köhast 19.12.03 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere
Meil on probleemiks lapse köha. Alates oktoobri lõpust on lapsel vahelduva eduga köha, oleme seda ravnud ka AB-ga, nüüd näitavad proovid et kõik on korras aga laps köhib ikka ja lahtiseks seda enam ei saa üldsegi, päeval ta ei köhi aga õhtul niikui pikali heidab köhib ja öösel kui juhtub ärkama siis hakkab ka köhima ja vahel ajab isegi öökima.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Mõtlen läkaköhale, vaatamata vaktsineerimisele seda ikka esineb. Soovitan minna perearsti või nakkusarsti juurde, teha läkaköha, klamüüdia ja mükoplasma antikehade uuringu. See toob selgust. Köha aitab leevendada köha refleksi vaigistajad õhtuti, neid soovitab jällegi arst konkreetset olukorda silmas pidades.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Köha

Tere, olin nohus-köhas. Nohust sain lahti ja peaaegu köhast ka. Kui pikalt räägin hakkab kurgus köditama/kraapima ja tuleb paari sekundiline köhahoog. Magades, rahulikult olles pole midagi. Kurgulagi natuke ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Neid vaevusi ei saa uurida ega ravida arvutiabil. Saan soovitada ainult head koostööd oma arstidega, lahendused leitakse, kuigi aega võib kuluda.

Head tervist soovides,
Madis ...

Loe edasi

Köha, vereproov

Tere

Lasin teha vereproovi, kuna köha on kestnud umbes 2 nädalat ja järgi ei jää.
Vastus oli selline:
Mycoplasma pneumoniae
IgA QN 14.3 kU/L <12 (Referents)

...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teil on vaevus, köha, mida enne ei olnud. Tegemist seega ägeda haigusega. IgA , mis näitab käigusolevat haigust on veidi tõusnud. Mina kirjutaksin raviks klaritro v azitromycini. Kui võimalik, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: