Pearinglus, vasaku jala valupisted, vasaku pöidla tõmblused 21.07.21 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere

Juuni alguses peale Covid vaktsiini algasid imelikud vaevused.
Alguses umbes 4-5 päeva vahelduva eduga pearinglus, vati sees oleku tunne ja väsimus. Nädala pärast pearinglus kadus, kuid hakkas terve vasaku jala ulatuses kummaline kerge valu/pisted nii liigestes kui ka lihastes. Jalalabas, sääres, põlves, reies. See kestis umbes paar päeva. Siis oli umbes nädal aega kõik enamvähem hästi, kui hakkas jälle pearinglus.
Sel korral kestis pearinglus ka jälle umbes nädala. Kui pearinglus kadus siis tuli asemele taas jalavalu (nõrk valu) ja pisted jalas (jälle nii labajalas, sääres, põlved, reies). Vahepeal käte värisemine, erinevates liigestes (kätes ja jalgades) valupisted ja korra on olnud vasaku käe pöidla tõmblused. Lisaks parema käe kerge nõrkustunne, samas jõudu käes on. Käte ja jalgade surin, lihaspinged ja kerged peavalud (erinevates piirkondades). Täna hommikul oli 1 korra ka ka põie tühendamisega probeeme. Sellest tekib omakorda ärevus, mis viib ka pulsi üles ja paneb südame kloppima.
Samas on ka mingeid päevi kus kõik on hästi ja kaebusi ei ole.
Küsimus on järgmine, kas peaks tegema lisauuringuid? Kas antud vaevused viitavad mõnele raskemale haigusele?
Perearst tegi ulatuslikud vereanalüüsid (kliiniline veri, erinevad vitamiinid, kilpnääre) need olid kõik korras. Lisaks kontrollis reflekse ja motoorikat, need olid ka korras.
Mainin veel ära et vererõhk on väga madal, viimane kord arstil mõõdeti 66/98.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kuna viirushaigus on uus ja ka vaktsiinid on kardinaalselt uued, piirdub kogemus ja tõenduspõhine vastus nii viiruskahjustusele ajus kui ka vaktsiini kõrvalnähtudele ca. 1 aastaga. Teada on et viirusest põhjustatud ajukahjustus võib olla ootamatult suur ja väga erinev, samas on vaktsineerimine ainus teadaolev viis seda vältida. Momendil kasutuses olevad lisauuringud, nt. MRT ajust reeglina ei täpsusta viirusliku ajukahjustuse esinemist ja ulatust ega võimalikke kõrvalnähtude tekitatud ajuprobleeme. Kui vereanalüüsid olid korras on suur tõenäosus, et püsivat kahjustavat tegurit ei esine. Samas kroonilise ärevushäire korral esinevad sageli sarnased kaebused ja neid on võimalik ravimitega ja elustiili muutusega mõjutada. Soovitan neuroloogi konsultatsiooni.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

naha tuimus

Tere,

ca 1-2 kuud tagasi panin tähele, et parema jala suur varvas tunneb kuidagi teisiti kui vasaku jala varvas, tunneb aga tuimalt. lisaks on olnud juba tükk aega (ei tea täpset aega millal ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Varba tuimus on tavaliselt seotud jalanärvi kompressiooniga - see võib toimuda nimmelülide vahel (siis ka tavaliselt nimme ja jalavalud) või ka seoses harjumusega istuda jalg üle põlve.Paranemine võtab ...

Loe edasi

Peatrauma

Tere. Minul selline küsimus, et kaua peale peatraumat võib esineda pearinglust? Nimelt 6 nädalat tagasi sain korraliku peatrauma, kukkudes 5 m kõrguselt vastu kivipõrandat. KT-uuring peast tõi nähtavale ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui asi on vähehaaval paremaks läinud, siis on vaja vaid aega, sageli mitmeid kuid et seis normaliseeruks.
Võiks käia ka kõrvaarsti vastuvõtul
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

valu vasaku jala tagaküljel

Pöördun seoses minu 79a ema murega. Vasaku jala tagaosas (tuhara alt kuni kannani) tekib tugev valu mida ta iseloomustab kui tirivat ja põletavat valu. Valu annab tunda ainult seistes ja liikudes. Istudes ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on vasaku istmikunärvi ärritusega - sageli seoses nimmelülidevahelise kõhrketta probleemiga aga vanust arvestades võib põhjustaja olla ka muu protsess. Tuleks algul teha rö ülesvõtted nimmelülidest ...

Loe edasi

Pearinglus, käe ja jala surisemine

Tere,
Olen 34-aastane naisterahvas. Pöördun Teie poole murega: Kuu aega on mind vaevanud pearinglus, minestustunne, pidev kõrvakohin. Paar nädalat tagasi lisandus vasaku käe surisemine ja selline"kõditunne", ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Krooniline ärevus põhjustab ajuregulatsiooni häireid ja sellest palju erinevaid tundmusi. Tuleks kindlasti kaaluda neuroloogi konsultatsiooni ja pakutavat ravi. Kui aga suremistunne esineb üheaegselt samapoolsetes ...

Loe edasi

Tuimustunne

Tere, mul on esinenenud paaril korral vasaku põse tuimust (kestab kuskil 5-10 min) ja öösiti vahel olen avastanud vasaku jala reie välimise külje tuimuse, olenemata kas magan selle sama külje peal või ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Epilepsia see ei ole. Põhjuseks võib olla pikaaegsem surve mõnele nahanärvile.
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Tere

Viimase kolme nädala jooksul on mind juba neljandat korda vaevanud ja ehmatanud halb enesetunne, millega kaasneb pearinglus, uimasus, vasaku poole näo, käe ja jala nõrkus (tuimus), iiveldus. Peavalu lausa ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vajate asjatundliku neuroloogi konsultatsiooni, võimalik et ka lisauuringuid.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Insult???

Tere! Tihti käib pea ringi ja on tasakaalu häired. Viimasel ajal on sagenenud vasaku käe pöidla tahtmatu tõmblemine...sama ka näo piirkonnas (silmalaugude ja suuümbruse) tõmblused...kas võib tegu olla ...

Vastas dr Katrin Kaarna

Tere,



Kirjeldatud sümptomid ei ole insuldile iseloomulikud.

Pigem kaldun arvama, et tegemist on närvisüsteemi ülepingega või stressiga. Tahtmatud tõmblused võivad ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: