neuroleptikum? 23.03.04 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Palun selgitage,misasi see on.Soovitasite kellelegi ,kes on igasuguseid antidepressante söönud ja pole abi saanud.Mul sama mure.Elan nii juba 8 aastat ,ikka aeg-ajalt jälle antidepressantide peal.Nüüd juba 2. aasta ja paremaks enam ei lähe sugugi.Nii et neuroleptikumid???Tänan.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Neuroleptikumidega mõjutatakse tavaliselt mõttemaailma häireid (luulumõtted jt.) või siis ka aistingute/tajude häireid (hallutsinatsioonid jt.). Vaimsed funktsioonid on omavahel seotud: emotsioonid-mõtted, mõtted-emotsioonid.
Antidepressantide korral suund: emotsioonid-mõtted. Neuroleptikumide korral lähtume mõttemaailma mõjutamisest.
Veelkord, oluline on õige ravim, õige annus. Selle otsustab ikkagi raviarst koostöös patsiendiga.
Parimad soovid,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Hirm üksinduse ees

Pidevad unehäired, magan suhteliselt vähe, mõtlen, mis homme saab. Olen ise töötanud psühhiaatrias mitu aastat.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Alkoholiga und saada - aeglane enesetapp. Psühhiaatri jutule. Kui rahustid ja uinutid hästi toiminud ei ole, siis soovitaksin neuroleptikume õiges annuses.
Ikkagi psühhiaatri jutule, et leida õige ...

Loe edasi

Unehäired

Tere päevast

Olen 32 a naisterahvas ja vaevlen tõsiste unehäirete all. Ilmselt umbes aasta olen näinud igal öösel unenägusid. Unenäod on täis aktiivset tegevust ( tagaajamised, põgenemised, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui somaatilisi häireid-haigusi ei ole, siis loomulikult on esiplaanil psüühiline sfäär: stress, depressioon, otsustamatus, oskamatus psüühiliselt lõõgastuda jne,

Ravimitest sobiks alustuseks ...

Loe edasi

Pingetunne ja võbelus kehas

Tere! Mul selline probleem, et seoses pingelisema ajaga elus (nt töökohavahetetus) tekkis pidev võbeluse tunne kehas, mis on kestnud 9 kuud juba. Et see häirib unekvaliteeti, lasin ma perearstil aeg-ajalt ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kaks tab. unerohtu on kurjast. Soovitan und soodustava toimega AD või siis mõnda neuroleptikumi väikeses annuses.
Minu Palve-Meditatsioon sobib nii raviks kui ka profülaktikaks kui ka psüühika tugevdamiseks-treenimiseks. ...

Loe edasi

Ravimite võtmise tagajärg

Tere! Olen 23aastane noormees. Mulle teeb muret ja peavalu juurde see, et olen ravinud 1,5 aastat oma depressiooni ja ärevust psühhiaatri abiga, millel ei ole tulemust. Ravimid mida võtsin olid Cipralex ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Rahustist tekkinud väga väike sõltuvus ja selle kõrvaldaksin väga väikese neuroleptikumi annusega.
2) AD-d võtaksin paar-kolm nädalat koos minu Palve-Meditatsiooni harjutusega - tekib nö tingitud ...

Loe edasi

AD valik

Hetkeseisuga kasutan ainult Xanaxi. Enne seda pikka aja jooksul olen tarvitanud Cymbalta-t alguses 30mg ja siis aasta jooksul suurendasin ööpäeva doosi kuni 60mg-ni. Kui täpsemalt, siis Cymbalta-t kasutan ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kaugjuhtimise teel on konkreetset ravimit raske soovitada, inimesed on erinevad, probleemi raskus/kergus inimestel ka erinev.
Xanax ei ole AD, see on rahusti e trankvillisaator. Tal ka sõltuvust ...

Loe edasi

Rahustisõltuvus

Viibisin veidi aega tagasi ärevushäiretega uuringutel psühhiaatriaosakonnas, sealne arst arvas, et mul on tekkinud Xanaxisõtuvus, kuna olen seda aastaid tarvitanud vajaduse korral ja kui halvem, siis ka ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Xanaxit ei soovita, trankvilisaatorit ei.
AD olgu sobilik ja õiges annuses. koostöö oma psühhiaatriga.

Liigse pinge maandamiseks kasutaksin väikeses annuses neuroleptikumi.

Loe edasi

Vihahood ja nutmishood

Tere!

Mul on olnud väga raske lapsepõlv, nimelt on mu isa olnud vaimselt väga agressiivne ja vahel ka füüsiliselt. Vanematega koos elades kaotas isa väga tihti kontrolli, hakkas asju lõhkuma, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1. Lühiaegselt annaksin rahustavat arstirohtu ja valiksin esmalt väikeses annuses neuroleptikumi (näitekls, Rispen - väikeses annuses!).
2. Õpetaksin (õpin) ja rakendaksin endale sobilikke pingete ...

Loe edasi

Antidepressandi tarvitamine

Tere, olen tarvitanud antidepressante 7 aastat, tahaksin väga nendest loobuda, aga nii kui hakkan ära jätma, on kōik paanika ja ärevushäire sümptomid 100% tagasi ja ei suuda nendest loobuda, kuna enesetunne ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Järkjärguline vähendamine on õige küll. Võib kasutada ka mõnd AD-d teise toimeainega. Vajadusel saab asendust teha ka väikeses annuses neuroleptikumi tarvitades.

Kui kogu ravi on rajatud ...

Loe edasi

Ravimite sõltuvus

Tere. Kasutan juba aastaid Valocordini tilkasid ja Xanaxit, nüüdseks annan endale aru, et olen neist sõltuvuses ja ei tea enam mida teha. Paanikahood on igapäevased, käed värisevad, süda klopib, iiveldab, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tilkade ja Xanaxi asemele annab psühhiaater väikeses (optimaalses) annuses neuroleptikumi. Alustaksin Risperidooni rühmast 0,5 mg-st (oleneb teie kehakaalust, rohu tundlikkusest).
Harjutused (vt. ...

Loe edasi

Antipsühhootikumid ja depressioon

Tere!

Mul on sksofreenia. Olen proovinud mitmeid antipsühholikume, aga kõik tekitavad depressiooni, ei saa korralikult magada. Perfenasiini sain ainult pool depoosüsti ja mul tekkisid enesetapumõtted. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Koostöö raviarstiga. Järgmine kord saab ju muud depood teha või siis suukaudselt sobilikku neuroleptikumi anda.
Koostöö.
Uuringute rohud on veel uurimise all ja neid kasutatakse stabiilsemates ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: