi.
Juba aasta aega olen vaevlenud ärevushäire küüsis. Nimelt terviseärevuse, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kirja alusel ju kogu ülevaadet olukorrast ei saa, aga olemasoleva põhjal:
AD - sobiks Seroxat või siis Fluanxol.
Arstirohi on vaid esimene samm.
Teine samm: ikka see Enneti ristkülik ...

Loe edasi

Rahustid ja füüsiline koormus

Dr. Ennet,
Mulle tundub Teie õpetus väga optimistlik ja õige, kuigi alles täna sattusin sellele veebilehele ja ei tunne veel seda väga hästi - põhimõtteliselt oli mul ka sama lootus, et ravimid+teraapia/füüsiline ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Palavikuhaiguse ja-rohtudega ei tohi füüsilist koormust-trenni teha. Muidu ikka ja soov itav - jõukohaselt, hea tujuga, enesetunnet arvestades.
Päevik on suureks kasuks.
Minu arstikogemuse-mõtete ...

Loe edasi

Rasedus ja segavad sundmõtted+hirmud

Tere. Olen lapseootel (4,5 kuud). Mul on varem esinenud kahel korral sundmõtteid, abi olen saanud ainult ravist (citalec), mis on ka muidugi hästi aidanud. Aga tabletiravi likvideerib ju halva enesetunde ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Parim ravim - ootatav Laps. Järgnevad lähedastega suhtlemine, nendepoolne mõistev-toetav käitumine. Kolmandaks - rohkelt looduses (õues) tegutseda, jalutada. Jõukohane igapäevategemine ei lase ka halvematel ...

Loe edasi

elektrishoki teraapia

Olen siin võidelnud paar aastat depressiooniga ja sellest tuleneva unetusega - külastanud erinevaid psühholooge ja psühiaatrit, proovitud on erinevaid tabletikuure. Cipralex, Remeron, Effexor, flux . Põhimõtteliselt ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tehakse haiglas, vajaduse määrab raviarst-psühhiaater. Näidustuse korral on vägagi tulemuslik. Kõrvaltoimeid praktiliselt ei ole, subjektiivselt probleeme ei.
Raviarst annab juhised.
NB - ...

Loe edasi

küsimus

mina olen 25a naisterahvas ja mul on selline küsimus,et ma olen üldiselt väga närviline viimasel ajal iga väiksemgi asi ajab tigedaks ja siis ma iälle riidlen ja kisendan pereliikmete peale ,ma hakkasin ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui jalad liiguvad ja tervis lubab, siis 7-10 km jalutuskäiku. Esivanemate kombel pesu pesemine pesuvannis ja käsitsi - soe vesi ning käte aktiivsus rahustavad. Rahustavad teed, mis apteegist retseptivabalt ...

Loe edasi

kognitiivkäitumislik teraapia

Tere dr. Ennet.
Vaevlen paanikahäire käes juba 5 aastat.Ennem seda polnud midagi taolisest asjast kuulnudki. Arvasin, et süda on "üleöö" väga haigeks jäänud. Kui perearst lõpuks pisikese brozüürikese ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mõtlemise muutmine on asja tuum. Kognitiivse teraapia töötas välja Aaron T. Beck 1960. aastatel algselt depressiooni raviks. Teraapia põhineb kognitiivsel mudelil, mis eeldab, et psühholoogilistele probleemidele ...

Loe edasi

ärevushäire


Tere

Palun veidi teavet ärevushäire kohta. Olen 53aastane naine. Oma loomult olen positiivse ellusuhtumisega. Paar aastat tagasi tundsin end halvasti: kerge iiveldus, ärevustunne, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Osa ärevushäireid ongi sellised, et otsest põhjust nagu pole (inimene ise ei oska seda "avastada"). Olen sadu kordi selgitanud, et ainult rohtudega asjale lähenedes jääb soovida vaid veelkod - head isu ...

Loe edasi

kartus

Tere!

Ravisin depressiooni ja üsnagi edukalt - teraapia pluss ravimid. Samaaegselt tegelen spordiga ja püüan nn "üleliigset auru" välja saada. Ravi lõpetamisest on nüüd kaks kuud möödas. Nädal-paar ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Lein on inimlik ja inimene vajab aega, et suurte muutustega harjuda. Loomulikult tulevad varasemad kurb-elamused selle taustal ka päevakorda. See ei tähenda vaimset ebakindlust.
Aeg parandab hingehaavad! ...

Loe edasi

Kognitiiv-käitumuslik teraapia

Kui tulemusrikas on kognitiiv-käitumuslik teraapia ärevushäirete ravis?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

See on üks osa, teatud etapil oluline osa ravimisel. Annab häid tulemusi ka ärevushäirete puhul.
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

sundseisund

Tere! Mul diagnoositi u pool aastat tagasi sundseisund, mille ravi ei ole veel tulemusi andnud. Olen oma psühhiaatriga vägagi rahul, kuid mulle tundub, et obsessiiv-kompulsiivsetest häiretest tean mina ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Teie infost ei selgu OKH struktuur,sellest tulenev dif-diagnostika ning seega ka vöimalikud ravitaktikad.Häireelamusi tunnete kindlasti arstist paremini.Teoreetiliselt valdavad materjali TÜ öppejõud (J.Shlik ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: