Hirm 23.02.04 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere,
Olen 18 aastane tütarlaps ning tahan vanemate juurest ära kolida, paraku aga ei saa sellega hakkama, kuna ma tean, et ma ei saa üksinda elada. Ma nimelt kardan kohutavalt igasugu vaime, kummitusi, surnute hingi, tulnukaid, luupainajaid jne. - ühesõnaga kõike üleloomulikku. Ja see pole lihtsalt tavaline pabistamine, vaid tõsine hirm, mis ei lase mul normaalselt elu elada. Kui pean kodus üksinda olema, panen igas toas tule põlema ja muusika mängima, mõnikord lähen lihtsalt välja ja seisan kasvõi üksinda õue peal - ma lihtsalt ei julge kodus olla. Samuti kardan ma vaikust ja pimedust, nädal tagasi olin üksi kodus ning kui elekter ära läks ning ma vaikuses pidin olema, mõtlesin, et lähen hulluks. Kartsin kohutavalt teise tuppa minna ja lõpuks jooksin lihtsalt korterist välja. Õhtuti saan uinuda ainult tulega ja siis, kui pleier mängib. Kui pean vaikuses uinuma, võpatan iga krõpsu peale, hakkan nii kartma, et lihtsalt ei suuda uinuda. Tahan väga vanemate juurest ära kolida, kuna mu isa on alkohoolik ning ma lihtsalt ei suuda enam koos temaga elada, kuid samas tean, et kui kuhugi üksinda kolin, lähen ilmselt esimese päevaga lolliks. Palun aidake! Mida teha? Kuidas sllist hirmu ravitakse, kuidas sellest jagu saada?
Ette tänades,
Helen

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Helen, pöördu psühhiaatri poole. Saad rahustavat rohtu, saad und soodustavat rohtu. Rohud on head. Saad julgust ja enesekindlust ja siis saad ka iseseisva elukoha endale võtta ning seal omaette elada.
Ole tubli!
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Ãrevushäire tableti hirm

Tere! Olen kasutanud Cipralex 6 päeva veerandist tabletist.Nüûd kui füûsiliselt olen tegusam vaimselt tekkinud mingi kartus selle rohu vastu.Ei saa aru miks aga see tekitab paanikat ja ãrevust koguaeg.kas ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kõike muud peale tableti saate ju teha. Mõni tabletikene ju mõnele ei sobi, jäägu see AD ära.
vt varasemaid ja tegutseda! Võimalusi ju enda tervendamiseks väga palju.
Rõõmsalt Tegutseda! ...

Loe edasi

Hirm

Tere!
Mul on suur soov ujumine selgeks õppida, kuid vee ees on meeletu hirm. Kas ja kuidas sellest üle saada? Hüpnoos?!

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt varasem.

Loe edasi

panika ja surma hirm

tere olen 31 aastane mees ja mull on suur mure see hagas 6 aastad takasi tekis surma hirm ja panika olen entaka tekelenud aga ei saa enam ise seta takasi elule mina et elata näku kõik normalset inimeset ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Esimene käik - perearsti jutule ja temaga asja uurida.
Teiseks - psühhiaatri konsultatsioon - saab rohtu ja hirmudest lahti.
Kerge kehaline aktiivsus.
Minu Palve - vt eelnevad.
Loe edasi

Hirm ja paanikahood

Tere!

Mul käivad paanikahood ja on pidev hirm. Mul puuduvad füüsilised sümptomid, ainult paanikahoo keskel hakkan hirmust värisema. Mu pidev hirm seisneb selle ees, et mul tuleb kohe-kohe ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mirtasapiin on v.hea, Xanax ei sobi. AD ja harjutusused olgu esikohal. Harjutused on kehalised-üldtugevadavad ja siis relaks-rahustavad (vt. minu P-Meditatsiooniharjutus.
Hirm on algul somaatilis-füsioloogiline ...

Loe edasi

Kas on võimalik

Tere!
Mureks on hirm oksendamise ees ja see on muutunud häirivaks. See on juba nagu foobia, väldin inimesi kes on gripis või toite mis võiksid oksendamist põhjustada. Sellele on nüüd lisandunud ka ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhiaater aitab, vt. varasemaid sundhirmude-foobiate valla soovitusi.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

hirm

tere,

Kas hirmu saaks ravida mingite meetoditega? Hirm avaliku esinemise ees näiteks. Suhtlemine väikeses inimeste grupis on mul ok, 10 inimese ees esinemine on ok, kuid 100 inimese puhul ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt. soovitusi foobiate alt.
Harjutamine teeb meistriks.
Mina "näen" suures saalis (30 - 500 inimest) vaid kahte-kolme inimest esimeses, teises või ...viiendas reas ja nendele ma siis sügavalt ...

Loe edasi

Hirm

Tere.
Olen nüüd 1,5 nädalat võtnud Paroxetini, täna lisaks ka 1 tbl Fluanxoli (vastavalt tohtri soovitusele)...suitsiidimõtted on kadunud, peavalud ka...aga mingi sisemine HIRM on kogu aeg, hirm, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Fluanxol võib (ei pruugi) mõnedel ärevust tekitada. Tavaliselt 1-2 tabl. hommikul on hästi talutav - ergutab, annab jõudu, energiat. Jalutuskäigud ja muud tervisliku eluviisi komponendid, harjutused ...

Loe edasi

Väsimus,halb enestunne,unetus,hirm

Tere

ei te kuhu või kelle poole pöörduda , tunnen pidevalt end väga väsinuna , magada ei saa öösiti pool ööd üleval tekkib hirm ka öösel ma ei teagi mille ees , mitte midagi ei viitsi teha ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt. depressiooni ja unehäirete kohaseid soovitusi.
Psühhiaatri vastuvõtule.
Tulge, aitan!
Lahendid on olemas.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

hirm magamatuse ees

Tere,

Olen 32 a naine. On selline probleem, et on tekkinud rumal hirm magamatuse ees. Alguse sai asi umbes 4-5 aastat tagasi, kus kord õppimisega hilja õhtul üle pingutades ei tahtud öösel ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tulge vastuvõtule.
vt. varasemaid soovitusi.
Parimate tervitustga,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

hirm

psühhiaater kirjutas AD-si (FLUX) kerge depreka raviks... kuid mul hirm nende ees et ma muutun kellekski teiseks, et emotsioonid pole õiged; hakkan ütlema mida ma tegelikult ei ütleks jne. kardan neid ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Oma hirmudest tuleb rääkida raviarstile.
Kui Flux, siis Flux.
Tegelege rohkem oma huvialaga, töö, õppimisega.
Ka sporti veidi rohkem päevaplaani lülitada.
Ja sõpradega rõõmsameelselt ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: