Helicobacter ja kuiv köha/nohu/hommikuti röga 12.08.20 / Perearst

Külastaja küsib:

Minu abikaasa käis Synlab`is verd andmas ning selgus, et tal on helicobacter.
Helicobacter pylori IgA QN147,6 U/ml
Helicobacter pylori IgG QN >640.0 U/ml

Perearst kirjutas välja kolmikravi ning neid ta praegu sööb esimest nädalat.
Kuid enne bakteri leidmist ning ka praegu kurdab abikaasa antud kaebusi: köha, nohu, hommikuse röga, lõhna ei tunne, väsimus. Kas antud kaebused on seotud samuti Helicobacteriga?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Tänan usalduse eest. Näen siin mitut probleemi. Need analüüsid näitavad seda, et inimene on kokku puutunud maobakteriga- H.pylori. Tegemist võib olla kroonilise või ägeda põletikuga või lihtsalt juhusliku leiuga. On leitud, et selles vanuses umbes pooltel inimestest on need antikehad olemas, kuid vaevused puuduvad.
Mida soovitan. Esiteks teha kolmikravi lõpuni ja siis hinnata 1 kuuliste vahedega antikehade taseme muutust. Ägeda haiguse korral langeb kiiremini IgA ja veidi aeglasemalt IgG antikehad. Teiseks. Lihtne kopsutalitluse uuring, spirograafia ja bronhide lõõgastustest ravimi järgselt. Pikaajaline köha viitab sagedasele kopsuhaigusele- kroonilisele obstruktiivsele kopsuhaigusele, lühendiga KOK. Kas mees suitsetab ? Kui jah, siis on mõistlik sellest kohe loobuda !!! Kas on tehtud rindkerest röntgenipilti või kompuuteruuringut- see oleks vajalik muude põhjuste välistamiseks. Kuidas on mandlite seisund kurgus ? Ja veel- seoses Covid 19 levikuga, võiks ära teha ka SARS CoV 2 PCR testi. Kokkuvõtteks- mõtlemist ja uurimist jätkub, koostöös oma perearsti ja kitsama eriala spetsialistidega.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Rindkere valu

Kas tegu lihasvalu ,lihaspõletikku või millegi muuga?
Kaebused algasid u. 2 nädalat tagasi peale külmetushaiguse põdemist. Külmetushaiguse ajal oli palavik nädal aega maksimaalselt 37,5. Ja oli ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usaldava ja asjaliku kirja eest. Julgen oletada, et tugevast köhast on tekkinud roidevaheliste lihaste ja närvide valu. Üsna sage mure, kui on põetud tüsilikuma kuluga bronhiiti või ...

Loe edasi

Köha (järg)

Tere
Kõigepealt minu eelmine küsimus oli: 7.oktoobri öösel jäin keset ööd lahtise aknaga magama, hommikul oli imelik tunne kurgus ja õhtuks tulid ilmsiks külmetushaiguse nähud ja kerge palavik. Olen ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Arvan, et ravige samade vahenditega edasi, kui algul oli halvem ja nüüd parem, siis peagi saate päris terveks. See võib olla ka mõni atüüpiline hingamistede infektsiooni tekitaja, nt klamüüdia ...

Loe edasi

Krooniline nohu?

Tere.
Käisin kurgumandli operatsioonil 2006.aasta augustis. Täpselt ei mäleta, et millal, aga mingi aeg peale operatsiooni hakkas kurku tekkima pidev röga, lima. Perearstilt sain diagnoosiks kroonilise ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tunnen kaasa ja katsun midagi oletada. Teie kirjeldatud vaevused viitavad kroonilisele põskkoopapõletikule, võimalik et ka krooniline mandlipõletik võib osaliselt anda neid vaevuseid. Teie ...

Loe edasi

köha

Tervist, dr Veskimägi!
Olen 22 aastane naisterahvas ning viimasel ajal on mul mure imeliku köhaga. Köhin päevasel ajal, aga mitte nii palju kui hommikuti või öösiti. Ning pärast sööki ajab veel eriti ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Arvan, et Teid on tabanud üks hingamisteede viirusinfektsioon, kuidas see just avaldub, see sõltub viiruse iseloomust ja Teie keha reageerimislaadist, hingamisteede omapärast. Esialgu koduravi ...

Loe edasi

halb enesetunne köhast või hambast?

Tere,
olen 36.a. naine. Umbes 3 nädalat tagasi jäin kergesse külmetusse: kare kurk, väike nohu jne., palavikku polnud. Nädal tagasi muutus köha väga ägedaks (kuiv, haukuv, öösiti magada ei lasknud). ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Ehk kopsupõletikku ei arvaks. Küll aga kergemat sorti hingamisteede infektsioon või bronhiit, sellest see köha. Hambajuurepõletik ei anna sedasorti vaevuseid. Kopsupõletikud on üldjuhul kahte ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: