Alkohol - mõõdukalt kasulik või mitte? 10.04.11 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Lp. Jüri Ennet

Lugesin Teie raamatut "Väljavalitu". Seal oli palju juttu alkoholist ja selle tarbimisest. Siiani on aga minu jaoks jäänud arusaamatuks see, kas mõõdukalt alkoholi tarbimine on kasulik/isegi vajalik või mitte? Nimelt USA tervishoiuministeerium on öelnud paar aastat tagasi, et mõõdukates kogustes tarvitades võib alkohol ikkagi olla kasulik. Teie raamatus sain arusaamisele, et alkoholi poleks vaja siiski üldse tarbida, kuna alati leidub paremaid tegevusi (pingete maandamiseks kasvõi - psühhoregulatsioon, sport, jalutamine jne.)
Niisiis ei teagi, kas lubada omale aastas paar korda alkoholi või ikkagi täielikult ära keelata? Kuskil räägitakse, et on natukene kasulik, teiselpool räägitakse, et on kahjulik. Seega nagu õiget vastust sellele polegi?

Teie arvamus ja soovitus?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Kasvav organism - täieliselt ei. (Mina lõpetasin keskkooli ja ei olnud selle ajani ühtegi mahvi suitsu teinud ja ei ühtegi tilka alkoholi võtnud.
Tulevane isa ja ema - seemnerakkude ja munarakkude kvaliteet vajab karsket eluviisi.
Väikelapse-lapse kasvatamine vajab kaineid-karskeid vanemaid.
Keskeas võib rääkida nn mõõdukast tarbimisest jne.
Mõtle ja vastavalt sellele ongi tegutsemisjuhis olemas.
Kasvav organism - kategooriline ei. Narkotsist ma ei räägigi - jobusid on niigi palju, väga palju.
Tervitades
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Surinad kättes ja südame pekslemine.

Tere! Olen tarvitanud aastaid antidepressante. Kevadel 2019 vähendasin järjest kogust ja suvest ma enam ei tarvita üldse. Peale seda on aegajalt rinnus valud. Perearstil olen käinud ja kord ka EMO-s ja ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Alkohol ja värinad on loomult väga teineteist toetavad. Alkohol ja kehalise tervise ning neuroloogilise tervise nõrgad kohad tulevad kohe esile. Alkoholi kogused ei pea suured olema.
Südame pekslemine ...

Loe edasi

Depressiooni ravimid ja alkohol

Olen väga mures oma lähedase pärast, kes on veendnud, et depressiooni ravimeid võttes võib ka alkoholi (mõõdukalt) tarvitada. Esimese 2 nädala jooksul ravi alustades ei joonud ta kordagi, viimase 2,5 nädala ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Õlu on klassikaline põletiku suurendaja, haiguste edendaja-suurendaja. Seega - töötab ju ravi vastu ja tõhusalt.
Üks 0,5-ne õlu sisaldab 50,0 jagu viina, neli õlle = 200 viina.
Kui ei suuda ...

Loe edasi

unetus

Olen juba pikemat aega väga halva unega. Olen küll õhtul väsinud ja jään ilusti magama, aga umb tunni pärast olen jälle üleval ja jäängi ärkama iga natukese aja tagant kuni hommikuni. Vahet ei ole kus ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt eelnev - minu Palve. See maandab päevapinged.
Kasulik on soe jook (võib ka apteegi vabamüügist saadav rahustav tee.
Kui päeval mõõdukalt sporti (kehalist aktiivsust), siis ka öine uni ...

Loe edasi

Sundmõtted ja alkohol

Alkoholi tarvitades tugevnevad mu sundmõtted sageli, kas see on võimalik? Olen lugenud, et inimesed tunnevad ebamugavust järgmisel päeval peale alkoholi tarbimist, kuid minul on juba sel samal ajal halb ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Alkoholile kindel ei, siis selgub see, mis alkoholist ei sõltu. Kui ikka häireid, siis nende lahendamiseks juba järgmine aste - koostöös psühhiaatriga.
Iga tera tervise varasalve on kasuks.
Loe edasi

N2rvilisus + ca/mg tabletid?

Tervist. Mul juba 2 aastat n2rvilisusehaigus. aastal 2007 olin xanaxiga ravikuuril 3 kuud, aga sellest pole vist tolku olnud. Pidevalt on uimane tunne ja valud rinnus. Olen 26 a noormees:) ja elan hetkel ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ca2+ on inimorganismis laialt levinenud ja väga tähtis: Luud, hambad, lihastegevus, vere hüübimine, vitamiinide (vit D) ainevahetuses, hormoonide tegevuses. Vaegus soodustab unetust, lihaste ja närvide ...

Loe edasi

antipsühootikumid

sain ravimiseks ZYPREXA 10 mg tablettid, kuidas te arvate kaua minu ravi võib aega võtma.Kas on mul lootust kunagi taastuda et enem ei vajaks rohud? kas on võimalus autoload taotleda? Kas alkoholi tarbimine ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Zyprexat võib määrata väga mitmete häirete korral. Raviga seonduvat ütleb psühhiaater.
Alkohol - ei, aga täpsemalt ikka oma raviarst. Seda ka sõidukilubade osas.
Sportlik eluviis alati kasulik. ...

Loe edasi

siirad tunded või hukutav/hävitav kirg

ma ei tea isegi kas on õige pöörduda psühhiaatri poole oma murega,aga üksi ma toime ei tule enam,minu tunded ühe noormehe vastu on nii segased et temaga koos lähen ma hulluks,aga temata koos olla ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vastust teab süda ja aeg. Nutmine on (mõõdukalt) kasulik - puhastab hinge. Suhtlemine selgitab asjaolusid, konkreetne suhtlemine konkreetselt, virtuaalne virtuaalselt. Ja siis tuleb vastu võta ostus.
Loe edasi

Sõltuvus unerohtudest

Tere,

kas Te oskate mulle anda mingisuguse ülevaate sellest, kas ja kuidas on võimalik aidata inimest, kes on sõltuvuses unerohtudest? Kas ainus juhis on see, et "võtke tahtejõud kokku ja ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Tere!
Ega see uinutitest võõrutamine kerge ei ole.
Tahtejõudu on iga juhul vaja.Alkoholiga ravi ei ole küll
pikemas perspektiivis ajule kasulik.
Üritus oleks soovitav ette võtta ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: