tõsine haigus? 08.09.05 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Mul selline probleem, et peas on rõhuv tunne ja süda lööb liiga kiiresti, aga paanika- ja ärevushooge pole. On esinenud mälu- ja tedvusekaotust. Rõhuv tunne peas on olnud juba pikka aega, siis täheldasin mäluhäireid ja nüüd lõpuks ka teadvusekaotus. Käisin oma probleemiga perearsti juures ja tema kirjutas antedepressante ja soovitas minna psühhiaatri juurde. Mida arvate Teie, kas see on psüühikast tingitud või võib asi tõsisem olla? Palun aidake!

Ette tänades K. H.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Suure tõenäosusega on põhjus halvas stressitaluvuses. Kui antidepressandiga seisund ei parane, tulge konsultatsioonile.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Tugev heli peas magama jäämisel

Mureks on magama jäämisel peas tekkiv tugev heli. Tavaliselt kestab heli vaid sekundi või paar ning peale seda uinun. Kogetud helisid on olnud erinevaid. Kõige enam olen kuulnud väga tugevat pauku/plahvatust, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võpatused enne uinumist ja une ajal on normaalne füsioloogiline nähtus, vahel võib kaasuda ka heli. Kas kõrvaarstiga olete nõu pidanud.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Närvivalu tuvastsmised ja ravi võimalused raseduse korral

Tere,

Mul kiirgab kõndides (eriti trepist alla liikudes), viimased kuu aega, närvivalu. Algus oli tuhar ja reis, nüüd ainult reis. Mõnipäev ei esine üldse ja mõni päev peaaegu terve päev. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Esialgu aitab neuroloogilisest läbivaatusest. Võimalik põhjus on nimmediski probleem.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Peas surve tunne

Peaga.
Tere olen 20aastane neiu mul kuu aega juba survetunne ja pinge peas. Ja kuumahood tulevad näkku. See ei saa olla kevadväsimus ,tunneksin ära selle.
Millega võib tegu olla?
Ette ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoline on kroonilisest ärevusseisundist tingitud närvisüsteemi regulatsioonihäire, asja selgitamiseks ja vajadusel ravi määramiseks on vajalik neuroloogiline konsultatsioon.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

Tuimus paremas jalas ja torkiv valu mõlema käe sõrmedes.

Viimase 10 aasta jooksul on mul mitu korda olnud umbes 5-10 päevaste perioodidena parem jalg kergelt tuim (kõndides) ning torkiv valu parema jala varvastes ja parema käe sõrmedes.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Asja selgitamiseks tuleks tulla neuroloogi vastuvõtule kindlasti valuperioodi ajal.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Küsimus!

Tere!

Mul on korduvalt olnud põskkoopapõletik,ravi on olnud antibiootikumidega,viimane kord käisin emos kirjutati jälle antibiootikumid, nüüd jälle sama probleem,peavalu nii otsmikus kui ka ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui kõrvaarst põskkoopapõletiku ägenemist ei leia, on võimalik kaelast ja kuklanärvist lähtuv valu. Tuleks tulla vastuvõtule ravi määramiseks.

6748591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Peaga

Tere! Mul mure selles et kuu aega ja igapäevaselt pea imelik. Selline imelik surve peas. Sooviks teada ,mida teha ja milles võib tingitud olla?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik et tegu on ärevusprobleemiga, kuid eelnevalt tuleks neuroloogi visiidiga välistada muud võimalused.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Peapõrutus

Tere! Selline küsimus, et eile 01.06.20 sai peaga vastu kappi löödud nii et hommikul avastasin et pea pealt verine. Kui pea äralöödud sai siis läks silme eest mustaks ja ei suutunud enam kõndida 15 minutit. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui tänaseks seisund paranenud ei ole, tuleks pöörduda EMO sse CT uuringuks. Kui uuring OK ja seisund püsib siis neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Loe edasi

Tervise probleemid

Tere! Olen 17 aastane noormees ning on juba mitu kuud vaevanud tervise probleemid. Nimelt on mul kõrvus pinisemine, mis ära ei ole läinud, lisaks on mul nagu vasak kael turses ja kuidagi pigistus või raskus ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui kõrvaarst uuringul haigusnähte ei leia, tuleks konsulteerida neuroloogiga.

Tel. 6748591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

ma ei saa aru mis toimub? valud üle kere

sptembris 2020 aastal tekkis mul hamba põletik mis lõi nii hullult paiste et pidin aratile minema ja lõhki laskma lõigata ja see kõik tekkis ühepäevaga. ja samal ajal kui see õhtuks paistes oli ja arstile ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Perearstil peaks siiski olema haiguse kohta arvamus ja võimalus saata konsultatsioonile eriarstile.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Belli paralüüs

Parem näopool on alla vajunud, silmale panin ööseks plaastri
Täna hommikul tundub halvem olevat, rääkida on raskem.Aga pea ei valuta.
Homme lähen perearstile ja püüan saada neuroloogi vastuvõtule,, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

vastatud

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: