Halb enesetunne peale söömist ja kakamist. 03.05.17 / Perearst

Külastaja küsib:

Viimased 4-5 kuud olen tundnud väsimust,südame pekslemist,nõrkust peale söömist ja veel hullem on asi peale toidu väljutamist. Üldse on enesetunne kehv viimased 4-5 kuud. Pidev väsimus ,südame pekslemine,koormustalumatus,energiakriis. Vahepael tegin tugevasti trenni nii jõusaalis kui ujulas kuid nüüd ei ole energiat ,et neist kumbagi külastada. (Tegin sisse 1.5 kuulise pausi treeningust,et taastuda kuid ei ole endiselt energiat ega jõudu. ) Olen lugenud ka pärmseene kohta ja kahtlustanud seda kuigi perearst selle välistas. Miks pärmseen? Sest olen kunagi läbi teinud sellise kange ravimi kuuri nagu roccatune (raskekujulise akne ravim) ja ehk peale seda siis seedekulgla sai kannatada. Kardan ka ,et asi võib olla südames. Ma olen 27 aga tunnen ennast nagu 87,lihtsalt ei jaksa enam . Arst ka arvab juba,et ma kujutan seda ette endale aga kurat see ju kõik on reaalne. Kas oskate mingeid uuringuid soovitada või kuidagigi mingit nõu anda.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Teeksin täisverproovi, settereaktsiooni, kilpnäärme analüüsid, maksaproovid, koormuselektrokardiograafia ja siis mõtleksin edasi. Arutage kõike rahulikult oma perearstiga ja küllap leiate koos põhjuse ja võimalused edasiseks raviks.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Halb enesetunne pärast sööki

Tere! Pöördun Teie poole murega, mis mind on mõnda aega vaevanud. Nimelt on probleemiks halb enesetunne pärast söömist, mis avaldub südame kloppimises, pearingluses, tekib justkui ärevus, mis ei lase olla. ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist,
söögijärgne halb enesetunne, südamekloppimine ja pearinglus tervel korras analüüsidega, kuid tundlikul ja äreval inimesel on enamasti tingitud uitnärvi ärritusest, mis omakorda on tingitud ...

Loe edasi

Igapäevased valud.

Tere!
Mureks on juba mitu kuud igapäevased valud ja tuimus vasakul pool käes, kaenla all, rinnakus ja jalas. Aega-ajalt lööb valu ka üla- ja alaselga ning kõhtu. Paremal pool lööb valu jalasäärde, ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist,
Teie kaebused on väga mitmekesised, mistõttu on perearst see, arst, kes seda kõike ühe tervikuna vaatab ja näeb ning otsustab, kuidas Teie terviseprobleeme edasi käsitleda, seda enam, et ...

Loe edasi

Halb hingeõhk

Olen 33 aastane naine. Juba mitmel korral on minu abikaasa täheldanud, et minu suust tuleb halba lõhna. Tegelikult oli tema esimene tähelepanek juba mitmeid aastaid tagasi. Hambad on mul küll viletsast ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

TERE
Arvan, et vaevuse põhjuseks võib olla mao-söögitoru tagasivooluhaigus. Nimelt satub maosisu söögitorru, sellest röhitsused, millest on võimalik ka halb hingeõhk.
Soovitan nõu pidada perearsti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: