selgroo sirgestajad pinges 27.06.14 / Perearst

Külastaja küsib:

tere nimelt olen tegelnud jõutreeningutega 5- 6 aastat, ja nüüd sain vigastuse 2013 jõulude ajal nimelt vigastasin oma selja paremalt ära , valu ei old väga suur liikuda lasi, nii siis mõtlesin et teen trennist 7 päeva täielikku puhkust, samas jätkasin tööl käimist, peale nädalast puhkust tundus selg ok valu polnud siis läksin uuesti trenni aga andis paari päeva pärast uuesti tunda, siis otsustasin et teen neid harjutusi kus tunda ei anna paar nadalt sain teha siis andis ka vasakult tunda siis veel nadala tegin ja siis tegin trennist 5 nädalt pausi aga paremaks ei läind , valu ei old suur kuskil 10 ne palli süsteemis hindaks 3-6 palli olenevalt hetkest ja päevast, nii siis edasi kui olin pika pausi puhkand trennist siis motlesin et äkki ikka midagi lubab teha ja proovisin trenni teha märtsi kuus aga ikka ei luband , siis otsustasin et hakkan käima masssööri juures kes kohe ütles et mu selja lihased on väga pinges , märtsi lõpust kuni mai lõpuni käisin 1x nadalas massaazis, see ei aidanud , vahepeal sai ka tegelt käia märtsi alguses TARTU SPORDIMEDITSIINIKESKUSES VOMAX kus oeldi et vigastus ülekoormuse tõttu, siis jäin juuni alguses puhkusele ja hakkasin kaima ülepäeviti massaazis aga see ka ei aidanud siis läksin jõgevale massööri juurde ja see utles et tuleb teha massaazi kuure tegin siis 2x 6 päeva massaazi kuurid ära ja sain leevendust aga sealne massöör ütles ka et lihased on pinges nagu köis kuskil 10-15 cm pikkune riba mõlemalt poolt selgroosirgestajast, massaasiga saime pealmised kihid lahti ja tegime ka juba süvalihastega edusamme kui otsustasin et lähen ka kohalikule perearstile, tema määras mulle SIRDALUDI 3X2mg päevas ja OLFEN DEPOCAPS 1X100mg päevas siis sain ka sinise lehe löksin nüüd nädala pärast uuesti aga sirdalud ei olnud mõjunud ja kui läksin perearstile siis ta ütles et ta ei saa mind nii kaua sinisel lehel hoida ma mõtlesin ma olen ju 1 nädala ainult olnud ja siis ta pani mulle veel mingi põletiku vastase rohu ja alandas mu sirdaludi koguse 1 tableti peale päevas ja saadab mu nüüd tööle.probleemile ma talt lahendust ei saand edasist ravi ta mulle ei määranud kuigi on mul veel süvalihases pinges nagu köis, nii et mida ma peaksin tegema kas vahetama arsti , minema erialaarsti vastuvõtule , ja ise kardan et nüüd füüsilise koormuse peale panek ajab mul selja uuesti pingesse ja siis olen ma seal tagasi kus maolin 3 nädalat tagasi j a olen kaotanud ka 250 euri massaazide raha.kuidas peaks sellist asja ikkagi ravima ka kas peaks veel sinisel lehel olema.aitäh

Arst vastas:

Le Vallikivi

dr Le Vallikivi

Perearst

Tervist,
kahjuks Teie seljaprobleemile ei ole sellist lahendust, mis Teile meelepärane oleks. Kui selline seljahäda on tekkinud ja krooniliseks muutunud, siis on kahjuks nii, et Teie poolt valitud kehalise koormuse hulk ja viis enam Teile ei sobi ja edasised sellised treeningud võivad päädida pöördumatute vigastustega. Massaazh omab ravivõttena siin vaid kosmeetilist efekti. Kui ka tabletid ei ole valu ära võtnud, siis näitab see paraku seda, et kahjustus on tõsine ja taastumine võtab kaua aega. See, kas Te antud probleemiga peate ka haiguslehel viibima ja kui jah, siis kui kaua, sõltub sellest, milline on Teie töö iseloom - kui seeon raske füüsiline töö, siis tõenäoliselt jah, samuti siis, kui töö sisaldab pikaajalisi sudasendeid või koveierliigutusi.
Antud probleemiga oleks mõistlik pöörduda taastusarsti vastuvõtule, kes saaks Teile anda juba konkreetseid suuniseid, kuidas vältida kahjustuse süvenemist ning mida teha endise funktsiooni taastamiseks, milline peaks olema Teie treeningkoormus ning - iseloom, et sellised hädad tulevikus korduma ei kipuks.
Lugupidamisega
Le Vallikivi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

nastiku hammustus

Tere
Mind arvatavasti nõelas kaks kuud tagasi nastik.Ütlen sellepärast arvatavasti,et ma ei näinud teda,ainult valutorge oli.Nüüd nägin,et minu aias elavad nastikud.Nõelas kätte,pöidlast ülesse poole ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Selle kirjelduse alusel kahtlustan pigem rästikupoja salvamist. Siis tekib suur lilla laik. Aitab ehk aeg ja Lioton 1000 salv.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Loe edasi

Väikelapse intiimpiirkond

Mida peaks tegema et lapse häbememokkade piirkond ei punetaks?

Millest vôib olla see tingitud ? Piirkond saab piisavalt õhku ja umbne ei saaks nagu olla.

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Küsimusest ei selgu, kas laps kannab veel mähkmeid või enam mitte. Kui jah, siis võib põhjus olla selles ja lahenduseks mähkmete ära jätmine. Kui laps käib tualetis, tuleks piirkond pärast ...

Loe edasi

Mitmed terviseprobleemid korraga

Tere!

Kas Te oskate öelda, mis võib olla minu üldise kehva enesetunde põhjuseks?

Viimasel ajal on tunne, et terves kehas on pidevalt midagi valesti. Loetlen lihtsalt ette kõik, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan pika ja usaldava kirja eest. Esmalt ma märgin, et ma ei saa kirja teel diagnoosida ega ravida. Kuid mõned mõtted tekivad. Inimese vaevustel on 2 suurt põhjust. Kehalised ja mittekehalised ...

Loe edasi

Mononukleoos

Tere

Laps on 9. aastane ja tegeleb aktiivselt spordiga (suusatamisega). Nimelt põdes ta 2018. aasta novembrikuus angiini (mädased mandlid ja palavik). Sai peale AB ravi, kuid peale seda ei ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Infektsioosne mononukleoos on viirushaigus, mille vastu spetsiifiline ravi puudub. Kõige tavalisem infektsioosse mononukleoosi kliniline väljendus on angiin. Haiguse läpipõdemisest annavad ...

Loe edasi

Mononukleoos

Tere

Laps on 9. aastane ja tegeleb aktiivselt spordiga (suusatamisega). Nimelt põdes ta 2018. aasta novembrikuus angiini (mädased mandlid ja palavik). Sai peale AB ravi, kuid peale seda ei ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Infektsioosne mononukleoos on viirushaugus, mille vastu spetsiifiline ravi puudub. Täiskasvanueaks on enamik inimesi selle läbi põdenud. Enamikel juhtudel põetakse haigus läbi nii, et inimene ...

Loe edasi

Lihasvalu!!!

Tere! Olen 40 naine ja viimasel ajal,umbes üle aasta tagasi razeduse ajal hakkasid mul hommikul üles tõustes jalad valusaks,kangeks jääma. Kui voodist üles tõusen,siis kõnnin algul nagu puuhobune,jalad ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
40 a on vanus, kus hakkab üha enam märku andma selja ja liigeste jäikus, seda nimetetakse artroosiks ja spindüloosiks. Mõtlen ka fibromüalgiale ja ka mõnele puukidega levivatele haigustele. ...

Loe edasi

Analüüsid

Tere, sai antud tasulised analüüsid ja perearst puhkab :). Kas muretsemiseks on põhjust? Tulemused siis sellised,
PSA 0,49 µg/l .
Kalprotektiin roojas 62 µg/g

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
PSA on normis, kalprotektiin aga piiripealne. See peaks olema alla 50. Edasine sõlrub Teie vaevustest ja teistest sümptomitest. Raviarst otsustab.
Head tervist soovides
Madis ...

Loe edasi

Ninast valgub veri suhu

Tere,

Viimasel kahel-kolmel nädalal olen tähele pannud ebaavalist veritsust suus. Alguses ei saanud aru kuskohast veri tuleb (siiani pole päris kindel). Täna arvan, et see valgub nina tagaosast ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Sage aevastamine, ninakinnisus ja kurgulae sügelemine võivad viidata allergilisele nohule. Kui nina limaskest on põletiku tõttu kahjustatud, võib see ka veritseda. Diagnoosi täpsustamiseks ...

Loe edasi

Helicobacter igg

Tere!

Kas väljaheitest määratud helicobacter igg 11,5 vajab kolmikravi?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Igal laboril on oma normid, lähtuda tuleks ka vaevustest. Väljaheites antikehade esinemine näitab pisiku olemasolu, kui on ka vaevused, siis on ka kolmikravi vajalik. Teie arst, kes analüüsid ...

Loe edasi

Eelnevale kirjale lisan ka pildid

Eelnev kiri, mille saatsin, seal on ka küsimus

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Tänan, palun lugege vastust, mida võiks teha.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: