Sertralin 50mg 20.06.19 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere! Olen võtnud 1/4 zolofti ja tekkisid sellised ebameeldivad kõrvaltoimed nagu emotsioonitu olek, pearinglus, isutus, unetus, ebareaalsusetunne, südamekloppimine. Kas need on normaalsed kõrvaltoimed AD alustamas või peaksin katkestama. Oma psühhiaatriga ei ole võimalust ühendust võtta. Arst on öelnud, et sertraliin on suht leebe antidepressant ja kõrvaltoimeid tavaliselt ei esine. Võib-olla peaksin neid võtma koos xanaxiga 0,25 et katta kõrvaltoimeid? Antidepressandid olid välja kirjutatud ärevuse raviks.
Loodan Teie vastuse peale.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Arstirohu võtmisel peab enesetunne ja tervis paranema. Rohu annus peab õige olema, nn kõrvaltoimete korral annust vähendada. ... vajadusel arstirohtu muuta. Xanaxit ei soovita.

vt vastust eelnevale küsijale -
need printsiibid võtke repertuaari ja edu edeneb, rõõm suureneb, muremägi kahaneb ja Õnnepäike hakkab murepilve tagant välja tulema.
Õige rohi, õige annus, rohuga peab olukord paranema!
Head harjutamist,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Ravimite koosmõju

Tervist.
Sooviksin teada, kas rahusteid (Lexotanil 1,5mg) ja antidepressante ( Sertal 50mg) tohib võtta beebipillidega ( Lindynette 20)? Mõjutavad nad kuidagi üksteist?

aitäh

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Rahustit võtta vaid nn kiirabivahendina, äärmisel vajadusel.
AD ja beebipillide võtta eri kellaaegadel.
AD võtmisest üksi on vähe, vajalikud on ka harjutused, elurežiimi muudatused. vt. varasemaid. ...

Loe edasi

Motivatsiooni/tahtejõu puudus

Selle aasta alguses läksin vabatahtlikult ise psühholoogi juurde, sest ma tundsin, et ma ei suuda ennast tagant lükata ja õppimistega tegeleda. Aasta alguses kooli tulles kuulasin sõbra juttu, et ülikoolis ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt. Peeter Tarvel: "Ignatius Loyola: jesuiitide ordu asutaja". Mees otsustas saada pühakuks ja ka sai. Suutis tema oma eesmärgile jõuda, suudad ka sina oma eesmärgini minna.
Eesmärk peab aga olemas ...

Loe edasi

Sertaline teva 50mg

Tere, mulle kirjutati sellist ravimit nagu Sertaline teva 50mg, kuid tahaks teada, et kas selliste ravimitega võib võtta koos sellist ravimit nagu Meto zok? Ma arsti käest küll küsisin ja tema üttles, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tohib, ainult eri ravimite võtmise vahel olgu ca 1tunniline vahe.
AD on hea, aga harjutused on olulised. Ainult Sertralini võttes jääb palju ravivõimalusi kasutamata. vt. varasemaid, harjutused, ...

Loe edasi

Obsessiiv-kompulsiivne häire

Obsessiiv-kompulsiivse häire diagnoos pandi Tartus. Rohtudest on Seroguel100mg 1 tp õhtul enne magama minekut ja Sertralin 50mg 1tp hommikul ja õhtul. Vahepeal oli nagu parem. Segab elamist. Ükskõik, mida ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

OKH häired kuuluvad järgmisse rühma: F40 –49 Neurootilised, stressiga seotud ja somatoformsed (kehalisi häireid esilekutsuvad) häired. Siin: Foobiad, Ärevushäired (paanikahood), OKH (obsessiiv-kompulsiivne ...

Loe edasi

Paanikahäire ravi

Seoses paanikahäiretega võtan Sertlarini ja Xanaxit ja see tekitab jubedaid olukordi. Ma ei tea, kas see on valest ravist või millest, aga ei saa poes, pangas ega üldse kuskil käia!! Olen alles 37aastane ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Sertralin (Sertral, Zoloft) on hea AD. Ei sobi valuvaigistite (tramadool), rahustite, EP ravimite ja diabeediravimitega. AD valik ja õige annus. Rohu võtmisel PEAB seisund paremaks muutuma.
Koostöö ...

Loe edasi

ärevuse ja paanikahäire

Tere!!! Minul tekkisid selle haiguse sümptomid kui olin rase,ma tõesti kartsin sünnitus (olin juba üks kord sünnitanud),veetsin terve raseduse peaaegu haiglas,sest ei söönu midagi,voodistki ei tõusnud,kartsin ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ärevushäire tekib kergemini depressiivses olukorras või siis pinge-stressi olemasolul. Seega - neid vähendada ja kõrvaldada ning organismi selles valdkonnas tugevdada.
Ärevushäie tekib olukordades: ...

Loe edasi

Sertralin Actavis ja rahustud?

Tere,
Käisin mõned päevad tagasi psühhiaatri juures ja ta kirjutas mulle antidepressandid nimega Sertralin Actavis, 1 tab hommikul. Unusatsin küsida kas neile lisaks võib võtta mingeid rahusteid? ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Käisin mõned päevad tagasi psühhiaatri juures ja ta kirjutas mulle antidepressandid nimega Sertralin Actavis.
- Sertralin (Zoloft, Serlift) on serotoniini ainevahetust reguleeriv AD. Toime on ...

Loe edasi

Paanikahäire.

Tere.
Olen võtnud Xanaxit ja Sertralini 5 päeva aga enesetunne on ikka väga ebameeldiv koguaeg on ärevus ,hirm.Kas ongi algus nii raske?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Xanax on rahusti e. niiöelda "kiirabi-ravim," aga Sertralin (Zoloft, Sertral) põhiravim - antidepressant (AD). AD-eid on palju ja nende toimed erinevad. Teie ravimi korral võib (ei pruugi) teile tajutav ...

Loe edasi

Ravim???

Mull on alkoholiga raskusi ja juba 5a.
Tahaks teada natuke rohkem ravimist??Naltrexon. hydrochlorid. 50 mg........
Ja kui palju se maksab? Ja kas se on kasulik?Ja kuidas seda peab vötma??

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Naltreksooni e Revia`t kasutatakse alko-ravis (ka narkosõltuvuses olnud haigete ravis). Soovitav annus ongi 50mg päevas. Olulised ka muud ravivõtted, eriti psühhoteraapia.
Rohi suhteliselt kallis, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: