SM 06.02.04 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Kas Sclerosis multiplex võib põhjustada väikest tuima valu luudes ja liigestes. Olen SM kahtlusega ja pool aastat peale kahtluse tekkimist tekkisid mul väikesed närivad valud jalgades ja vasakus käes. See on tuim näriv valu toruluudes(mõlemad jald puhkeasendis) ja vasakus käsivarres. Aeg-ajalt samasugune tuim valu ka põlveliigestes. Valu on rohkem rahuolekus.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tuim valu jäsemetes ei ole SM tunnuseks.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Keha krabid/värinad enne uinumist

Tere

Eile enne uinumist kogesin taas olukord, kuidas vahetult enne magama jäämist algasid kehas värinad/krambid. Olen varasemalt ka neid kogenud, kui keha läheb krampi ning peale nö jõuga ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalikke põhjuseid on mitu. Et asja selgitada, on ilmselt vajalikud neuroloogi konsultatsioon ja EEG uuring.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Neurofibroom

Tere!

Teismeeas tekkis mul seljale nahamoodustis (nüüdseks tean, et see on neurofibroom). Päris pikka aega oli see mul ainuke, kuid aja jooksul on mul neid juurde tekkinud. Hetkel on mul neid ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Neurofibromatoosi diagnoosiks on vajalikud teiste spetsialistide (silma, nahaarst, neuroloog) konsultatsioonid ja vajadusel lisauuringud (Rö., MRT). Neurofibroomid on tavaliselt healoomulised kasvajad ...

Loe edasi

Paremas õlaliigeses on m. infraspinatuse distaalse osa atroofia.

Käisime uuringul dr.Urmas Krassi juures, kuna lapse füsioterapeut avastas lohukese paremal pool õla ülaosas, mis vajas spetsiaalse uh tegemist.
Kahjuks ma väga targemaks peale uuringut ei saanud, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

ENMG uuring uurib närvijuhtimist ja selle abil saab täpsustada kas esineb ka närvi- või üksnes lihaskahjustus. Saatekirja saab anda suvaline neuroloog ja uuring on ilmselt siiski vajalik.

DR. ...

Loe edasi

Kaelavalu ja surin käes

Tere,
Ärkasin ühel hommikul (ca 7 nädalat tagasi) kaela ja õlavöötmevaluga, mis kiirgus teatud liigutuste puhul ka vasakusse kätte (õlavarde). Kuna aastate jooksul on enne ka juhtunud, et kaelasooned ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kindlasti on vajalikud rö pildid kaelalülidest (perearst). Ilmselt on tegemist lülidevahelises ketta vigastusega. Kael tuleks siis fikseerida. Vajalik on ka neuroloogi läbivaatus.

Tel. 6 ...

Loe edasi

Paremas õlaliigeses on m. infraspinatuse distaalse osa atroofia. Vajalik neuroloogi konsultatsioon, ENMG, MRT

Käisime uuringul dr. Krassi juures, kuna lapse füsioterapeut avastas lohukese paremal pool õla ülaosas, mis vajas spetsiaalse uh tegemist.
Kahjuks ma väga targemaks peale uuringut ei saanud, kuna ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla lihase ja kõõluse väsimusvigastusega (sagedased tagantkäelöögid). Vahel võib põhjuseks olla ka kaeladiski rebend.
Võiks alustada rö. ülesvõtetest kaelalülidest (perearst). Põhjus ...

Loe edasi

Öösiti ärkamie

Aastal 2008 diagnoositi mul epilepsia, siiani elus ainult üks hoog olnud (siis, kui see haigus mul avastati). Algas see kõik hommikuti käte tõmblemistega ning siis ka lõpuks hoog. Viimasel ajal on sagenenud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

See võib olla hoo eeltunne, kuigi mitte tüüpiline. Võiks teha EEG uuringu olukorra selgitamiseks.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Tulitav tunne kintsus.

Aasta tagasi käisin veenilaiendi eemaldamise operatsioonil.Eemaldati veenitüvi.Siiamaani aeg-ajalt kints tulitab ja labajalas natuke "värisev tunne"Samuti on ka vahest all kubemes valu ja reie sisepind ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Närvikahjustuse järgsed valud on tihti kõrvetava iseloomuga, väga häirivad ja võivad kesta aastaid. Vaevuste leevendamiseks on vaja ravikuure spetsiaalsete ravimitega.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
Loe edasi

Borrelioos

Mõni aasta tagasi tekkis jalgades ebakindlus ja tuimus. Perearst tegi testi ja leiti, et on väga tugev borrelioos. Määrati ravi ja mõne aja pärast oli ok. Hiljem probleem tuli tagasi. Siis leiti, et ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tänapäeva meditsiiniuuringud on näidanud korraliku ravi järgse kroonilise borrelioosi esinemise võimaluse paikapidamatust. Küll on võimalikud aga probleemi teised põhjused. Soovitan neuroloogi läbivaatust. ...

Loe edasi

Pidev peavalu

Tere, Mu pea on viimased 60h järjest valutanud,pigem valutab vasakpool aga väiksem valu ka ülejäänud peas.Vahepeal on valu nõrgem ja vahepeal jällegist tugevam.Öösel magama jäädes valu pigem suureneb , ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui valu ei ole möödunud, tuleks pöörduda EMOsse edasisteks uuringuteks.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Loe edasi

Pearinglus, väsimus, puukborilioos

Tere! Mure järgmine, septembris algasid pearinglus, survetunne peas, lihasvalud, silmade hägusus.. novembris sain teada et põen puuk borilioosi. Sain ravi 3 nädalat.. Ja ikka veel iga kuu annab tunda ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kõik see on iseloomulik kroonilisele ärevussündroomile. Võiks kuulata perearsti.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: