zoloft? 01.04.04 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Võtsin täna 1. korda sellise nimega antidepressanti ja olmine muutus nii jubedaks ,et kardan homme teist võtta.Värinad sees ,ärevus , iiveldab nii ,et ei saanud tööl olla.Kas need kõrvalnähud peaks ruttu kaduma või võivad kesta nii mitu päeva??Enne seda võtsin coaxili 6 kuud ja varem veel seroxati ja cipramili.Esimesed rohud ei teinud olemist paremaks ,aga coacili ajal oli isegi parem.Minu probleem on ärevus.Coacili ajal polnud isegi xanaxit kõrvale vaja .Nüüd kuu tagasi hakkas jälle ärevus piinama ja vahel paanikahäired,sellepärast kirjutas arst nüüd uue ravimi.Ei teagi kohe ,kas oodata ,et kõrvalnähud kaovad ja ükskord see rohi kah asja paremaks teeb.Vahel mõtlen,et kui nagunii enam ükski rohi ei aita ,siis ei võtakski enam midagi,ei tea , kas siis üldse oleks hullem olla või sama.Täna võtsin xanaxXR õhtul,arst kirjutas nüüd õhtuks seda kõrvale .Homme igatahes ei tea ,mis teha ,sest selliste kõrvalnähudega on võimatu tööl olla.Täna ,kui aitate !!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Kuldreegel: rohu kõrvaltoimed (juhul, kui neid on) peavad olema taluvuse piires, nad ei tohi elu kvaliteeti allapoole viia, töid-tegemisi takistada.
Pidage julgemalt, avameelsemalt nõu ravitohtriga.
Nn. talutavad kõrvalnähud (kui nad üldse tekivadki), kaovad 2-3 päeva kuni nädala jooksul.
Teile parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Ravimid ja toidulisandid

TERE!
Minu tütar 23 a. on võtnud 1 aasta jooksul ärevuse ja depressiooni puhul brintellix 20mg , eelnvalt 1 a ta kasutas Zolofti, aga mõju ei olnud hea ja otsustati ravimit vahetada. Hetkel britellix-i ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui uued ravimid või apteegi vabamüügi ained, siis neid korraga ei soovita võtta - eraldi võttes või jaotatult (ühte hommikul, teist õthtul võtta) saame teada, et kuidas see raohi minule toimib. Polüvitamiinid ...

Loe edasi

Ärevus

Alustasin 1.okt Elontril 150mg-ga , öine magamine muutus raskeks, ärkasin ja enam uuesti ei saanud paar tundi magada. Lisasin arstiga konsulteerides Zolofti, alustasin siis kui olin Elontrili juba 21 päeva ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimit võttes peab tervise seisund paremaks muutuma. Kui ei, siis
a) kas ravimi annust muuta või
b) psühhiaatriga koos uus ravim leida.
See seisukoht, et harjutusi vaja teha, eluviisi ...

Loe edasi

Antidepressandid

Tere,tütar kasutab selle aasta jaanuarist zolofti aga mõju nagu väga pole, vahepeal nagu toimis aga nüüd jälle tagasi kõik ,ei taga kooli minna kõik paha,kole,kehalised süntomid,paanika hood,enesetapu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Depressioonid algavad juba koolieast. Praegune koolisüsteem ei ole piisavalt tervisesõbralik, see vajab korrigeerimist
Une arvelt ei tohi võtta, Päeva-une graafik olgu paika pandud, Istumist palju ...

Loe edasi

Väidetavad ärevushäired

Tere.
Kõik algas ühest suurest ootamatust raputusest läbi keha (eriti rinnus). Arvasin, et infarkt. Selgus et ei olnud. Hoopis jõhker paanikahoog (vererõhk 200 jne).
Peale seda hakkasid need ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Liht- ja täisminevik jätavad jälje ja mingil määral toimivad olevi¬kus. Muuta saame suhtumist sellesse minevikku ja sealt õpetuseivad välja noppida.
Tähtsaim on oleviku hoiakud ja tuleviku sihid. ...

Loe edasi

Alternatiivmeditsiin

Tere. Mul on tugev depressioon, kohutavad sundmõtted, ärevus. Pidevalt kehv olla. Pingetunne ja valu rinnus on lausa füüsiline juba. Võtsin varasemalt paar aastat zolofti, mis veidi leevendas kuid ega ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Inimene, keskkond ja nendevaheline suhe on psüühikahäirete tekkimise või mittetekkimise mõistmisel olulised. Kui need „olümpiarõngaste“ agensid inimeses, keskkonnas ja nende omavahelises suhtes on tasakaalus, ...

Loe edasi

Antidepressant Zoloft vs Asentra

Tere!
Umbes kuu aega tagasi hakkasin vähendama AD Asentra, olin pikalt 25mg peal ja siis 10mg. Aga 3 nädalat tagasi tekkis tagasilöök, kuna oli vaja siiski tööl edasi käia, läksin uuesti 50mg peale, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimi võtmisel peab seisund paranema. Kui seda ei toimu, siis on vaja ravimi annust muuta või ravimit.
Iga inimene ainulaadne ja ravimiga "katsetamine" seega ka isikupärane.
1) Psüühikahäirete ...

Loe edasi

Ärevushäired

Tere jaanuaris lõpetasin ma zolofti võtmise kuna arvasin et olen valmis ja kõik on nagu peab ja lootsin et kõik hea jätkub aga tänaseks on tulnud vaikselt tagasi ärevushäired ,kurbus,ei taha tööd teha ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ärevushäireid on palju, tervenemine on võimalik, tabletist üksi ei aita.
1) Oluline on töö- ja puhkerežiim. Et päevaplaan reaalne oleks ja olulisemad asjad esiplaanil - muidu kulub energia pudi-padi ...

Loe edasi

Probleem käitumisnormidega

Minu probleem on, et ma ei mõista käitumisnorme, ma ei saa nendest aru. Samuti on mul suhelda teiste inimestega viisakalt ja rahulikult raske. Tihti segan ma juttu vahele või ei lase teistelt rääkida, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Psüühika kontrolli ja juhtimise saab kontrolli alla Kehaliste harjutustega, treeninguga, jalutuskäikude või jooksmisega (mis sulle sobilik ja meeldib).
2) Päevik (nagu sportlastel), et oma positiivseid ...

Loe edasi

Nooruki depressioon

Tere dr. Ennet!
Minu 16aastasel tütrel diagnoositud depressioon ja 3 nädalat saanud ka ravimit (Seronil 20 mg ja vajadusel Ketipinor kuni 75 mg päevas) kasutab vaid õhtuti 25 mg magama jäämiseks. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Soomes väga palju Eestimaalt sinna läinud psühhiaatreid - nende jutule mingegi! Internetist leiate.

Ravimite e-suhtlemise teel määramine-soovitamine antud küsimuses väga komplitseeritud. ...

Loe edasi

Depressioon

Tere Lg. Dr. Ennet!
Olen 30-aastane naisterahvas. Mõned aastad tagasi viis stress (ilmselt) mu niikaugele, et hakkasid esinema paanikahood. Hakkasin vältima igasugu olukordi ja kohti. Lõpuks läksin ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimeid vahetada, br-azepaam jääb repertuaarist välja. Arstirohust ainult ei aita. Harjutused koheselt - alustuseks minu Palve-Meditatsiooni esimene samm, siis ka kerged sportliku harjutused. vt- varasemad ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: