Foobia ravivõimalused 02.05.11 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere, mul on hirm teatud taimeliikide ees ja aktuaalseks probleemiks muutub see alates kevadest kuni sügiseni. Hirmu tekitavate taimede juures olles paanikahoogu ei teki, küll aga tekib soov põgeneda ja seda ma ka teen. Probleem on häiriv, kuna muru peal ma kardan kõndida, rääkimata metsas käimisest (olen küll käinud, aga väga ebameeldiv oli).

Nüüd olen otsustanud, et enam asi nii jätkuda ei saa, samas ei ole ma võimeline ise hirmust üle saama ja seepärast tahaksingi Teilt küsida, kas sellise murega tegeleb iga psühhiaater, tegemist ei ole ju üsna levinud koerte- või ämblikuhirmuga (kuid sisuliselt peaks ju hirm ikka sama tähendusega olema, sõltumata objektist)? Kui sellega tegeletakse, siis kas oskate ka kedagi konkreetset soovitada (Tallinnas ja mitte erapsühhiaatrit)?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Foobia raviga tegeleb psühhiaater. Psühhiaatriakliiniku Dispanseris on tohtreid mitmeid, valik piisav.
vt. varasemaid soovitusi foobiate, sundhirmude osas ja neid siis ka rakendada. vt. soovitusi minu raamatust "Väljavalitu".
Need mured-hirmud on kõrvaldatavad.
Igast murest saab üle!
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Hirm relvade ja lõhkeainete ees

Tere


Olen 22aastane noormees ja varsti peaks saabuma mulle sõjaväekutse(kui saabub üldse), kuid hakkasin oma foobia pärast natuke muretsema ja mõtlesin anonüümselt nõu küsida. Nimelt ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Jutt õige - pssühhiaatri jutule juba kohe, enne sõjaväkke mineku kutse saamist. Siis hakkab asi edasi hargnema: a) sundhirmu kõrvaldamise küsimused, b) see sõjaväeteenistusega seonduv.
Tegudele! ...

Loe edasi

Verekartus

Tere, ma kardan verd ja kui seda näen, hakkab paha ja tuju läheb pahaks! Mis selle foobia nimi on?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Foobia on sundhirm ja võib esineda sadades variantides, ka verekartuse sundhirmuna. Tegele oma igapäevaeluga, spordi, ole palju väljas, suhtle sõpradega - see kõik on kasuks. Neid foobiaga seotud artikleid ...

Loe edasi

Foobia

Tere!
Ma ei tea kas olen üldse õigesse kohta pöördunud. Aga kas kitsaste ruumide,riiete vms foobia on psüholoogiline probleem?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

On küll, vt. otsinguga varasemaid selgitusi.
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Foobia

Tere! Mul on puberteedieast saati esinenud erinevaid foobiaid ja paanikahood.

See kohutavalt segab mul elada ja elust rõõmu tunda! Pea käib pidevalt ringi ja mälu on ka nõrgenenud, kas ka see ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Foobiad-sundhirmud oma vegetatiivsete, somaatiliste ning psüühiliste sümptomitega on mitmete teraapitega mõjutatav ja ravitav. Organism on suur t e r v i k ning milliste tervikuregistrite (meetoditega) ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: