Psühhiaatri konsultatsioon. 31.07.11 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tervist, kas te oskaksite soovitada mõnda head psühhiaatrit. Või kust kohast ma võiksin leida vastava arsti Tallinnast? Pole eelnevalt selle eriala arstide poole pöördunud. Probleemiks on vihahood. Vihastan väikeste detailide peale ning ei suuda enda käitumist enam kontrollida.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Alkoholile ei, korralik puhkus, kehalised harjutused-sport. Kui kuuris-toas ruumi, siis võib ka poksikoti üles riputada ja seda siis "kloppida" - poksikoti-treening on v.hea. psühhoregulatsiooni on vaja õppida, alusta minu harjutusest. Elusihid-pririteedi on vaja paika panna, vt. Tervisemaja soovitusi.
Psühhiaatriakliiniku Dispanseris on arste-psühhiaatreid hulgi (paldiski mnt. 52), Ida-Tallinna keskhaiglas on mitmeid (vt. internetist) jne.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Unisus

Küsin elukaaslase puolest. Teema selline, et inimene jääb magama kogu aeg päevasel ajal. Lihtsalt on magab 5-10 minutit, ärkab hetkeksi ja magab edasi. Kõik kordub nii päevast päeva. Võib ka uinuda söömise ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vajalik neuroloogi ja psühhiaatri konsultatsioon ja uuringud.
Alustada perearstist.
Tegutsege,
tervislikud eluviisid on alati soovitatavad.
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Imelikud valud ja ärevuse sümtomid

Imelikud valud ,on esinenud kõhuvalu seljavalu jalad valutavad vahepeal käed isegi nina valutab vahepeal ,olen käinud erinevatel arstidel aga kõik on korras .Perearst arvas ka et tegu võib olla psühholoogilise ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tegemist suuresti psühho-somaatiliste häiretega (psüühika probleemide-stressi kaudu reageerivad kehalised (somaatilised) funktsioonid.
Vaja pingeid maandada ja organismi somaatilist (füüsilist) ...

Loe edasi

panika ja surma hirm

tere olen 31 aastane mees ja mull on suur mure see hagas 6 aastad takasi tekis surma hirm ja panika olen entaka tekelenud aga ei saa enam ise seta takasi elule mina et elata näku kõik normalset inimeset ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Esimene käik - perearsti jutule ja temaga asja uurida.
Teiseks - psühhiaatri konsultatsioon - saab rohtu ja hirmudest lahti.
Kerge kehaline aktiivsus.
Minu Palve - vt eelnevad.
Loe edasi

Kas on soovitav valvepsühaatria juurde minna kui poisil on kadunud huvi kooli kooli vastu?

Poiss väidab, et väsib viimasel ajal ruttu.Õhtuti on ergas ja klõbistab arvutis. Koolis hinded korras, kuid äkki ei taha kooli minna.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Korralik uneaeg,
2) Vajalik õpiaeg,
3) Kindlasti sport ka koduabi/poeskäik jm. mis koduse elukorralduse juures kokku lepitud.
4) Arvuti - maksimaalselt üks tund. Soovid 0,5 tundi ...

Loe edasi

vaimne tervis

Olen mures oma 48 aaastase tytre vaimse tervise pärast.Saatus on olnud karm,3 aastat tagasi suri ootamatult mees,kasvatab tytrega üksi väikest poissi.Maailm on must,kedagi lähedasi ligi ei lase,kõik on ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kindlasti vajalik psühhiaatri konsultatsioon: sügav depressioon? isiksusehäire peale abikaasa surma? Varjatult haigus juba varem, nüüd lõi "õitsele".
Head rohud olemas, perearstiga koos leida rada ...

Loe edasi

Tütrel karjumishood

Tere mul 10a tütar, kes 4a elas isa juures, nüüd 1,5a minuga, hakkasin märkama kui minu juurde tuli, et hakkab järsku karjuma, lihtsalt tuleb hoog peale ja maha ei rahune, siis hakkas nugadega ka mängima, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Lastepsühhiaater ja veelkordselt konsultatsioon. Ilmselt veidi rahustavat rohtu vaja.
Vannis-basseinis rahustavad võtted.
Kallistamine jm kehaline kontakt (kui "aurad " sobivad).
Isa ...

Loe edasi

Närvilisusevastane kuuri rinnaga toitmise ajal

Tere, sooviks teada kas oleks võimalik teha ka mingit närvilisusevastast kuuri rinnaga toitmise ajal?
Ärritun iga pisiasja peale, muutun lausa hüsteeriliseks, peas on jälle enesevigastamise mõtteid, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Esimene konsultatsioon naistearsti juurde, neil selles vallas kogemusi hulgi. Siis alles psühhiaater. Arstirohi on vaid osakene, muud rahustavad võtted on ka olulised. Alustada puhkusest, puhata julgemisest, ...

Loe edasi

raukusmarasm?

tere,
olen mures oma isa pärast, kahtlustan marasmi , on agresiivne ema vastu (nüüdseks juba koos ei ela) kusjuures kõikidel pretensioonidel on seksuaalne temaatika(ilmselt on seotud seksuaalelu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Alustage perearsti juurest. Vajadusel psühhiaatri konsultatsioon. Vajadusel haiglaravi.
Tegutsege,
Jüri O.-M: Ennet

Loe edasi

konsultatsioon

kas psühhiaatri vastuvõtule on vaja saaterkirja?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ei ole!

Tervislikke eluviise soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Sundhäired. Kogn.-käitumisteraapia

Tere!

Sõbral on diagnoositud OKH, peamiseks probleemiks on mõtted: enesesüüdistus; agressiivsed kujutlused; liigne mure, kas keegi sai temast õigesti aru; mõnikord raskused mingit sõna välja ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Obsessiiv-kompulsiivse häire korral mõtted-ideed-kujutlused tulevad vastutahteliselt,korduvad.Nende suhtes on inimesel kriitika ja ta püüab "rituaalsete-sundtegudega" neist eemale hoiduda.Skisofreenia ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: