Refluks gastriidiga 20.04.20 / Perearst

Külastaja küsib:

Refluks vaevab (kurgu vaevused, hapu vedelik suus ) olenemata erinevate ravimite tarvitamisest , mida ette võtta?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere!
Kui vaevused ei taha selle raviga kaduda, julgen soovitada kolmikravi. Määratakse maohapet alandav ra im, nt Nexium ja juurde 2 antibiootikumi. Hea, kui õnnestuks määrata H. Pylori test. Teie perearst korraldab täpsustavad uuringud ja ravi.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Kõrvavalu

Tere!

Vaevlen umbes kuu aega parema kõrvavalu käes. Olen kõrva näidanud kaks korda perearstile ja pole midagi leitud, kõrv pidi korras olema. Sellega seoses käisin uuesti gastroenteroloogil ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist
Sellise ühepoolse kõrvavalu korral vereanalüüsid tavaliselt ei näita midagi. Ka Teie poolt kahtlustatud kole haigus niimoodi ei käitu. Pigem võib selline sümptomaatika tõepoolest olla tingitud ...

Loe edasi

Gastriit

Tere !
Eelmisel aastal seoses tükitundega kurgus pöördusin erinevate eriarstide poole . Käidud sai lor arstil ,kui ka gastroenetroloogil. Veebruaris tehti mulle gastroskoopia ,välisel vaatlusel ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist
refluks ei pea tähendama kõrvetisi ja maohappe suhujõudmist, vaid võibki kliiniliselt väljenduda rinnakutaguse valuna, seenpõletikuna söögitorus, halva hingeõhuna. Gastriit näitabki mao ülihappesust ...

Loe edasi

Kõht

Lugupeetud härra Merilind



Mul on selline segane probleem,mida ma isegi hästi kirjeldada ei oska. Ja see on köhuga. Peale söömist, hakkab mul paha. Mitte et otseselt süda paha oleks, ...

Vastas dr Eero Merilind

Lugupeetud Piret.



Teie puhul on tõenäoliselt tegemist nn mao ülihappesuse sündroomiga

(mao limaskesta põletiku - gastriidiga). Soovitan pöörduda

gastroenteroloogi ...

Loe edasi

punnis kõht

Tervist! Olen 20-aastane tütarlaps. Minul on selline probleem, et minu kõht on kogu aeg väga punnis. Ei ole vahet, kas ma söön 100 grammi toorsalatit või terve suure rasvase prae - kõht läheb kohe punni ...

Vastas dr Eero Merilind

Lugupeetud küsija.



Soovitan siiski pöörduda arsti poole ning näidata talle oma kõhtu ning

rääkida oma murest. Momendil on raske otsustada, sest "punnis" kõht ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: