Seletamatu enesetunne. 02.06.04 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Olen 36 aastane naine. Umbes 4 aastat tagasi tekkis seletamatu väsimus ja nõrkustunne, isegi pikali olles oli tunne nagu oleks "kaaluta olekus". Kaelas on pingetunne, silmade ees virvendab, pea oleks nagu "vatti täis", ajab iiveldama, vasakul pool on valud , käega katsudes tundub nagu vasakpoolne rinnaalune oleks paistes , sellega saadeti ka kirurgi juurde kuid tema midagi ei tuvastanud. Samuti käisid vaheldumisi külam ja kuumahood. Vahel hommikul ärgates on seletamatu kuumushoog ning vahel õhtul seletamatu külmahoog. Tehti uuringud nii südamele, kopsudele kui peaajule, ainus mis tuvastati oli vesi südamepaunas, see raviti välja. Vereproov oli alati korras, vererõhk samuti enamvähem normaalne 80/90 - 130/140. Enesetunne paremaks ei muutunud. Umbes aasta aega olingi põhiliselt pikali ja liikusin ainult toas, kuigi ka pikali olles oli väga halb enesetunne. Tasapisi hakkasin liikuma ja väljas käima kuigi enesetunne oli halb, vahel ei suutnud poeskäikugi lõpule viia , läksin küll poodi kuid nähes pikka järjekorda tekkis hirmutunne, et ei suuda seal seista ja lahkusin, samal ajal tundsin ka südamekloppimist, muutusin higiseks,tekkis tunne, et "kohe vajun kokku" . Selline seisund kestis umbes 1,5 aastat siis muutus enesetunne normaalsemaks ning nüüd umbes paar nädalat tagasi tekkisid jälle tookordsed sümtomid. Käisin arstil, südamefilm oli korras , samuti vereproov ning vererõhk. Enesetunne on aga väga halb. Kuna siiani on põhiliselt uuritudd südant aga probleeme ei ole leitud siis kas antud näitude põhjal võib olla tegemist mingi psüühhikahäirega?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Vaadake soovitusi seoses paanikahäiretega.
Võtke ühendust psühhiaatriga, vestlete ja saate konkreetset abi. Ilmselt ka vajaliku koguse antidepressanti.
Probleemi lahendamisele aitab kaasa ka tore kiindumussuhe: lemmikloom, sõber, kallim, ..või/ja Absoluut (Noorjumal ise).
Olge rõõmus, kui Teil on mingi kaebus!!! Meil ju heameel ka liikluses punasest fooritulest - signaliseerib ohust, mida vältida.
Nüüd teate, et midagi on vaja ette võtta, midagi teha ja muuta oma elulaadis, suhtumistes.
Igast murest saab üle!
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Skifoneeria või mu haigus

Mu pea läheb imelikuks pahaks ,välljakannamatu tunne tuleb sisse,kardan et olen ohtlik inimene.peas seletamatu tunne ei anna aru mida teen.täiesti hulluse hoog tuleb sisse. Mis see on

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kes teie raviarst, kes seda sertraliini kirjutas?
Temaga ühendust, tema teie probleeme teab, teab millised rohud ja kuidas mõjunud.
Valvearst (Tallinnas) võtab igal tööpäeval vastu - kindlasti ...

Loe edasi

Pulsi seletamatu tõus treeningul

Tere!

Tegelen väikestviisi tervisespordiga (jalgrattasõit ja jooksmine), treeningnõuannete saamiseks olen käinud mõned korrad koormustestil ning treenin pulsikella abil.

Probleemiks ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Pulss 150 - pole probleemiks, no ei ole. Võistelda mõtet pole, tundke muidu trennist rõõmu. Enesetunne on kõige parem informaator.
2) Kas pulsilugeja põhjal saate teada või subjektiivselt tunnete ...

Loe edasi

Stress ja kuiv nahk

Tere lgp. Jüri Ennet!
Olen pikemat aega vaevelnud tõsiste valude käes. Tõtt öelda polegi valude põhjus päris teada. Sellised pisut segased lood sapipõiega- uh-l on sapikivid ja siis jälle pole ja ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Üldveri ja endokrinoloog, sealt alustaksin. Vedelikku, eriti mineraalvett, supid jm vedel toiduks. Praetud-grillitud asjad jätaks ära. Kui organismile sobib, siis toiduga ka küüslauku (pealsetest salat ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: