Valu 10.05.24 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere,mul on detsembrist saadik imelikud valud vasakul pool kõhu juures,lööb ka alaselga,selline tuim näriv valu ja kiirgab igale poole,et tegelikult raske mõista kus see täpsemalt on, on ka pressimistunne ,käisin sellega ka emos, tehti kompuuter kõhust mis oli täiesti korras, arvati,et soolestikuga tegemist ja öeldi,et pöörduks perearsti poole,perearst võttis roojaproovi ,mis näitas ,et lima tase kõrgem,muu korras,perearst ei näinud vajadust saata soolte uuringule, nüüd detsembrist saadik iga paari kuu tagant mul ikka sama tunne,on ka gaasid ja tunne nagu tahaks pressida ,mis kompuuter täpsemalt näitab ,tehti kontrastainega, kas sooli sel juhul ka näha v pigem mitte?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Võimalikke põhjuseid on mitu. Neid tulebki uurida ja välistada. Seniste uuringutega ei ole leitud rasket kehalist haigust, võimalik, et tegemist on soole ärritussündroomiga. Välistada tuleb piimasuhkru, gluteeni jt talumatus. Perearstil on võimalik teha seniste andmetega e konsultatsioon gastroenteroloogiga, vastus saabub kiirelt ja kolleeg jätkab uuringutega.

Head tervust soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Väljaheites punane värv

Tere!
Täna hommikul avastasin, et väljaheide on üldiselt pruun, aga mõnes kohas esineb punast värvi. Ei saanud aru kas tegemist toiduga või veri. Olen viimasel kahel päeval söönud tomatirohkeid toite. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere!
Alarmeeriv on väljaheite üldine mustjas värv. Piirdunud punane ala on ilmselt toidust või veenikomu veritsusest. Soovitan perearsti külastust, täisvere ja peitvereproove.
Head tervist ...

Loe edasi

Õnnetusjärgne alajalgade trauma

Tere,


9 p tagasi sain autolt tugeva löögi vastu labajalgu. EMOs röntgen näitas vasaku jala suure varba ja parema jala 4-nda varba kinnist murdu. Suurtel varvastel verevalumid. Pahkluu ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Need on asjakohased küsimused, kuid arstile , kes saab Teid vahetult uurida ja teab täpselt vigastuste raskust.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Kibe maitse huultel

Keelega üle huulte käies on väga kibe maitse huultel. Mitte alati, aga aasta tagas näiteks sellist probleemi ei olnud.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere!
Soovitan perearsti külastust, põhiuuringuid.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Osaline uinumisraskus

Õhtul uinun kiiresti, 5-10 minuti jooksul, aga kui hiljem öösel on mingigi segav tegur (ere valgus, vali müra, urineerimisvajadus näiteks), siis pärast olukorra lahenemist ei suuda ma tundide jooksul uinuda, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Rahusti püsiv tarvitamine pole hea mõte. Põhirõhk tuleb panna unehügieenile, vaikne pime ruum, magamamineku rituaal ja sama aeg. Und häirivate haiguste ravi.
Head tervist soovides,
Loe edasi

Põlve trauma

20.05 kukkusin asfaldile põlvili. Samal päeval tehtud röntgen näitas, et luu on terve (küll tuvastati põlveliigese 1. astme kulumine). Mõned päevad põlv valutas ja oli veidi paistes. Panin külma, hoidsin ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere!
Nii avaldub traumast põhjustatud põlve limapaunapõletik. Vähemalt 10 p elastikside päevaks, ibuprofen 400 mg 3 x p, paikselt sobiv salv.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Kurk

Mulle teeb muret minu neelus olevad laigud. Kurk on valulik ka. Ehk oskate mind rahustada? Kahjuks hetkel perearstile ei ole võimalik saada.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Paistab olema paranev viiruslik põletik. Paikne sprei, valuravi, jälgimine.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Rindkere röntgen

Tere

Mul on selline mure, et igal kuul on olnud viimase poole aasta jooksul pojal (6a) kõrge palavik (39-40) mitu päeva ning ka köha. Viimane kord esines palavik küll köhata..
Aprilli ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere!
Tavaline kopsupilt on väikese kiirguskoormusega. Näiteks 1 rindkere kompuuter võrdub u 300 lihtpildiga. Isiklikult arvan, et last on vaja väga hoolikalt uurida ja jälgida. Soovitav on ka nõupidamine ...

Loe edasi

Neerude kohta

Tere
eGFR (Crea, CKD-EPI) 45 ml/min/1,73m^2
lugesin, et tegemist on mõõduka langusega, kuidas saab seda taastada, mida võiks süüa (marju, mahlad jne). 05,02,24 tehtud analüüsis olid 71 mL/min/1.73m2

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Piirata võiks ka valgurohket ja soolast toitu. Täpsemalt jajälgimine Teie perearstilt.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Uuringute vastused ja edasine tegutsemine.

Tere. Ei osanud enam kuhugile mujale pöörduda. Ehk saate nõu anda.

Umbes 1,5 aastat tagasi hakkasin maadlema seedeprobleemidega(kõhulahtisus, halb roiskuv happeline lõhn, pidevad gaasid.) ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse eest.
Proovin vastata.
1. Krooniline gastriit on sage leid, õnneks ei ole muid muutuseid kirjeldatud. Kui vaevused puuduvad, siis jälgitakse. Paari aasta tagant ...

Loe edasi

Igemest välja kasvav/taanduv luu/hamba ots

Tere, pigem hambaarstile suunatud küsimus, aga ma ei leidnud siit nimekirjast ühtegi hambaarsti, seega otsustasin teile kirjutada kuna te olete alati asjaliku nõu osanud anda

Oktoobri alguses(2023) ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Midagi väga hullu ei paista. Ärge stressake. Aga hambaarsti juurde on vaja ikka minna.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: