Kas tõesti stress? 18.05.17 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Kas on tõesti võimalik, et tööstress võib tekitada kõhuvalusid? 2 kuud juba kõhus ebamäärane tuim/terav valu vaheldumisi. Arst arvab, et tegemist vaid ärevushäire ja stressi sümptomina. Ei teagi nüüd, mis peale hakata..valuga ka elada ei taha

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Väga paljud on kuulnud ning paljud teavad, et psüühika mõjutab kehalisi funktsioone, kehalist tervist. Siit siis see nimetus - psühho-somaatilised häired. Sooma e kaha hõlmab mitmeid valdkondi, seega ka kõhupiirkonda koos kõhuvaludega.
Probleemi lahendus algab perearsti juures - üldanalüüsid ja selgub, edasiste uuringute valdkond, vajadusel eriarsti - gastro-enteroloogi jt - kaasamisel.
Selgub, et need uuringud on korralikult tehtud, siis tulebki esiplaanile psühho-somaatiline problemaatika. Üheks variandiks ka ärevushäire variandis. Aga ärevushäire käib hooti, vahepeal kõik korras jne.
NB. tervislik toitumine jm somaatiline tervendamine on loomulkult ka väga teretulnud (Printsiibil - Terves kehas terve vaim!).

Stressi (ka tööstressi) maandamise võtted ja ravimid igal juhul tulevad kasuks.
Seega - psühhiaatri jutule.

Mõningaid võtteid ning infot selles valdkonnas saate otsinguga eelnevatest. (vt. leia endale sobilik ja praktiseeri).
Head harjutamist,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

psühhiaatriline ekspertiis

Mulle saadab e-posti teel kirju kauaaegne tuttav. Kirjade sisu järgi ma kahtlustan, et sellel inimesel on mingi tõsine psüühiline häire. Kas on võimalik lasta eksperdil neid kirju analüüsida, et saada ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui neutraalse sisuga kirjad - ignoreerida.
Kui ähvardavad, solvavad, hirmutavad, stressi tekitavad jne - saata Politseile palvega teie julgeolekut parandada.
(ühiskonnas pingeid palju ja ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: