putukahammustusest suur laik 08.09.08 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!

Eile hammustas mind käe pealt mingi putukas väga valusalt (nagu oleks olnud punane sipelgas). Putukat varrukast ei leidnud, kuid kuna käisin üleeile metsas jõhvikal ja sealt tõime ämmaga terve rida põdrakärbseid kaasa, siis võis ööseks ka mõni põdrakärbes näiteks kas riietesse või autosse jääda. Ega muud hullu olnudki, kui see, et hammustus sügeles hullupööra. Täna aga on putukahammustus üles paistetanud ja hammustuse ümber on tekkinud suur punane laik läbimõõduga 6 cm. Laik sügeleb ja kuumab. Ehk on tegemist mõne põletikuga, mida saaks mõne koduse asjaga ravida (kas nt Braunovidon oleks sobiv?)? Või peaks pöörduma selle suure laiguga perearsti poole?

Aitäh!

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Ehk oli putukal "hambad pesemata" ja tekkis naha pindmine põletik. Abiks on kampriõli kompress ilma paberi ja kileta, 4-5 x päevas paari päeva jooksul.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Pidev haiglane enesetunne

Tere,
Mure seisneb selles, et mul on praktiliselt iga nädal haiglane enesetunne. Külmetuse sümptomid. Lihasvalu, külma, soojatunne, neelu valu(mandlid lõigatud), nüüd paar nädalat nohu. Palavikku ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kuna Teie vaevused on kestnud juba mitu kuud, oleks mõistlik läbivaatuseks, vajadusel analüüsideks/uuringuteks ja diagnoosi täpsustamiseks pöörduda perearsti vastuvõtule. Ilma patsienti nägemata ...

Loe edasi

Peapõrutus?

Tere!
Olen praegu välismaal ja ei saa arstiabile ligi hästi. Nimelt juhtus selline olukord, et mulle lendas eile klaaspudel pähe, mille järel ma küll ei minestanud ega kaotanud teadvust aga sain ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Ilma patsienti nägemata on antud juhul väga keeruline täpseid soovitusi anda. Juhul kui Te mäletate toimunust kõike, te ei ole oksendanud ning ei esine iiveldust ega halvatusi, pupillid on ...

Loe edasi

Kõrvavalu ilma kōrvapõletikuta, suurenenud lümfisõlmed

Tere!

Umbes aasta tagasi märkasin kõrva taga suurenenud lümfisõlme, samal ajal hakkasin tundma kurguvalu ja tükitunnet, mis oli peamiselt ühel pool ja samuti valutas samal pool kõrv. Varasemalt ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kui kõrva on korduvalt kontrollitud ja kõrv on terve, siis tõenäoliselt ei ole tegu kõrvahaigusega. Kaebuste põhjal tundub nn. neuralgiaga ehk närvi ärritusest tingitud valu tõenäoline. Kõrva- ...

Loe edasi

jalalaba roos

jalalaba paistes punakas-lillakas otseselt ei valuta eriti rohkem kipitab öö möödudes paistetus langeb vähemaks õhtul väike palavik 37.2 kestvus juba 12 päeva. kuidas edasi toimida.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ikka koostöö oma arstiga, hinnatakse seisundit, muutuseid vereproovides, kui vaja määratakse teine ravim. Kahjuks ei saa ma midagi muud soovitada või mingit ravi määrata.
Head tervist ...

Loe edasi

Valud, iiveldus

Mul on valu paremal pool rinnakorvi all ja esineb ka iiveldus. Varem oli iiveldus ainult hommikul, kuid nüüd ka päeval. Söōgiisu on vähenenud. Valud samas kohas, kus oli ka sapikivide ajal. Kivid eemaldatud. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Korralik põletik põhjustab palavikku ja muutuseid analüüsides. Teie vaevused sarnanevad sapipõie eemaldamise järgsele seisundile. St sapp, mis enne kogunes sapipõide valgub nüüd otse soolde. ...

Loe edasi

valud kõhus

Tere,
paar kuud on kõhus olnud torkevalud(aegajalt ka selline tuim, suruv valu), täpsemalt siis üleval paremal kõhuosas ning vahetevahel kiirgab selga ning kolmnurka. Katsudes lööb valu rohkem makku.

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Selleks, et öelda täpselt millega tegu, on infot liiga vähe. Küll aga tekib kahtlus, et tegu võiks olla maost lähtunud probleemiga, kõige tõenäolisemalt gastriidiga ehk mao põletikuga. Kuna ...

Loe edasi

Gastriit

Tere

Palun Teie arvamust/nõu. Pöördusin perearstile isutuse, suukuivuse ja ebameeldiva tundega mao piirkonnas. Mõõgauuringul selgus: Vaadatud kuni postbulbaarse lingu algus k.a. Mao kardia ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Lohutan. Mittemeedikuna püüate aru saada meditsiinilisest tekstist. Küllap on Teile kõik juba lihtsalt ära räägitud. Bioptaat on see koetükike mis näpsatakse "mõõgauuringu" ajal uurimiseks ...

Loe edasi

Pikk palavik ja neelates kõrv valutab

Tere!

Mul on selline probleem, et 2. september ma ärkasin ägeda kurguvalu peale ülesse ja kraadisin ennast, oli umbes 37.5. Suurt draamat sellest ma ei tekitanud, et ju siis külmetus lihtsalt ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kui Teil vaatamata läbi tehtud antibiootikumravikuurile kaebused ikka püsivad on 3 vòimalust: haigust tekitanud bakter ei ole tundlik tarvitatatud ravimile või tegu ei olnudki bakteriaalse ...

Loe edasi

Kurguprobleem

Tere

Kaebus seisneb selles, et peale alkoholi tarbimist tekib kurgus paremal pool väike muna. See tekib siis kui suus tekitada nagu vaakumi tunne. Milles probleem võib olla?

Lugupidamisega

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kuidas ma ka püüan, ei saa hästi probleemist aru. Mõlemad vallandavad tegurid ( alkohol ja vaakumitunde tekitamine) on välditavad, seega ei tohiks kurgus, paremal pool ka väikest muna tekkida. ...

Loe edasi

allergija

Tere!
Põen urtikaaariat 2a. Puugi ravimitest sain.Siis raviti solumetroli tilgutiga?????läks terve keha laiguliseks paiste+ vaskuliit reitele ja duodeniidi,Olen igasuguseid allergija tablette terve ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Soovitan pöörduda dermatoloogi ehk nahahaiguste arsti vastuvõtule. Saatekirja pole vaja. Urtikaarial ehk nõgeslööbel on palju erinevaid põhjused alates kuumast-külmast kuni ravimiteni. Soovitan ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: