Meeleolu ja söögiisu langus 10.12.04 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!

Üks saabuv tähtis sündmus elus närib mu tervist. Närveerin, kuigi 2,5 kuud on selleni veel aega. Kuna see puudutab tervet peret, siis on kõik jube tõsised ja närvilised. Kohati näib, et teiste pinged kogunevad ka minusse, kuid mingil määral alateadlikult ka. Olen kurvas tujus ja söögiisu on päris kadunud ja väsinud on olla. Ei taha kellegagi suhelda, vaid tahaks nagu tigu karpi pugeda ja siis nina välja pista, kui kõik on möödas. Nimelt see sündmus on elukohavahetus (1. korda). Mida teha, et parem hakkaks? Ma olen üldse aru saanud, et stressi ja kiireid muutusi elus üldse ei talu. Tahaks, et söögiisu oleks nagu enne ja et ma oleksin jälle see endine "mina".

N (24)

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Muutke hoiakute märk vastupidiseks, tundke rõõmu muudatustest, uutest väljakutsetest. Teile avanevad ju uuete kogemuste väravad. Nähke uues olus positiivseid momente, tundke neist rõõmu.
Meeleolu korrigeerib, rahustab, und soodustab ning söögiisu parandab Remeron. Psühhiaater kirjutab.
Kõik muud rahustavad "nipid" on ka teretulnud. Tehke minu "Sirutusi-Painutusi", vt "Elukiri", juuni 2004.
Minu moto: Elus - järelikult õnnelik. OLE Sinagi, N (24)!
Kaunist aastavahetust,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Iiveldus

Võttan rohtu salymbra rohtu 3 tükki päevas õhtul veel üks tablett juurde lamegomi aga on nende 5 nädala jooksul olnud igapäevaselt söögiisu kadu ja iiveldus mis eriti tugev hommikuti ja sooligad ka korisevad ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui on ravimi võtmisel (antidepressant) kõrvalnähud (iiveldus), siis tuleb annust vähendada ja seega võtta kaks tabletti päeva jooksul. Kui ikka iiveldab, siis proovida ühe tabletiga ning mõelda ravimi ...

Loe edasi

Bromazepam tablettide lõpetamine

Tere!
Olen tarvitanud 10 a. bromazepami o, 5 tbl igal õhtul. Kuu aega tagasi nad enam ei mõjunud ja tekkisid unehäired, kaalu - ja söögiisu langus ning ärevus. Kuidas on võimalik brozepami ravi ise ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Võtke apteegi vabamüügist Melatoniin´i - ja see õhtul tunnikene enne und.
Perearst las kirjutab Esprital´i 15mg tabletid.
Üks tablett õhtul: rahustab meeleolu, aktiveerib ainevahetust, soodustab ...

Loe edasi

Diagns

Tere, käisin hiljuti psühhiaatri juures ja diagnoosiks pandi ˋDepressiivsete sümptomitega segatüüpi ärevushäire. Mis see tähendab? Internetist millegi pärast ei leia...

Köike head!

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Raviarst selgitab kõige paremini konkreetse juhuga seonduvat.
Depressiivse sümptomid: meeleolu langus, mõtted sisaldavad nukraid noote, tahteaktiivsus veidi häiritud.
Ärevus - võib olla nii ...

Loe edasi

kriisist väljatulemine

Tere.Mul nimelt väga suur kriis mis on juba muutunud depresooiniks.Kas on loogiline abivahend hüpnoos,mille käigus oleks võimalik mul teatud asju unustada või midagi sellist teha mis aitaks mul eluga edasi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui on elus probleeme, sellest depressioon, meeleolu langus töövõime alanemisega, söögiisu kaotusega, siis
a) on olemas väga head arstirohud (antidepressandid) mis aitavad (näiteks Mirtazapin - ...

Loe edasi

Alkoholismivastane süst

Tere,
minu elukaaslane tegi kuu aega tagasi Wismari haiglas alkoholivastase süsti, aga hakkas uuesti jooma. Nüüdseks juba nädal aega. Millised võivad olla kõrvalmõjud? Vägivaldsus oleks nagu eriti ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Koheselt pöörduda raviarsti poole - tema tunneb patsiendi keha ja vaimu, tunneb alkohol-sõltuvuse (alko-kuradi) "vägevust" patsiendi suhtes.
Kõrvalmõjud on:
a) hingelised-emotsionaalsed (meeleolu ...

Loe edasi

Remeron

Tere.

Kas see rohi ise ka võib kehakaalu tõsta või ainult kaudselt, et suurendab söögiisu. Küsin, sest infolehte lugedes jääb mulje nagu ta võiks ise ka kaalu mõjutada.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Rohi ise ei tõsta midagi. Inimene oma söömise ja kehalise aktiivsuse suhtega mõjutab seda.
Depressiooni korral on vaja teha harjutusi, kehalisi harjutusi eelkõige (muidu harjutusi viis rühma), veidi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: