Pulseeriv kohin vasakus kõrvas ja peas 25.09.17 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

2016 a-l oli väga raske sünnitus, mis lõppes erakorralise keisrilõikega. Alates sellest ajast on tekkinud mitmed terviseprobleemid - südame vahelöögid, nägemishäired (tekkis palju klaaskeha hõljumeid, pidev virvendus silme ees nagu "visual snow") ja aegajalt esinev pulseeriv ja rütmiline rõhuv kohin vasakus kõrvas. Enamasti on pulseerivat rütmilist kohinat ja rõhuvat tunnet tunda püsti tõusmisel või lamades, mis peale asendi muutmist või seisatamist on siiani hajunud. Peale 2.5 nädalat tagasi toimunud kurgumandlioperatsiooni on rütmiline pulseeriv kohin vasakus kõrvas muutunud aga sagedasemaks ja valjemaks, rõhuv tunne tugevamaks ning see kestab pikemalt. Peale ca 20 minutit põrandal maas istumist ja seejärel püsti tõusmist tekkis vasakus kõrvas ja peas nii tugev rütmiline pulseeriv kohin ja surve tunne peas, et tekkis tunne justkui midagi võib iga hetk peas või kõrvas lõhkeda. Kõrvad ja silmad on vastavate arstide poolt kontrollitud. Kõrvaarsti sõnul esineb vasakus kõrvas veidi kuulmislangust, silmaarsti poolt on tuvastatud, et silmades on klaaskeha hõljumid. Südant on uuritud, struktuurselt on kõik korras, holtermonitooring tuvastas ventrikulaarsed ekstrasüstolid ja ühe korra esinenud ventrikulaarse tahhükardia.
Millele võib viidata selline rütmiline kohin kõrvas, millega kaasneb survetunne peas? Kas peaks pöörduma selle probleemiga uuringutele?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Põhjuseid pulsseerivaks kahinaks on palju, tihti seoses vererõhu kõikumistega või kaela ja pea arterite ja veenid võimalike probleemidega. Kui perearst kuuleb stetoskoobiga kahinat ka samal pool kaelal tuleks pöörduda neuroloogi vastuvõtule lisauuringuteks.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Pulseeriv kohin kõrvas

Tere!

Mureks on pulseeriv kohin paremas kõrvas. Algas see kusagil detsembris. Algul oli kohin päris vali ning kostus see südame rütmis- kahh, kahh, kahh.
Kõrvaarsti aja sain 3. veebruariks. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Esiteks tuleks normaliseerida kõrgenenud vererõhk. Kui kahin püsib on vajalik neuroloogi konsultatsioon ja tema määratud lisauuringud.

Dr. Ain Pajos
6748591

Loe edasi

Probleemid peas

Alates 2009. aastast erinevad probleemid peas.1)Aeg- ajalt (kuus 5-10 korda) käib peast läbi tugev järsk tõmblus või nagu mingi ehmatus, nagu jääks korraks midagi seisma. Vahel peale seda tekib nõrk peavalu, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kompuutertomograafia leid - väikesed kolded aju valgeaines - on sage kaasuv leid selle uuringuga. Leid ei ole seostatav konkreetse haigusega ja on seetõttu mittespetsiifiline.
Teie seisund võib ...

Loe edasi

kõrvas vilin

tervist.mul on mitmel korral tekkinud tugev vilin vasakus kõrvas,niisama rahulikult olles nt. telekat vaadates ja see võtab kaua aega kuni üle läheb.millest see võib olla tingitud ja kas seda peaks uurima?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Alustama peaks uuringutega kõrvaarsti juures.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Tere!

Mul on pidevalt mingi kohin kõrvas, tuleb korraks,u 3-5 sek ja siis kaob! Kõrvu puhastan iga hommik,tunduvad puhtad,kuna vatile ei tule vaiku!Milles võiks olla probleem? Tänan vastuse eest!!!

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjus jääb tihti leidmata. Siiski soovitan külastada kõrvaarsti võimalike uuringute teostamiseks.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

survetunne peas

Tere!
Olen 21-aastane naine. Mul oli äge neelupõletik, mis levis ka põske (tundus, et valutas otse lõualuus) ja tekitas valu vasakus kõrvas. Kõrvas mingit põletikku ei leitud. Samuti oli põletiku ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Survetunne peas tavaliselt ei viita võimalikule ajukahjustusele. Võiks teha rö. pildid nina kõrvalkoobastest ja konsulteerida kõrvaarstiga.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

pidev sisin-vilin pea vasakus pooles

Juba 2aastat tunnen peas pidevat sisinat vilinat,kõrvauuringud on tehtud,viga ei leitud.Põen kroonilist kaelaradikuliiti. Konsulteerisin südamearstiga,kes ütles,et sellest vaevusest ei saagi vabaneda. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kahinale kõrvas tihti nähtavat põhjust ei leita ja siis on ka ravi problemaatiline.
Kaelaradikuliidiga sellel seost ei ole.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

sahin vasakus kõrvas

Tere.Kolm nädalat kestab sahin vasakus kõrvas.Vererõhk on 127/81.Kas see sahin on tingitud kaelast, mille luud vahest krõksuvad, või on mingi kõrva häda.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kaelamuutused sahinat kõrvas ei põhjusta

Loe edasi

peavalu

Lp. dr. Ain Pajos

Minu peavalu on kestnud kaks nädalat. Valu hakkab hommikul kui tõusen. Vasakult kuklast, kompides on valus. Valu kiirgab pea vasakule poolele. Liikudes, ujudes, suusatades ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Õige diagnoos ja võimalik ravi selguvad arsti (neuroloogi ) vastuvõtul.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

kohin ühes kõrvas

Tere! Juba mitu aastat on kohin vasakus kõrvas,abi pole saanud, uuringutele pole saadetud,pole osanud küsida ka seda.Siin portaalis sain kõrvaarstilt vastuse, et tegu võib olla vereringehäiretega ja tuleks ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks minna kõrvaarsti vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

vasaku peapoole hädad

Tere! Olen 49 a naine.Umbes paari nädala jooksul esinesid iga päev vasakus peapooles ebamäärased pinged ja valutamine,suuremalt jaolt meelekoha ümbruses.Ka oli tunda mingit võbelemist ja vahel kerget ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kohin vasakus körvas ei ole töenäoliselt seoses valu ja pingega vas peapooles.
Esimese pöhjust ei önnestu sageli selgitada , viimase pöhjuseks on sageli lihaspingest tingitud kuklanärvi ärritus. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: