Psühhoos,või...? 11.01.19 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere. Lugesin aastaid kirjandust erinevate religioonide kohta ja igasugu esoteerikat, vaimustusin kordamööda nendest, lõpuks läksin bioenergeetika kursustele,kuni... ei suutnud enam selle üksteisele vastukäiva infohulgaga peas hakkama saada hästi. Peas tekkis segasus- ja laialivalgumistunne koos ärevustundega nende teemade peale mõeldes. Andsin kõik vastavasisulised raamatud ära. Läksin psühhiaatri poole, ütleesin et mul on psühhoos.
Nüüd olen 2a. tarvitanud Rispolepti, 1mg hommikul ja 1mg õhtul. Õhtul võtan, et uni oleks parem 200 või 300mg Ketipinori lisaks.
Enam pole sellist tunnet olnud, vaid paar korda 2a jooksul on kerge häire tahtnud tagasi tulla.
Kas mul üldse oligi psühhoos? Kas on õiged ravimid? Tahaks hakata varsti koguseid vähendama.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Ravimid olid ja on õiged, psühhoosi ei pruukinud olla, olite end selle esoteerikaga "sõlme-kinni mõtelnud".
Kerged sportlikud harjutused ja õhtuseid Ketipinoori annuseid vaikselt vähendama hakata. (vt soovitusi une vallast). Kui see etapp tehtud, siis psühhiaatriga konsulteerida - ilmselt saab siis ka rispolepti annust vähendada.
Annus ei ole suur, aga vähendamine tuleb (kui organism enam ei vaja) ikkagi kasuks.
Head harjutamist,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

kas eakas 85 a.naine vajab visiiti psühhiaatri juurde?

Globaalne teema -eaka psüühiline tervis.Ema on u.40 a. üksi elanud ja saare naise kangusega alati püüdnud ise elus hakkama saada.Nüüd aga on tekkinud vaimsed probleemid-keegi käib korteris nii öösel kui ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kõrge iga ja peaajus orgaanilised muutused. Selle baasi on emal orgaanilised luululised häired.
Väga head ravimid olemas, psühhiaater kirjutab ravimi.
Edaspidine elukorraldus, et tagada ema ...

Loe edasi

silma tõmblus(kõõrdvirvendus)

Tere!
Mure. Peale augustikuist rünnakut, bussiroolis(maanteeraev), hakkasin tundma parema silma tõmblusi. Tunnet kirjeldades oleks nagu silma kiire tõmblus kõõrdsilmusse js tagasi. Kestab ca 10 sekundit, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Silmaarsti konsultatsioon ja siis rahustavad harjutused, pingest-stressist vabanemise harjutused. (vt varasemad). Saate ka sellest jamast, nagu nimetate, lahti.
Alkoholile ei.
Head harjutamist, ...

Loe edasi

Depressioon

Tere.
Olen pikalt kannatanud depressiooni ja enesetapumõtete all.
Varem oli põhjuseks kaotatud armastus ja selle ravisin narkootikumidega justkui välja. Imelikuks läksid asjad pärast vanglat, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mängur, depressioon, ärevus, ained, stimulandid, psüühikahäire ja neuroleptikumide võtmine (raviarsti poolt määratud) vajalik. Sotsiaalsed muutused olid head, aga "nõuavad" tervislikku eluviisi, tõöövõimet ...

Loe edasi

Alkohol + Zoloft

Tere!
Olen tarvitanud Zolofti umbes 8-10 kuud. Ravimid on väga hästi töötanud ning võin öelda et viimased 4 kuud olen tundnud ennast peaegu täiesti tervena. Enne seda oli väga tugev kestev ärevus ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt eelnevaid, seal vastus.

Loe edasi

Alkohoolik

Tere

Olen alkohoolik, nüüd oli 14 päevane tsükkel, jõin üksi ja niimoodi, et pildituks ja siis kui silmad avasin jõin kohe peale ja nii 14 päeva jutti. Nüüd võõrutusnähud ja pidin kutsuma ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Olete alkohoolik ja siin mõõdukus võimalik ei ole. Vajalik on täielik karskus, alkoholi keeld.
Elusihid paika ja uus eluviis on vajalik.
Depressioon ja ärevused - vaata eelnevaid soovitusi, ...

Loe edasi

Alkohol ja Zoloft

Tere!
Olen 24 aastane mees. Olen Zoloft tarbinud umbes 8-10 kuud. Ravim töötab väga hästi.
Alkojoli tarbimine üldiselt 0, purjus ei meeldi olla.
Paar päeva tagasi siiski juhtus et jõin ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravim ja alkohol kokku ei sobi.
Tabletid on vaid üks osa ravimisest, sellest on vähe. Vaja tegeleda kehalise tervisega, muidu jäätegi ainult tablettide peale lootma.
Kehakaalu korrigeerida, ...

Loe edasi

Tervis

Tere
Olen kodune kahe 4,5 kuuse poisi ema. Viimane poolaasta on olnud väga raske minu elus, magamine raseduse viimasel kuul ja peale laste sündi oli phm olematu, nüüd viimased paar nädalat olen saanud ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Milline on teie vanemate tervis ja majanduslikud võimalused? Millisel määral nad saavad teid reaalselt aidata, puhkust pakkuda või enda juurde koos lastega võtta?
Sama mehe vanemate osas? Kas nemad ...

Loe edasi

Munajuhade taastamine?

2.a ragasi sai tehtud munajuhade läbilõikamise. Nüüd aga on hoopis muud mõtted. Kas on võimalik taastada ja mis selleks tegema peaks? Kas ja kuidas protseduur tehakse?
Kas on üldse mingit võimalust ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Te olete andnud allkirja, et protseduur on tagasipöördumatu ja seetõttu me ei taasta enam munajuhasid.Arvestades, et kunstlik viljastamine(IVF) on kogu maailmas (ka Eestis) hästi arenenud, siis ...

Loe edasi

Depresioon

Tere,

Olen kahe lapse ema, 3kuune ja 2aastane. Vahel on mul tunne et ma lihtsalt ei suuda kodus olla,et vajan aega endale,lihtsalt üksi olemiseks et end inimesena tunda. Mees muidugi minust ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kas ta lapsi armastab?
Lastest hooliv mees hoolib ka laste ema heaolu eest, tervise eest, turvatunde eest. Mees peab igapäevaselt kodutöödes aitama, puhkehetki teile tagama. Laupäevast ja pühapäevast ...

Loe edasi

Ärevushäired?

Tere!
Olen hädas pidevate muremõtete ja stressiga. Mul on tekkinud igapäevaselt hooti südamekloppimised, õhupuuduse tunne, käed kisuvad värisema ja lähevad nõrgaks, silme ees hakkab virvendama. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vererõhku võib aegajalt kontrollida ja ka veresuhkrut - madala rõhu korral ka teile iseloomulikud kaebused.
Tehke nn "lapsesiputuse harjutust" - selili ja siputage lae suunas ühte kätt ja siis teist, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: