hea arst 07.07.08 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!Selline mure , et minul emal kogu mu elu oli väga agressivne käitumine.Enamasti minu kohta poole .Üks kord ta oli pandud kõik asjad nii ,et ravimisele suunati mind.Psühhiater oli tema poolt ,kahjuks.Vist agressivseks peeti mind.Kokku kõik tuli nii , et mulle diagnoosi kohta ei öeldakse mitte midagi isegi praegu.Oli tehtud mõned " selgitused ", et ma olen täitse hull ja haige,et mul on väga tõsine haigestumine .Proovisin teha asjad selgeks uue arstiga .Proovisin rääkida sellest ,et mul võiks olla mitte nii raske haigus ,et asi on siiski emas .Aga uus arst ütles "kui saab jälle "haigeks" siis lähed tagasi".Ja Patsiendi Esinduses oli selgeks tehtud , et päriseks see on täitse mõttetu midagi vastupidi tõde väljaselgitamiseks tegema ,sest psühhiatrilt kohtust tuleb see laus ,et mu tervis jälle "pahanenud" Ikka tahaks pöörduma hea arstile poolt ,kes saaks mulle selle situatsiooniga tõsiselt abi pakkuma.Sest sain aru ,et samas haiglas kõik arstid ei tee mitte ükski asi teise arsti vastu.Tänan Teid vastuse eest.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Probleemid kahel tasandil: a) suhetes Emaga ja b) suhetes Arstidega.
Emaga leida see "ühiskeel" ja saada selgusele, et miks ta siis ikkagi kuri on (kas põhjus eluraskustes tööl või kodus või teie tervisega seotult)?
Suheid ja suhtumisi annab ju muuta. Ka emast tuleb aru saada ja emad ju soovivad üld-kokkuvõttes oma lastele head (mõnikord ka kurja sõnaga).
Arstide juhised on tervise aspektist olulised. Mõnedel arstidel ei ole aega-oskust hingeliselt asju selgitada ja teevad seda "kuivalt" ning jääb mulje, et nad patsiendist suurt ei hooli. Hoolivad küll(!), aga igaüks omamoodi. Mõned lihtsalt on sellised (aga teadmiste poolest ikkagi targad). See tarkusetera tulebki ära kasutada.
Ja kolmandaks, ka ise leida võimalusi enda tervise ja suhtlemisoskuse parandamiseks.
Kõike annab parandada!
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Psühhoosisarnase häire ravi

Tere. Kirjutan Teile uuesti. Olen 46a mees, kaal 71 kg..Mul tekkis 2017 jaanuar psühhoosi sarnane häire, psühhiaatri sõnul psühhoos või vähemalt psühhoosi eelne seisund. Põhjuseks oli rohke erinevate ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mõtted õigel rajal.
Kui ukse lukk roostes, siis alul vaja "uputada" õliga, hiljem aitab - vajadusel - tilgast-kahest.
Toime on ka 1/4 tabletist.
Dirigent olgu enesetunne. Kehahääl ...

Loe edasi

ärevus ja paanika.

Kas ärevuse vastu seroxat20mg on hea.
Võtan 3-nädal.Kas on see hea ravim.Mu arst küll kiidab.Aitäh vastuse eest

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Seroxat on hea.
2) Ainult AD-s (antidepressandist) ei aita. vt minu ristkülik diagonaaliga ja "uued prillid" raviprintsiip.
Seega ka harjutused ja uus hoiak ("uued prillid" - uued prioriteedid, ...

Loe edasi

Ravimi Flux ebakorrapärane võtmine

Buliimia tõttu kirjutas arst välja Fluxi. Ütles, et 1tbl päevas võtta, kuid lugesin infolehelt, et võib võtta 1-3tbl, niisiis otsustasin võtta 2, et ehk mõjub rohkem/kiiremini. Sain tablette võtta nädala, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Õige ravirežiim on hea, ebakorrapärane nii hea ei ole, aga kahju ta ka ei tee. Ainult AD võtmisest ei piisa. Vaja on korrigeerida:
a) kehalist aktiivsust tõsta, b) toitumise kaloraaži ja toitude ...

Loe edasi

rahusti

Tere!arst kirjutas mulle valja Ketipinor 100mg,sooviks teada kuidas see ravim mulle peaks mõjuma.Ette tänades!

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ketipinor (kvetiapiin) on hea ravim ja seda tuleb võtta täpselt raviarsti juhiseid silmas pidades. Alkoholi selle tarvitamise ajal ei soovitata, autot juhtida ettevaatlikumalt. See rohi aitab mõtlemist ...

Loe edasi

Ikka alkohol

Olen 39 aastane majandusliku kõrgharidusega naine. Mul läheb tööga vahelduva eduga hästi. Kui ei joo, teen ette ja taha kõik tööd ära. Hakkasin probleemiga tegelema 4 aastat tagasi. Tegin aastase süsti, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mida soovitate, kas teha ennast täielikult alkoholivabaks kohe kauaks. Sest kui ma ei joo, olen hea sõber, hea töötaja. Kui joon, hoian omaette ja vaevan pead omaette hoidmisega.
Esialgu karskus, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: