Antidepressandid ja vaimsed praktikad 29.06.17 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Alustasin ärevushäire ravi serotoniini tagasihaarde inhibiitori ravimit (50 mg) kasutades. Tegemist teadliku (meditsiiniliselt ja ka vaimselt) ja endaga tegeleva patsiendiga :), siiski osutus ravi vajalikuks väga paljude väliste olude kokkulangemisel. Kas seda rohtu kasutades võib teha füüsilisi ja enrgeetilisi praktikaid enesetunde järgi? Enda kogemus ühtib ka minu psühhiaari seisukohaga, et süvateraapiad pole hetkel mulle sobilikud.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

AD on vaid üks komponent (1/10) ravis, harjutused ja eluviisi muutus on 9/10.
Seega - harjutused on vägagi tervitatavad.
Iga tera tervise varasalve tuleb kasuks.
Suur/väike, süva/pinnapealne jms psühhiaatrias ei kehti. Vajalik, et tervisetera langeks tervise kaalukausile.
Arvutiklahvidele me ei vajuta ju sangpommi löökidega, sangpommilööke ei vaja ka psüühika korrastamine.
vt minu varasemaid soovitusi, leiad endalegi mõne uue mõtte, et praktiseerida.
Head harjutamist,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Antidepressantide (Salymbra) mõju silmanägemisele

Minu silmanägemine on väga nõrk ning hetkel pole nägemise halvenemine pidama jäänud. Kuna minule määrati antidepressandid (Salymbra), siis mind huvitab, kas antud antidepressandid võivad minu silmanägemise ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimipakendi infolehel neid mõjusid, kõrval mõjusid ei ole. Seega - võib võtta.
Variant, et mõne silmarohuga tekib mingi ebasoovitav toime, aga seda saab öelda silmaarst, kui selline seos on.
Loe edasi

ärevus ja paanikahäire

Olen 31.aastane naine. Mul on varsti kolmeseks saav väike tütar, mees ja oma kodu. Töö ka normaalne.
Probleemid algasid eelmisel aastal. Olin lapsega pikalt kodus, tihti pikalt üksi. Tekkis masendus, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Enneti ristkülik (Enneti, et teile paremini meelde jääks, et tegutsema hakkaksite) diagonaaliga ja "uued prillid."
Ristkülik diagonaaliga annab mõttemudeli ja ka tegutsemisjuhise. Diagonaal ristkülikus ...

Loe edasi

Kõrvalmõjud

Tere.olen tarvitanud Citaleci üle aasta. Varem teinud pooleaastaseid kuure.Kas on võimalik kõrvalmõjude tekkimine pikaajalisel tarvitamisel.Tunnen peanaha tuimust ja üldse nagu oleks kehast vahepeal väljas, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kõrvaltoimete suhtes annab selgitusi raviarst. Miks nii kaua rohuvõtmist? Mida muud tervislikku olete teinud? Viis rühma harjutusi (sotsiaalsed, kehalised, vaimsed, hingelised, religioossed) - kuidas edenevad? ...

Loe edasi

Stress ja antidepressandid

Tere. Kirjutan teile järgmisest probleemist: Olen 23 aastane noormees. Kaks aastat tagasi kirjutas perearst mulla välja antidepressandi Cipralex. Põohjuseks oli paanikahood ja pidev väga halb enesetunne. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui ainult rohtu võtta, siis jäätegi võtma!
Ristkülik diagonaaliga ja "uued prillid" - selline on minu raviskeem. Kui kaasate ka harjutused (viis rühma: sotsiaalsed, kehalised, vaimsed, hingelised, ...

Loe edasi

antidepressandid ja seksuaalsus

tere! kogemus cipramili ning fluxiga on olnud selline, et antidepressantidega kaasneb positiivse mõju mõju kõrval väga negatiivne mõju seksuaalsusele - kaob igasugune huvi seksi vastu ning väga raske/võimatu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

See "kõrvalmõju" on eelkõige depressioonist, aga veidi ka rohust -AD-st.
Kulla 34-aastane naine! Olles sirvinud minu varasemaid soovitusi on ilmselt silma jäänud minu ravi-printsiip - Enneti ristkülik ...

Loe edasi

Suur mure elukaaslase pärast

Tere dr

Vesteldes eile oma sõbranna´ga sain soovituse oma murega siia pöörduda, tutvusin ka teiste muredega.. tundub küll õige koht.
Nimelt olen mures oma elukaaslase (29 aastane mees) ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Eelneva alusel järeldan:
a) Ta on alkosõltlane,
b) rahustisõltlane,
c) muud häired eelnevast kahest tingitud.
Vajalik tihedam koostöö psühhiaatriga, avameelselt. Kasutaksin ...

Loe edasi

wellbutrin

palun öelge, kas wellbutrin on nõrga-, keskmise- või tugevatoimeline antidepressant.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Wellbutrin (Bupropioon) on dopamiini ja noradrenaliini retseptorite kaudu toimiv AD. Nõrga deprtessiooni korral on ta nõrgalt toimiv, keskmise depressiooni korral keskmiselt jne.
AD normaliseerib ...

Loe edasi

antidepressandid

tere,
Kas sellise toimeainega antidepressandid nagu paroksetiin või estsitalopraam võivad mõjutada sperma "kvaliteeti"? Nimelt mees on neid pool aastat võtnud viimasel kuul võttis estsitalopraami) ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui olete rase, siis seeme on olnud viljakas ja kvaliteetne. Teie olge nüüd rõõmsalt Lapseootel ja mees olgu Mehe eest!
Olge rõõmsad,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

isiksus

Tere, Dr. Ennet!

Olen lugenud, et isiksust loetakse nii inimese käitumis- ja mõtlemismustrit kujundavaks kui ka ise samal ajal inimese harjumuste ümber kujundamise teel muutuvaks. Küsimus ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Oma isiksuse struktuuri-mustrit ei maksa muuta, vägistada. Põhiline noodivõti jäägu samaks. Aga selles helistikus endas tasub küll muudatusi teha, oma tugevamaid külgi lihvida, edendada, treenida. Siin ...

Loe edasi

Järg mürgisele psühhiaatrile

Olen oma pojaga käinud psühhiaatrite juures üheksa aastat ja mitte ükski neist ei uurinud võimalust, et psüühilised ja vaimsed probleemid on tingitud mingi aine puudumisest organismis. Ma polnud nõus ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Olen Teiega kehalise aktiivsuse tähtsuse ning osakaalu suurendamise poolt. Seda nii ennetamise e profülaktika kui ka ennistamise e ravi aspektist lähtudes.
Tervishoiu suurel spetsialiseerumisel ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: