Tere dr. Ennet. 05.04.08 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Ütlen kohe ära ,et lugu tuleb pikk.Olen 28 aastane peagi 6 aastaseks saava tütre ema.
Asi sai alguse 2006 aasta augustist.Siis vahetasin töökohta .Olin tööl tehases kus oli suur kollektiiv ja üldiselt lõbus.Läksin tööle poodi ,kus olin 5 päeva nädalas üksi. seal oli igav ,külm ja ebameeldiv.Tegin endale etteheiteid ,et selle töö kasuks otsustasin, aga mis tehtud see tehtud.Laps oli suht nõrga tervisega.Iga talv oli ta vähemalt kaks korda bronhiidis ja lisaks veel muud külmetused ja viirused.Eelmises kohas oli lihtne-helistasin hommikul ,et laps on haige ja kõik. Aga poes polnud see võimalik.Olin koguaeg mures ,et mis saab kui laps haigeks jääb jne.
Oli detsember 2006 kui hakkasid imelikud kõhuvalud ja üldse oli enesetunne halb-nõrkus ja maos ka paha.Õhtuti kodus hakkasin näost kuumama .Käisin perearsti juures ja tema arvas ,et günekoloog oleks õigem koht. Käisin ka seal. Ütlesin veel arstile ,et kui mul spiraali poleks siis võiks arvata ,et olen rase.Ei tehtud sellest erilist numbrit.Jooksutati perearsti ja günekoloogi vahet. Kuni ühel püeval hakkas tööjuures kõht tohutult valutama ja olin minestuse äärel.Kiirabi välja ei tulnud .Miks ma ei imesta.Meie linn polevat nii suur ,et ise minna ei saaks.Kuigi ma ei suutnud isegi veeklaasi tõsta.Elukaaslane viis mu haiglasse ja sain kohe günekoloogi juurde-see oli rasedusekatkemine.Ise ei teadnud ,et last ootan.Ah jaa ,enne katkemist umbes nädal lasin spiraali välja võtta. ,mis oli ka paigast ära.
Peale seda oli ikka maos halb ja üldine nõrkus.Käisin uuesti perearstil.Lõpuks saatis ta mind sondi neelama.Kõik oli OK.Ka kõik analüüsid mis perearst võttis olid korras.
Lubasin endale ,et tulen sealt töölt ära.
Kevadel 2007 käisin Egiptuses puhkamas ja peale seda ja muidugi ka seal olles oli enesetunne SUPER.Läksin uuesti tööle (ikka samasse poodi) ja hakkas pihta jälle.Juuli 2007 tulin töölt ära,olin kodus kuni oktoobri kuuni.
Siis hakkas vasaku käe ranne ja küünarnukk valutama.Arvasin ,et eelmise töökoha järelmõjud .Mingi ajapärast oli ikka veel valu alles.Läksin jälle perearsti juurde.Ta vaatas ja muljus ja ütles siis ,et haigust siin pole.( on olnud vasku käe küünarliigese murd 1. klassis)
Üritasin selle teadmisega olla ,aga ei läinud paremaks.Mingi aeg varem oli kätes ja jalgades selline surin nagu sipelgad jookseksid ja sääremarjades selline tunne ,nagu tuleks kramp.Perearsti soovitusel võtsin Valdisperti ,kuna ta arvas ,et see on närvidest tingitud.Tegin veel magneesiumi kuuri.Nüüdseks on sipelgad kadunud ,aga lihastes on katsudes selliseid valusaid ja tundlikke kohti.
Seaoses selle maovalu ja halva enesetundega olen kaalust alla võtnud .Enne kaalusin 72 kg ja vahepeal oli lausa 64 kg(olen pikk 178cm)Aga selline kaalu muutus on minu puhul tavatu.Olid igasugused hirmud-miks küll ei saa ennast hästi tunda jne.Vanust ju pole ollagi (vähemalt ise arvan nii).Tegin endale muidugi suure karuteene sellega ,et otsisin igale sümptomile kliinik.ee-st lahenusi.Kartsin kõige hullemaid asju ja mingilmääral kardan ikka veel.Kuigi enam ei tuhni nendes haigustes internetis.
Nüüd lisandusid veel pearinglus ja ülekeha nagu väriseb.Südamekloppimist ma rääkisin ka arstile ,aga tema ütles ,et ei klopi ta midagi .Pearingluse kohta vastas ,et kõik me hõljume ja kui päike hakkab kõrgemalt käima siis läheb paremaks.
Sain tuttava perearsti kaudu neuroloogile .Sinna saadeti SM kahtlusega ,aga neuroloog ütles ,et seda ma küll praegu ei kahtlustaks.Igaksjuhuks soovitas käia silmaarsti juures.kKäisin ära ja ka tema arvas ,et praegu pole põhjust seda jubedat haigust karta.Kuigi vasak silm nägi halvemini kui parem.
Nüüd on juba peaaegu kuu aega järjest pea ringi käinud ,selline häiriv tunne on.Ja silmade ees jooksevad mustad täpid,käed värisevad ja üldse on nõrkus.Käisin uuesti pere arstil ja ta tegi kõik vere analüüsid uuesti.Kliiniline veri ,kilpnääre ,põletikunäitaja,veresuhkur ja võibolla veelmidagi.Mõõtis vererõhku ja kõik olid korras.
Ütles ,et mina teid rohkem aidata ei saa ja te peate psühhiaatri juurde minema.Ütles veel,et need on ärevushäired.Kuigi ma vastasin ,et pole nagu põhjust ärevust tunda ,siis tema vastas,et ei peagi hetkel põhjust olema.
Siit küsimus ,et kas kõik need sümptomid võivad olla põhjustatud ärevushäiretest?Meie linna psühhiaatri juurde küll ei kipu.Küll aga käib siin üks tallinna arst-Aime Saluvee.Kas te julgete teda soovitada?
Muide ma nats pelgan neid rahusteid ja ADsid.
Palun aidake!
Ette tänades

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Küll aga käib siin üks Tallinna arst-Aime Saluvee.Kas te julgete teda soovitada?
Teda ma kindlasti soovitan, saate abi!
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

psühhiaatri vastuvõtule psüühiliste haiguste väljalülitamiseks.

Tere!
Seoses soovahetusega on mul vaja minna psühhiaatri vastuvõtule psüühiliste haiguste väljalülitamiseks.
Mitmel vastuvõtul peab käima?
Kes sellega täpselt tegeleb?
Paluks mingeid ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tallinnas Perenõuandlas dr. Imre Rammul - tema psühhiaater, seksuoloog ja tegeleb nende küsimustega.
Dr Rammul aitab.

Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

jõulusoov

Rõõmsaid ja rahulikke jõule, dr Ennet!

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Suured tänud Teile.
Kaunist aastavahetust ning tervislikku-õnnelikku 2009. aastat Teilegi!
Oleme elus - järelikult võimalik olla õnnelik.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet ...

Loe edasi

Tervitus

Rõõmuküllaseid Jõulupühi, dr. Ennet!

Tänud mitme vastuse eest!
I.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kaunist aastavahetust ning imkaunist Uut Aastat Teilegi,

Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

OCD

Tere Dr. Jüri O.-M. Ennet,
Mida ma peaksin ette võtma kui ma kahtlustan, et mul on "Obsessive-Compulsive Disorder?"
Vabandan ei suutnud leida eesti keelset vastet.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Sundmõtted ja -teod on meil kõigil teatava piirini ja nooruses. Aga siis nad taanduvad. Psühhiaater täpsustab olukorra ja vastab küsimustele. Kas üldse ongi see häire. Arst aitab nii kaebuste kui ka muude ...

Loe edasi

Skisofreenia ja autojuhiload

Lp. dr. Ennet
Kas diagnoositud skisofreeniahaigel jäävad autojuhiload alles? Haigus vahest ägestub (psühhoos) ja kui on möödunud siis on täiesti tavaline ja normaalne inimene.
Tänan vastuse ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vastuse saate ravitohtri käest.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

konsultatsioon.

Tere, lugupeetud dr. Ennet!
Pöördun Teie poole murega. Kuidas saaks inimest suunata psühhiaatrilisele konsultatsioonile, kui potentsiaalne patsient ise ei näe selleks vajadust ja eitab täielikult ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Lahendeid tuleb otsida perearsti kaudu ning tulenevalt Lapse huve silmas pidades. Lapse kaudu jõuda Temani.
Haiguskriitika puudumine viitab tösisematele vaimse elu häiretele. Aga hinnangu saab anda ...

Loe edasi

mure


Tere lp dr. Ennet!

Mul mure järgmine. Minu psühhiaater läinud ära soome, meili kirjadele ta ei vasta. Tarvitan neljandat aastat ärevushäire raviks tbl cipralexi 1 kord päevas.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Peale soome-tohtri on ju ka kodumaised piisavalt.
Midagi on vaja ikkagi veel teistmoodi teha - neli aastat on ikkagi neli. AD on vaid üks abivahend.
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

fluoxetinum

Tere dr. Ennet!

Naistearst kirjutas yheks kuuks vàlja nycoflex 20 mg(fluoxetinum). Olen selle vòtmist edasi lykanud lootes niisama paranemisele, aga ausalt oeldes midagi muutunud pole. Kuna ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kuuajaline rohukuur on piisavalt hea, tehke ka muid harjutusi, soovitusi.
Kindlasti võtke.
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

10 a laps

Tere dr Ennet
Mure järgmine. Minu noorem laps oli väiksena tõeline naerupall ja alati heatujuline. Nüüd juba aasta aega selline hästi kurb, tuju paha jne. Algul otsisin probleemi koolist, kaaslastest ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tallinnas lastepsühhiaatrid tel 697 44 40
Seal head tohtrid koostöös heade psühholoogidega.
Saate abi!
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Tere Dr. Ennet

Sooviksin tulla Teie juurde vastuvõtule. Olen varem käinud ning abi saanud, kuid nüüd on vanad mured jälle kohal. Olen lapsega (1,4) kodune ning teadagi on sots.toetus väga väike. Kas Teil on ainult eravastuvõtt ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Olen Seewaldi Haigemaja Dispanseris vastuvõttudel jälle 02.09. alates. Registratuur: 697 44 44
Privaat-vastuvõtt:
tel 056 463 830 Rävala pst. Tallinn.
Helistage, lepime kohtumisajas ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: