Röhitised ja kihelus 28.11.15 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere,

Minu mure on selline, et pisut enam kui nädala piinavad mind röhitised. Need tekivad alati pärast sööki, aga mõnikord ka kohe hommikul pärast ärkamist.
17. oktoobril lõpetasin antibiootikumiravi Augmentiniga, mis oli kirjutatud kaelal olevate valulike ja turses lümfisõlmede raviks. See probleem kadus, aga kaks päeva hiljem olid õhtul päris korralikud maovalud ja tekkis kõrvetisi kergelt. Sama kordus ka järgmisel päeval. Tolle päeva õhtust olen võtnud Gefiliuse kapsleid. Kõrvetisi otseselt enam ei ole, aga röhitised püsivad. Üleeilsest peale tarvitan ka Biolatte Boulardiid, mis peaks mao limaskesta taastama ja kaitsma, võib-olla pisut on asi paranenud, aga mitte väga. Kummeliteed olen ka joonud mõned päevad 2x päevas.
Röhitised on üldiselt ilma maohappeta, st ei ole kibedad. Suhu tekib aeg-ajalt ainult pisut selline gaasiline maitse pärast röhitisi.
Mulle endale tundub, et mul läheb kõht harvem tühjaks ja sööön väiksemaid koguseid kui tavaliselt, aga tunnistan, et kuna sel sügisel olen olnud palju haige, siis on närvid juba üsna pingul ja selle võin ise juurde mõelda või siis ongi närvidest isu väiksem.
Mingeid valusid röhitistega praegu ei kaasne, mõnikord on magu pealevajutades olnud hell, aga ka seda pole paar päeva esinenud.
Samuti oli mul enne antibiootikumidega alustamist tupeseen, mis jätkus antibiootikumiravi ajal, ei saanud samal ajal ravi teha, sest sellesse aega langes ka menstruatsioon. Lõpuks haaras sügelus ka välimised suguelundid ja pärakupiirkonna. Seen on nüüd raviga kadunud, aga pärakupiirkond kiheleb endiselt, tualetis käies jäävad paberile pühkides veretäpid. Kihelus ilmnebki kas tualetis käimise järel või pärast pesu, kuivatades. Guugeldades leidsin, et kihelust samas piirkonnas oli pärast sama antibiootikumiga tehtud ravikuuri kurtnud veel üks inimene.
Kas oskate arvata, kas vaevused võivad olla seotud antibiootikumidega ja mõne aja jooksul mööduda? Olen ise juba liiga palju lugenud ja leidnud, et röhitised on ka üks vähisümptomeid ning olen mures ja närviline...

Arst vastas:

Le Vallikivi

dr Le Vallikivi

Perearst

Tervist ja vabandust viivitunud vastuse pärast!

Kindlasti ei ole Teie probleem onkoloogiline - selliseid kaebusi esineb pärast ravi antibiootikumidega ülisageli ja põhjuseks on see, et antibiootikumid viivad keha mikroorganismide tasakaalu paigast ära - nad ei tapa ainult mikroobe, mis Teid haigeks tegid, vaid kõrvaltoimena ka neid mikroobe, mis on Teie sõbrad ja mis Teid igapäevaseltr tervena hoiavad - nad elavad suus, sooles, tupes, nahal ja igalpool mujal.
Ehk siis piimhappebakteri kapslid on väga hea mõte normaalse mikrofloora taastamiseks, kuid see efekt ei ilmne üleöö - tavapäraselt võtab see aega ca kaks korda sama kaua, kui kestis antibiootikumide kuur - siis taanduvad kõik probleemid iseeneslikult ning vähki karta ja otsida kindlasti ei maksa!
Lugupidamisega
Le Vallikivi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

kihelus

Tere, olen 38 aastane ning mul on viimastel aastatel pikka aega esinenud pidev kihelus suguelundite ja päraku piirkonnas, samuti on peanahal ja kõrvadel pidevalt palju kõõma.
Kunstliku viljastamise ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere !
Herpesinfektsiooni puhul esineb küll kihelus ja villiline lööve suguelundite piirkonnas, kuid antud juhul muudab selle diagnoosi küsitavaks kaebuste esinemine pidevalt. Herpesinfektsioon kulgeb ...

Loe edasi

kihelus

Tere!

Mis teha, kui pärasoole piirkonnas on juba tükk aega sage kihelus, sügelemine, kõht kõib ilusti läbi

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Vastus on erinev, oleneb, kas olete laps, keskealine, mees või naine või vanem patsient. Seetõttu ei saa anda konkreetset vastust. Kahjuks.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi