Vahelöögid 03.08.21 / Perearst

Külastaja küsib:

Nüüdseks juba 2 või 3 kuud käivad vahelöögid igapäevaselt ja väga tihedalf ja ka on valud mõlemal pool rinnus, südamele on tehtud ekg, holter, ultraheli, koormus, vaheloogid on küll kanpeale jäänud aga pole nend ekohta nagu midagi öelddud, täna tunnen paremas õlas tuimust ja ka parem käsi on selline imelik, tuim ja nagu hästi raske. Mais öeldi, et ka rauapuudus on j srvati, et sellepärast aga nüüdseks peaks need korras olema. Pea käib vaga tihti ringi.
Mis teie hinnagul võiks viga olla, kas see on ohtlik ning mida oskate soovitada?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Teid on somaatiliselt põhjalikutl uuritud, olulist haigust ei ole leitud. Kirjeldus on omane haigusärevusele, Teie perearst korraldab laiahaardelise ravi, kaasates erinevaid spetsialiste.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Südame vahelöögid

Eelmisel neljapäeval hakkas süda lööma vahelööke. Ja mitte vähe. Sellega koos muutusin väga ärevaks. Neiid vahelööke on mul varem ka olnud see aasta. Pere arst tegi filmi kaks korda , need olid korras. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Esmalt vabandan viivituse pärast vastamisel. Sain Teie küsimusest alles nüüd teada.
Praeguse aja peamine terviseprobleem, ärevushäire kimbutab ka Teid. Esmalt on kombeks välistada tõelised ...

Loe edasi

vahelöögid südames

Kas peaksin tegema täiendavaid uuringuid ja milliseid?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Vabandan viivituse pärast, miskipärast ei saanud kohe Teie küsimuse kohta teadet. Copy-paste Teie küsimusest.
Tere

Pöördun Teie poole südame vahelöökide probleemiga. See probleem algas ...

Loe edasi

vahelöögid südames

Tere!
Mure nimelt vahelöökide pärast mida tunnen aeg-ajalt.Mõnel päeval kuskil 6-8x päevas.
Suvel oli neid vähem nüüd jällegi rohkem tunda.
November 2019 tehti Holter mis,reg ööpäevas ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan hea kirjelduse eest. Olen veendunud, et Teie süda on täiesti terve. Kuid "ärevuse suurendusklaas" toob esile pisemad häired, mis muidu jätaks enamus inimesi täiesti külmaks. Soovitan ...

Loe edasi

Südame vahelöögid ehk ekstrasüstolid

Tere!
Olen 22 aastane meesterahvas, 1.87m pikk ning kaalun 95 kg. Probleemiks on ekstrasüstolid. Avastasin endal südame vahelöögid umbes aasta aega tagasi (need võisid olla ka varem), kui huvi pärast ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Vastan Teie küsimustele, niihästi kui on selles olukorras võimalik.
1. Tõsise ja ohtliku probleemi tunnused puuduvad
2. Ei, pigem on tegemist funktsionaalse häirega.
3. ...

Loe edasi

Südame vahelöögid juba üle aasta

Tere

Mul tekib koormusega südame vahelöögid. Piisab ka väikesest koormusest. Eelkõige tegevused mis tõstavad pulssi (kiire jooksmine, eriti raskuste tõstmine (jõusaal jms) ja ka lihtsalt jalutamine ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teie süda on anatoomiliselt terve, üksikud vahelöögid ei ole kuidagi ohtlikud. Neid soodustab stress, vee ja mineraalainete puudus, väsimus, põetud erinevad nakkused jm. Usun, et regulaarne ...

Loe edasi

süda

Tere,
viimasel ajal olen hakanud muret tundma oma südame pärast. Südamest käib ootamatu jõnks või nagu nõrkus läbi, mis kandub sekundi vältel üle kogu keha-kuulmine hägustub ja minestamislaadne ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Arvan, et probleemi põhjuseks on üksikud vahelöögid ehk ekstrasüstolid südametöös. Ka kõige tervemal südamel on need normaalseks nähtuseks, neid võib esineda minutis isegi 2-3 vahelööki. Neid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: