bipolaarne häire 01.12.07 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

tere,
minu elukaaslasel diagnoositi 2005 bipolaarne häire ning ta viidi politsei ja kiirabiga vastu tahtmist haiglasse, kus ta veetid 2,5 kuud. nüüd on ta jälle 5 osakonnas , kuid seekord saadi ta haiglasse palju paremas konditisioonis. praeguseks on ta seal olnud 15vpäeva. samas on säilinud rahutus ja asjade, sodi kogumine. kuidas peaksin tema elukaaslasena teda toetama ja kuidas veenda teda ravimeid võtma ka siis kui talle endale tundub, et tervis juba korras?
kuidas käituda edaspidi kui ta maania lõpeb ning ta koju tuleb, ei tea veel ju, kui sügavasse depressiooni ta langeb eekord.
ühesõnaga, kuidas saan teda aidata ja mida ei tohiks kindlasti teha käitumuslikult nii haiglas külastades kui pärast kojusaamist?

ette väga tänades!!!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Koostöös psühhiaatriga saate õiged rohud temale. Varasemad juhud annavad ettenägemisvõimet-kogemust alguse, suuna, sügavuse, kestvusejms. kohta.
Kuna hoogude ajal haiguskriitika häiritud, siis rohu võtmine eriti oluline.
Raviarst annab konkreetsed soovitused.
Kannatlikkust,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Mida tuleb teha.

Hei.
Ma näen nii jube välja et, paha hakkab.
Ma nii palju psühhiaatre läbi käinud, haha ikka olen nshu ma ei tea mis asi.
Ausalt öeldes kirjutan siia sest raske kuidagi..
Palju ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Teie jutt on asjalik, analüüsiv, õige.
Võtsite mul sõnad suust - Psühhiaatriakliiniku valvearst: närvid, bipolaarne, ebastabiilne, depressioon, lõikumise, eluisu, lõikumised, kuulmised - need toogegi ...

Loe edasi

Bipoolne häire

Tere! Olen mures oma lähedase pärast, kellel on üsna selged maania ja bipolaarsuse sümptomid (nt. seosetu jutt USA-sse reisimisest ja seal üleöö kuulsaks saamisest, idee populaarne raamat kirjutada jne). ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Küsimus ei ole Bipolaarse käitumise tundmine, diagnoosimine. Diagnoosi pane ikka Psühhiaater, soovitused, vajadusel ravi määrab ikka Psühhiaater, Lastepsühhiaater - nad töötavad käsikäes psühholoogidega ...

Loe edasi

Tsüklotüümia

Tere, mul diagnoositi hiljuti tsüklotüümia ja öeldi, et on võimalus, et sellest võib areneda bipolaarne meeleoluhäire II. Kuidas ma seda ennetada saan, või kas saab?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kes diagnoosis?
Kuidas rohud mõjuvad?
Mis toimub ilma rohuta?
Millised on eluviisid: tervislikud või mitte?
Kas uni-puhkus piisav? jne
Õpetussõnad.
Vajalik on ...

Loe edasi

Bipolaarne häire ja kuhu pöörduda?

Tere. Mul on viimase poole aasta jooksul olnud vaheldumisi nii tujutut ja väga kergesti ärritumise kui ka väga energilist ning heatujulist perioodi. See häirib igapäevast suhtlemist ja õppetööle keskendumist. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mingit bipolaarset häiret sul ei ole!
Meeleolu ja aktiivsuse kõikumine on täiesti inimlik, vaid tinasõduritel see puudub. (Minu nooruses olid poistele mängimiseks tehtud tinast sõdurid, nii 3-4cm ...

Loe edasi

bipolaarne häire

Tere.Minu 30-aastasel tütrel on diagnoositud bipolaarne häire.Haigus ilmnes juba põhikoolieas,vaatamata sellele on tal omandatud magistrikraad.Hiljuti vahetas ta töökohta,mille tagajärjel on stress väga ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

See toimub haiglas ja lühiaegse narkoosi tingimustes. Enne seda tehakse vajalik psüühiline ja kehaline terviseuuring.
Regulaarne tabletiravi (nii raviks kui ka preventsiooniks) kindlasti.
Koostöö ...

Loe edasi

Bipolaarne meeleoluhäire ja alkoholism

Tere, mida teha, kui mehel on bipolaarne meeleoluhäire ja maania ning hüpomaania perioodil (mis on väga- väga pikad ja peaaegu lõppematud) tarvitab rohkelt alkoholi? Joobes ka agressiivne. Kas on sellel ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Bipolaarse häire puhul on ju need selged-helged perioodid, siis alustada alkoholi probleemi raviga. Aga alko-vastast ravi saab ja tuleb teha ka bipolaarse psühhoosi puhul. Tehke raviplaan koos raviarstiga. ...

Loe edasi

Raviskeemi õigsus

Tere!

Olen 55 ja viis aastat teinud koostööd günekoloogi ja psühhiaatriga ning üks osapool kritiseerib tugevalt teise raviskeemi st tarvitan Activellet, Orfirili ja Seroqueli. Närviarsti poolt ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Milline häire domineerib, selle tohtri soovitused-ravi olgu esiplaanil.
Bipolaarse häire korral on orfiril (naatriuvalproaat) ja seroquel (kvetiapiin) klassikalised ravimid.
Veelkordsel täpsustada ...

Loe edasi

Trazodone (Desyrel)

Tere,

oleks küsimus ühe ravimi kohta mida mujal tihtipeale unetuse raviks kasutatakse.
Nimelt on mul bipolaarne häire ja sellega kaasnev unetus, olen proovinud ühte ja teist ravimit ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Keegi eraldi tellima ei hakka. Ravimitööstus on äri ja arstirohte tuuakse-viiakse piltlikult öeldes rongivagunitega. Mina prooviksin olemasolevatele rohtudele liskas Mirtazapiini. Leida õige annus ja võtta ...

Loe edasi

bipolaarne häire

lugesin, et bipolaarne häire on ravitav. Mul on väike kahtlus, et mul võib see olla, ma ei ole teatud hetkedel küll täiesti eufoorias, aga meeleolud vahelduvad nii tihti, et raske on endaga hakkama saada. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Seda häiret diagnoosib psühhiaater. Seda häiret suht vähe. Tavalisi meeleolu-kõikumisi on küllaltki palju ja see ei kuulu hoopiski bipolaarsete häirete rubriiki. Igal inimesel on teataval määral meeleolu ...

Loe edasi

bipolaarne häire ja alkoholism

maniakaal depressivse psühhoosi kirjelduses viidatakse haiguse geneetilisele taustale.
kui suure tõenäosusega on ohustatud lapsed, kui suguvõsas on olnud sellist haigust?
kuidas mõjutab alkoholism ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Tõesti paljude tõbede puhul on pärilikus väga oluline.
Psüühikahäired ja ka sõltuvushaigused ei ole otseselt geneetilised
haigused,kuid uuringutega on tõestatud,et vaimuhaigete järglaste
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: