Öine ärkamine? 23.05.06 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere,

arvan, et Teie ehk olete kõige kompetentsem vastama minu küsimusele.

Küsimus nimelt minu mehes (42a.), kes juba aastaid ärkab öösiti suvalisel kellaajal üles, tõmbab köögis paar mahvi suitsu või joob vett ja tuleb tagasi magama, nii kuskil 2-4x öö jooksul, olenemata olukorrast. Tahaksin teada, et kuidas peaksime leidma lahenduse sellisele öisele ärkamisele, sest selline "hakitud" uni ei ole ju tervislik ja see kestab tal juba aastaid, kuna ta ei ole asjale lahendust leidnud. Ärkab ta ka väga vara (5.30), samas magama jääb õhtul 22-23.00 ajal, siis seda n.ö.kvaliteetset und jätkub vaid mõneks tunniks... Mida teha, millise eriala arsti poole pöörduda?
(PS! Üldiselt elab ta tervislikult, mõõdukalt sporti, alkoholi tarvitab harva, peresuhted ok, rahuldustpakkuv töö jne. Iseloomult rahulik, samas nõudlik nii enda kui teiste suhtes..)

Loodan Teilt kuulda vastust, kuidas peaksime olukorda lahendama!

Tervitades Elisabeth

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Tulgu vastuvõtule.
Kirjutan hea rohu, annan soovitused.
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

2 kuud öine magamatus, unerohud ei mõju vaid öine agressiivsus ja puuduvad arusaamad ajast, ei püsi jalul ja täielik nõrkus.

Kuidas on võimalik saada arstiabi kui inimene öösiti ei maga, näeb vaimusid ja on agressiivne, täielik nõrkus ja peapööritus.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Alkoholile (kui tarvitab) täielik keeld.
Mis on agressiivsuse tagamaad? Alkoholism annab agressiivset käitumist, Peaaju orgaanilised muutused selles eas, hallutsinatsioonid - need vajavad psühhotroopsete ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: