Rõhuv tunne lööb pähe püsti tõustes/ lamades 07.04.21 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Probleemiks on selline mure, et tihtipeale näiteks toolilt/ voodist püsti tõustes lööb ca. 5 sekundi pärast viieks sekundiks hästi rõhuv tunne pähe ja siis kaob. Selle viie sekundi jooksul algab ta siis kuklast ja liigub kiiresti umbes poolde peasse välja. Täpselt sama efekt, nagu püsti seistes kummardaks nii, et pea läheb alaspidi ja siis hakkad tundma, kuidas veri hakkab pähe vajuma ning tekib samasugune rõhuv tunne. Samuti vahel on magama jäädes kergelt rõhuv tunne peas, kui olen kõhuli asendis. On päevi, kus nina läheb suvalisel momendil pikemaks ajaks paksuks ja õhk väga läbi ei käi (nina enamasti koguaeg pooleldi kinni). Sellistel päevadel on rõhuv tunne intensiivsem näiteks püsti tõustes. Küll aga on päevi, kus seda tunnet ei esine üldse, või vähesel määral, mida ei pane tähelegi. Samuti esineb harva peavalusid. Enamasti on esinenud kuklapiirkonnas peavalud, tabletti võttes möödub see alati 10 min jooksul. Vahepeal kui on soov raamatut lugeda kõhuli asendis, nii et keha toetub küünarnukkide peale, siis väga pikalt selles asendis olla ei saa. Tekib järgjärgult suhteliselt tugev rõhuv tunne pähe. Vereproovid, allergiatestid, EKG ja vererõhk on täiesti korras. Esimesi kolme käisin ca. 4 kuud tagasi kontrollimas ning siis oli probleem juba pikalt kestnud. Samuti mõõdeti vererõhku ning näitajad olid samad nagu koduse aparaadiga.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Mõnel inimesel esineb kalduvus vererõhu järsuks ajutiseks languseks kohe peale püstitõusmist mis võib viia ka minestustele. Soovitav on mõõta vererõhk peale pikemat lamamist ja kohe esimesel minutil peale püstitõusmist asja selgitamiseks.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

terav valu alaseljas

Kuidas saaks valu leevendada? Terava valu hoog tekib isteasendist püsti tõustes, liikuda ka ei lase. Istudes, seistes, lamades selg ei valuta.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks võtta valuvaigisteid ja soovitavalt lihaslõõgasteid paar korda päevas ca nädala jooksul ja vältida liigutusi mis ägestavad valu.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Valu jalgades ja alaseljas

Tere!
Olen 25aastane naisterahvas. Probleem järgmine: mitmendat päeva juba valutavad mõlemad jalad (reied, põlved, sääred) ja ka alaselg. Valu kõige intensiivsem istudes, ebamugav ka lamades, kuid ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla nimmediski nihkumisest tingitud jalanärvide ärritusega. Vajate neuroloogi konsultatsiooni.

Tel 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Kuumatunne jalas.

Umbes poolteist kuud tagasi hakkasid tekkima paremasse jalga kuumahood nii 5 korda päevas, selline tunne nagu pistaks jala kuuma vette. Tunda on seda rohkem nagu jalalabast põlveni. Jalg ise katsudes kuum ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Krooniline ärevus voib tekitada väga erinevaid hootisi tundeid ja aistinguid. Ilmselt on siiski vajalik ka lisauuring (EEG) kuumatundehoogude voimaliku pohjuse täpsustamiseks. Oleme keskusega puhkusel ...

Loe edasi

käte ja jalgade surisemine

umbes kuu aega tagasi märkasin, et kehaasendi muutmisel- püsti tõustes, sirutades, hakkas üks käsi või jalg surisema. Nüüd käib tunne järjest tihedamalt ja korraga jookseb surin isegi mõlemast käest- jalast ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjused võivad olla erinevad. Tuleks külastada neuroloogi.

Loe edasi

mis mul viga on?

Tere. Mul on juba pikemat aega kummalised peavalud. Tavaliselt hommikuti kui üles tõusen pea valutab kuid kaob peale veidikest ärkel oldud aega ja kohvi joomist. Vahel istun rahulikult tunnis kui pähe ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Migreenipeavalud esinevad tavaliselt hommikuti ärkamisel. Üritage võtta 1 tbl paratsetamooli valu algul. Kui valuhood esinevad sageli, tuleks külastada neuroloogi.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

valuhoog seljas

Tere. Mul selline küsimus, kelle poole peaksin pöörduma? Mõnikord püsti tõustes või kummardades lööb ristluude piirkonda nagu kramp, nii et võtab hinge kinni, olen natuke selles asendis, siis nagu laseks ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Alustage visiidist perearstile, kes tõenäoliselt teeb ka rö. pildi nimmelülidest.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

tõsine haigus?

Tere!
Mul selline probleem, et peas on rõhuv tunne ja süda lööb liiga kiiresti, aga paanika- ja ärevushooge pole. On esinenud mälu- ja tedvusekaotust. Rõhuv tunne peas on olnud juba pikka aega, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Suure tõenäosusega on põhjus halvas stressitaluvuses. Kui antidepressandiga seisund ei parane, tulge konsultatsioonile.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

peavalu põhjus teadmata

Tere,

mul esineb pidev igapäevane peavalu juba 4 aastat. Perearsti soovitusel külastasin neuroloogi, abi ei saanud. Soovitati tavalisi tablette ja võimlemist (need harjutused küll pole tulemust ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Reumatoloog ega kirurg siin ei aita. Tuleb uuesti minna neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

vererõhk

Millest on tingitud lamamisel olev normaalne vererõhk,istudes ja püsti olles kõrge .See toimub peaaegu momentselt,kui pikali heita,kohe ka vererõhk normaalne ja kui püsti tõusta kohe 160-170/117-120.Lamades ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Esitage küsimus kardioloogile.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

värin seljas ja jalgades

Lgp dr Pajos!
Mul on mure, mis õieti igapäevaelu ei segagi, aga pole ikkagi õige asi. Nimelt kui seisan püsti ja alla vaatan, lööb tuharatesse ja selja alaosasse ning jalgadesse värin, jalgades on ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Täpset vastust sellele kirja teel anda ei saa. Kui muid probleeme ei ole ei soovita lihtsalt seda pea asendit korrata. Kui on ka muid häireid tuleks külastada neuroloogi.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: