Meeleolu muutused ja surve peas. 02.04.20 / Peavalu

Külastaja küsib:

Tere, kirjutan teile kuna perearstid ei saa praegusel ajal vastu võtta.
Nimelt on mul tekkinud peas surve ja erinevatest kohtadest annab tunda et midagi imelikku on. suured meeleolu muutused on olnud ja mälu on kahe kuuga väga halvaks läinud. ise kardan kõige hullamat aga loodan sellele viiruse ajal ikkagi kuhugi aparaadi alla kontrolli saada. kas saaksite mind selles osas kuidagi aidata või midagi soovitada.

Arst vastas:

Vanda Kristjan

dr Vanda Kristjan

Perearst

Kaks kuud kestnud surve tunne peas võib viidata lihaspinge peavalule. Soovitav oleks ülesse märkida oma sümptomid, nende sagedus , kestvus , millisel ajal ööpäevast probleem esineb. Kus pinge lokaliseerub. Kas on kaasuvaid sümptome. Tavaliselt soovitatakse kaardistada probleemi 1 kuu. Jälgimise tulemusi peaks perearstiga arutama.
Lisan lingi,kus on harjutused, mida lihaspingete korral soovitatakse. Tasub proovida harjutusi teha vähemalt 3 x päevas. Kui see leevendab surve tunnet, siis tuleks vajadusel ka ravikuuri määrata.

https://peavalu.ee/harjutused-peavalu-leevendamiseks/
Head soovides, Vanda Kristjan

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Mure

mis võib olla põhjuseks kui õõsel ennem magama ei saa jääda kui peast käivad läbi krambid mis tömbavad iseeneselikult istukile samas silmist lööb tuld suitsetan ja tarbin kohvi peas nagu oleks surve sees ...

Vastas dr Sulev Haldre

need häired vajavad põhjalikku arutamist esmalt perearstiga ja vajadusel mõne teise eriarstiga.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi