Mure tervise pärast 22.04.12 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Ma ei oskagi kusagilt alustada ja püüan välja tuua, mis kõige enam muret teeb. Viimasel ajal on palju raskeid päevi, tunnen ärevust juba hommikul ärgates, pearinglust (mitte otseselt, vaid mingil hetkel nagu korraks lööb võnkuma kui pea on veidi kaldu) ja edasi võib tekkida nagu ärevus ja värin terves kehas aga see ei lähe üle, võib kesta isegi pool päeva. Vahel on näha, et sõrmed värisevad, kuid reeglina pole seda isegi märgata, minu mees pakkus, et see on nagu vibreeriv värin, mida näha väljast pole, aga mina ise tunnen ja nii ongi vist. Kohati tekib ka silmades tunne, et nagu lööks mustaks kõik. Silmanägemisega on mul probleeme, kuid olen käinud kontrollis ja seis on stabiilne, samuti oli veresuhkur korras. Võin iga hetk nutma puhkeda, mis mulle endale ütleb, et olen vist liimist lahti. Mul on aastaid olnud ka unehäired. Olen olnud pikalt, pea 5 aastat lapsega kodus, nüüd elame Soomes, võtsin töötuks ja sain keele kursusele. Ise tunnen, et olen kodusest elust muutunud väga närviliseks, kuna ma pole kodus istuja, pigem meeldis mulle teha ületunde tööl ja mu mees on väga kergelt ärrituv, mis koormab ka omakorda mind ja seda on ka meie 4a laps, suht jonnaka ja nõudliku iseloomuga. Paar aastat tagasi algasid mul esimesed paanikahood, käisin psühholoogi juures, kes kirjutas mulle unerohud ja rahustid välja aga nendest hakkas väga halb ja ma ei julgenud edasi võtta. Siis selgus vereanalüüsist, et põen puukborrelliioosi, aga juba lõppfaasi, antibiootikume ei kirjutatud ja seostasin neid tervisehäired puugihaigusega. Püüdsin ise võitu saada, rohkem liikuda. Isegi läks paremaks olemine. Aga nüüd olen jälle augus ja kardan, et võib tekkida mõni tõsisem närvihaigus või midagi. Eks ma olen siin stressis ka kindlasti, kuna igatsen omasid ja tütar jäi Eesti, ei tahtnud Soome elama tulla. Häbi tunnistada, aga olen suht väheaktiivseks muutunud, samas tunnen, et pean end kokku võtma ja uuesti rohkem jalutama ja liikuma. Mida ma peaksin tegema või kuhu pöörduma, et see ei süveneks, vaid suudaks uuesti sellest august välja tulla?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Soovitan und soodustavat AD-d (Mirtasapiin toimeaineks) teile sobivas annuses, võtta õhtul. Kindlasti minu PM harjutus - aeglaselt, endale sobivas tempos, rahustavalt, mitu korda päevas. Kindlasti õhtul. Iga ringutuse-painutuse-lähteasend järgselt veidi "hinge tõmmata".
vt. varasemad soovitused. Loe, mõtle, otsusta, tegutse. Ainult tegutsemine muudab olusid.
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Noritren 25mg

Mure poisi pärast. On käitumishäiretega, tore, tragi, väga energiline, tugev ja asjalik poiss.
Väga määrav , oskab hästi manipuleerida ja oma tahtmist saada.Netist sõltuv, kui keelata läheb suureks ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kes kirjutas ravimi? Miks kirjutas ravimi? Millal järgmine kohtumine psühhiaatriga?

NB
1) Noritren’i ei tohi kasutada depressiooni raviks lastel ja alla 18-aastastel noorukitel.
Loe edasi

Sundmõtted, mure tervise pärast

Tere lp Dr, Olen varem ka teie poole pöördunud küsimustega ja olen häid vastuseid saanud. Nii siis ka see kord. Mure siis selline, et olid mul paanikahood siin umbes üks kuu või poolteist tagasi, enam ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Perearst, psühhiaater ja omapoolsed harjutused (alates jalutuskäikudest... kerge treeninguni, minu harjutus aeglaselt-mõnusalt).
Igast murest saab üle!
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Vanaemaga pole kõik korras?

Tõsine probleem vanaemaga, ta mõtleb asju välja, halvustab oma perekonda. Lisaks sellele käitub väga absurdselt. Elame maal, viimasel ajal teeb eraldi süüa, metsa ääres lõkkel, sest väidetavalt ei lubavat ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vanaema vajab ravi, head ravimid olemas. Ravides saab vaimse tervise paremaks ja siis saab ka terve mõistuse juures need päranduse-kinkimise asjad õiglaselt ära korraldada.
Psühhiaatri jutule!
Loe edasi

hirm tablettide ees.

tere.mul selline mure,et mul on paanika ja ärevus häired,millest tänu psühhoterapeudil käimisele,pole mind eriti külastanud enam.nimelt on mul nüüd ärevus ja paanika kui pean tablette võtma(enne oli mul ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mida sööd, selleks muutud. Vaimutoitu tuleb palju hoolsamini valida, rohkemgi kui kehatoitu. Seega - mitte kõrvalmõju lugeda, vaid põhitoimeid. Parem veelgi, kui seda selgitab ravitohter.
Rohud ...

Loe edasi

Mure-isa vaimse tervise pärast!

Tere, olen 28-aastane N. Nagu pealkirigi ütleb on mul mure isa pärast, olgu öeldud, et isa vanus 54a.

Oma isa haigust mäletan teadlikult ca 10 aastat, ühe arstiga rääkisin, siis ütles haiguse ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Teda ravinud arst saab anda kõige paremaid soovitusi. Praegu on kasutada v.häid arstirohte. Saate (Isa saab) abi.
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: