Valu käes 31.07.21 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Mure järgnev. Elukaaslase käsi küünarnukist allpool valutab peale esimest Pfizeri süsti. Parem käsi , mitte see kuhu sa süsti. Sellest möödas juba kohe 6 nädalat. Teine süst peaks olema 3 augustil. Tegemist inimesega kes on olnud pikka aega trummar. Enne süsti käsi valu ei teinud. Kas valu võis põhjustada vaktsiin? Kas peaks teise süsti ikka tegema? Teeb muidu ka füüsilist tööd ja praegu ühe käega pole saanud eriti nt tõsta. Öösel pidi käsi valutama ka ja kohati sureb ära. Mida teha? Äkki vaktsiin kuidagi kutsus esile varasemast koormusest tingitud trauma (no kui pikaajaline trummimäng on mingi trauma). Äkki teine süst veel võimendab seda? Tal ikka väga vaja käsi töö juures.
Tänades,

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tõendatud sidet teise käe valu ja cov vaktsineerimise vahel ei eksisteeri. Kirjeldatud käevalu sage põhjus on kroonilisest ülekoormusest tingitud kõõluseotste põletik, mille korral kestab valu kaua. Soovitan pidada nõu perearsti ja vajadusel ortopeediga.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Surin jalas ja käes

Tere!

Viimasel ajal (umbes kuu aja jooksul) olen täheldanud, et vasakus jalas tekib koguaeg surin/sipelgad. Samuti vasakus käes. Valu sellega ei kaasne. Ja see on läinud juba igapäevaseks. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Soovitan kiiret neuroloogi konsultatsiooni. Võiks pöörduda ka EMOsse.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Valu käes

Ligi pool aastat on minu vasakus käes krampjas valu - segab magamist , käsi on justkui " jalus" koguaeg . surinat vms ei esine , lihtsalt nagu krampjas valu . Üldiselt küünarnukist randmeni , vahel rohkem ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt siiski tegemist küünarliigese kõõlusepõletikust tingitud valuga. Vajalik on ortopeedi või ka neuroloogi läbivaatus et määrata õige ravi.

Tel. 6748591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Vasak käsi suriseb ja aevastades parem käsi imelik

Tere,
Iga päev vasak käsi suriseb mõned korrad ja aevastades tekkib vahest selline nõrk tunne kogu kehas mis möödub mõne minutiga ja tekkib ka valu paremas käes.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kuna aevastades ajuvedeliku rõhk tõuseb, võib valu käes viidata võimalikule kaeladiski haigusseisundile.Vasaku käe suremine on tõenäoliselt seoses käenärvi kompressiooniga kitsas närvikanalis.

Loe edasi

Valu paremas käes

Mul juba kuu aega valu paremas käes kuni küünarnukini. Valu ei allu ka valuvaigistitele. Nüüd on lisandunud ka imelik tunne ( tekib nagu peopesasuurune elektiline surve, pärast seda terves käes elektriline ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla kõõlusepõletikuga õlaliigese piirkonnas või ka kaelalülidevahelise närvijuure ärritusega (diskiprolaps). Ravi on erinev. Kui probleem püsib, tuleks teha rö. ülesvõtted kaelalülidest ...

Loe edasi

valu käes

Viies päev, terves paremas käes näriv valu.Tundub, et valu on ka liigestes-sõrme,küünarnuki ja õlaliigeses.Sõrmenukkide vahed natuke paistes.Olen võtnud ibuprofeni 400mg ja määrinud 5%diclofenakiga.Natukeseks ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Valu kogu käes ja ka sõrmedes võib olla seoses probleemiga kaelalülides. Kui käsi on aga ka paistes - turses võib põhjuseks olla ka kopsuhaigus. Tuleks pöörduda perearstile et teha rö. ülesvõtted kaelalülidest ...

Loe edasi

valu paremas käes ja peas

Olen naisterahvas 33 a. ja valu hakkas pihta paremast käest, kui käisin verd annetamas, nüüd käivad hooti valud kätte ja pähe ja kätt ei saa eriti puudutada.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Näidake kätt perearstile.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

valud paremas käes

Tere! Olen 21 aastane naine. Viimasel ajal on tekkinud valu paremas käes ja rangluus(Murdu pole kunagi olnud). Käes ja eriti rangluu kohal on kõditav valu ja on üldse selline veider tuimuse tunne. Käsi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik on närvipõimiku ja veresoonte kompressioon rangluu all. Põhjuseks võib olla rinnalihaste pinge ja anatoomilised iseärasused. Kui probleem segab, tuleks teha ülesvõtted kaelalülidest ja ENMG uuring(saadab ...

Loe edasi

Valu paremas õlavarres

Pikemat aega vaevab valuimpulss paremas käes,mis nüüd on teinud jäigaks
õla.Liigutused on piiratud,särgi seljast võtmine tekitab valu.Perearst määras valuvaigistit ja füsioteraapiat.Suurema valu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui valu tekib õlavarre tõstmisel, on põhjuseks õlaliigese kõõluse või liigeskapsli põletik millega tegeleb traumatoloog.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

kaelaradikuliit

tere!!! Selline eküsimus kas kaelaradikuliidiga võib esineda pearinglust ja tasakaaluhäireid?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kaelaradikuliidi puhul on valu käes, pearinglust ei esine. Lülisamba kaelaosa muutused võivad aga põhjustada vereringehäireid ajus ja seega ka tasakaaluhäireid.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

SM

Kas Sclerosis multiplex võib põhjustada väikest tuima valu luudes ja liigestes. Olen SM kahtlusega ja pool aastat peale kahtluse tekkimist tekkisid mul väikesed närivad valud jalgades ja vasakus käes. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuim valu jäsemetes ei ole SM tunnuseks.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: