parema jala naha sooja- ja korvetustunne 12.01.22 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

7-8 päeva tagasi tekkis paremasse jalga soojatunne, nagu oleks kytteradiaatori juures. Siis puudutades käega reit oli korvetav tunne. Nii on see olnud kogu aeg enamvähem yhtemoodi. Käimist ei sega, lihaste toonus korras. Enne symptomite algust samal päeval tegin jalgadele kuumavee vanni, kuna enesetunne oli veidi haiglane.
Alkoholi praktiliselt ei tarbi.
Tänan.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kõrvetav tunne reie eespinnal viitab reienärvi kahjustusele - võimalik närvikompressioon nt. kubemekanalis seoses kõhusongaga, ülekaaluga, rakmevöö kandmisega. Kui probleem püsib tuleks minna neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

naha tuimus

Tere,

ca 1-2 kuud tagasi panin tähele, et parema jala suur varvas tunneb kuidagi teisiti kui vasaku jala varvas, tunneb aga tuimalt. lisaks on olnud juba tükk aega (ei tea täpset aega millal ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Varba tuimus on tavaliselt seotud jalanärvi kompressiooniga - see võib toimuda nimmelülide vahel (siis ka tavaliselt nimme ja jalavalud) või ka seoses harjumusega istuda jalg üle põlve.Paranemine võtab ...

Loe edasi

Jala valu

Valulik parema jala tald. Valu rohkem tallavõlvi siseküljel ja kui painutada varbaid, siis ka väikse varba poolne külg.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt ei ole tegemist närvivalu vaid liigestevaluga. Võiks perearstil paluda teha kusihappe analüüs (podagra?) ja konsulteerida ortopeediga.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Parema jala teine varvas sureb ära...

Tere!
Kepikõnni ajal sureb mul ära parema jala teine varvas. Hakkab surisema ja viimasel ajal natukene konksu tõmbama. See on kestnud juba paar aastat, alul arvsin, et läheb ise mööda, aga ei lähe.Kas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Proovige käia jalatsitega, millede sees on tallatoed.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Parema kehapoole tuimus

Tere!
Rohkem kui kümme päeva on parem kehapool tuim (veider tunne, nagu oleks parem kehapool kellegi teise oma). Otsest nõrkust ei ole, perearst on kontrollinud ka reflekse. Duši all ja õues käies ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui tuimus esineb nii paremal näopoolel, kehal ja jäsemetel ja püsib siiani on vajalikud lisauuringud. Selleks tuleb minna neuroloogi vastuvõtule.

Dr, Ain Pajos

Loe edasi

Säär tuim justkui narkoosi vaibuva mõju alla

Tere, 10 päeva tagasi diivanil istudes suri üks säär justkui ära ja tundlikkus tänaseks taastunud ei ole. Läinud õhtul jalgu pesema tasjusin et parema jala põlvest kuni ca. 15 cm alla on nahk ja lihas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on tegemist jala põlveliigese välispinna all kulgeva närvi osalise kahjustusega- tihti seoses sagedase jalg üle põlve istumisega. Tavaliselt on paranemine iseeneslik, kuigi üsna aeglane, kui vältida ...

Loe edasi

borrelioos

Kui pikk võib olla borrelioosi peiteaeg?
Milline on neuro borrelioosi sündroomid? Kas on olemas nn,nahavorm ja millised võivad olla selle vaevused peale punetuse?
Mina maärkasin ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tavaliselt borrelioositekitaja hävib antibiootikumikuuriga. Järeluuring võib olla siiski positiivne. Närvi ja liigestevalusid võib seostada borrelioosiga ja ravida tuleks vastava arsti juhendamisel.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: