Peapööritus -ja valu 15.04.18 / Peavalu

Külastaja küsib:

Tere! Mina olen juba kaheksandat kuud antud sümptomite all kannatanud. Kõik algas peapöörituse tundest septembris. Tehtud oli septembris kompuutertomograafia, mis olevat korras. Lootsin, et asi läheb ise üle, äkki närvipingest vms. Kuid “purjustunne peas” püsib ning viimased kaks nädalat on lisandunud ka peavalud. Nimetan kõik sümptomid:

* kõndimisel tekib peapööritus/purjustunne, vahepeal läheb nii hulluks, et on minestamistunne, on vaja istuda
* ereda valguse kartus
* pea külgedel ja pealt pidev pinge, nagu miskit pigistaks
* vasakul pool pressiv valu; valuvaigistit ei vaja, aga väga ebameeldiv ja häiriv. Eriti süveneb öösel, kui laman voodis - raske magama jääda.

Mida Te soovitaksite teha? Asi ei anna üldse tavaelu elada normaalselt - tööl käia, sporti teha raske. Olen mõelnud ka Tartusse tulekut, et saada kasvõi mingit seletust murele.

Tänan Teid ette vastuse eest!

Arst vastas:

Mark Braschinsky

dr Mark Braschinsky

Neuroloog

Tere,
päris tavalisele esmase peavalu mõnele vormile pole need kaebused väga omased. Seetõttu vajaksite täiendavaid uuringuid põhjuste selgitamiseks. Jah, kompuutertomograafia abil saab välistada kasvajalisi protsesse, vaskulaarseid põhjusi, kuid peenemate patoloogiate välistamiseks on valikmeetodiks pea magnetresonantstomograafia (soovitavalt koos veresoonte uuringu ehk angiograafiaga). Kindlasti oleks vaja täpsustada veel detaile nii haigestumise, kui kaebuste iseloomu kohta, mida saab teha arstliku konsultatsiooni teel. Selel põhjal võib tekkida vajadus teha kas lisaks või MRT asemel laboratoorseid analüüse, selja-/peaajuvedeliku rõhu mõõtmisi või muid täpsustavaid uuringuid. Kokkuvõtvalt, selle probleemiga võiksite tulla neuroloogi konsultatsioonile.
Lugupidamisega
M. Braschinsky

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

peavalu

05.01.2015a craniotomia retrosigmoidea sin. Exstirpatio neurinomatis n. vestibulokochlearis sin .peale selle iga päev peavalud eriti öösel pulseerim tugev valu mis kestab 15-30min.päeval ka valutab ,valu ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
tõenäoliselt tegemist nn. neuropaatilise valuga. Ravimitest, mis võivad seda sündroomi paremini kontrollida, võib nimetada eeskätt järgmiseid: pregabaliin, gabapentiin, amitriptülliin, nortiptülliin, ...

Loe edasi

Migreen?

Tere!
Arvan, et mul on migreen. Sümptomid: iiveldus, pidev peapööritus, väsimus, oimukohad on valusad, müratundlikkus ja joostes läheb valu hullemaks.
Olen käinud küll perearsti juures ja juba ...

Vastas dr Sulev Haldre

Tere,
lühidalt - kirjelduse järgi võib olla migreeniga - vt kodulehelt peavalu kirjeldusi. Neuroloog küsib detailselt peavalu kohta ja otsustab selle alusel peavalu "nime" ning arutab koos Teiega ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi