Äkiline peapööritus. 04.04.20 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere.
Olen imetav kodune ema. Viimasel nädalal on mul kahel korral juhtunud nii, et öösel olen üles ärganud üleni higisena ning meeletu peapööritusega. Lamades on üldiselt enesetunne parem kuid liigutades hakkab kohe halb. Tundub nagu ühele poole pead pöörates on olukord hullem, sama alla vaadates. Siiani on õhtuks olukord natukene paremaks läinud kuid suur nõrkus ja teatud asendites pööritus on ikkagi. Terve ülakeha oleks nagu pinges.

Olen püüdnud teha kaelaharjutusi, joonud rohkem vett ning olen ka proovinud vertigoheel tablette (palju ei julge neid tarvitada kuna imetan).

Praeguse koroona kriisiolukorraga on nende arsti vastuvõttudega nagu on seega loodan Teilt saada veidi informatsiooni. Kas on miskit, mille pärast peaks suurt muret tundma? Mis peaks olema minu järgmine samm, võttes arvesse ka praegust eriolukorda riigis? Kas selline olukord võib tekkida ka ülakeha (eelkõige kaela ja õlavöötme) pingest?

Päikest

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kui peapööritushooga ei kaasne kuulmise langust või kadu ühes kõrvas, on ilmselt tegemist nn.healoomulise vertigoga mille põhjuseks häire tasakaaluorganis sisekõrvas. Mida rohkem vältida liigutusi, seda kauem probleem kestab. Soovitan istudes jalad maas voodi keskel pöörata nägu nt. vasakule ja heita kiirelt paremale küljele. Kui tekib tugev pearinglus on oletus õige ja samas on see ka ravi - kui pööritus möödub tuleks kinnituseks manöövrit korrata. Kui aga pööritust ei teki tuleks pea pöörata paremale ja heita vasakule küljele korrates manöövrit kui vaja. Tegemist ei ole eluohtliku, kuid vahel raskelt talutava olukorraga.

Tel. 6748591

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Tinnitus kõrvades

Pöördun murega, seoses vilinaga kõrvas.
Algkerge as see paar kuud tagasi, kui oli hästi vaikne siis tähendasin vilinat kõrvades. Aegamööda on läinud vilin järjest valjemaks, tugevamaks ja häirivamaks. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Algul tuleks kindlasti pöörduda LOR arsti vastuvõtule kõrvauuringute (audiomeetria) tegemiseks.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Mikro-veresoone lõhkemine peas

Tere!

Olen 24a. mees. Nädalapäevad tagasi käis treeningul paremas peapooles kõrva taga kuklast läbi äkiline valusähvatus, valu ei kestnud kaua. Peale seda olen tundnud juba nädal aega end ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Diagnoos on tõenäoliselt ebaõige, aga sellisena nõuab kohest MRT uuringut ajust. Pöörduge diagnoosi püstitanud arsti poole.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Peapööritus

Olen 60 aastane naine. Millest on tingitud peapööritus külili olles. Kui keerata end selili või muuta pea asendit see kaob. Püsti tõuste pearinglust ei ole. Mul on kaelaradikuliit. Sas see võib olla sellest ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui esineb tugev pöörlemistunne asendi muutmisel, on tegemist probleemiga sisekõrvas asuvas tasakaaluorganis. Tavaliselt seisund paraneb ise.
Soovitav on teha istudes pööramisharjutusi peaga.
Loe edasi

pearinglus

Tere!
Mul on umbes nädal aega pea imelik, pidev väike peapööritus. Ja kurgus on kerge iiveldustunne (nagu süda oleks paha). Oksendama otseselt ei aja, aga kogu aeg häirib. Söögiisu on normaalne. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Õige oleks alustada visiidist perearstile.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

peapööritus

Tere, olen 21 aastane ja mul esineb tihti peapööritus (mitte päris iga päev aga suhteliselt tihti) ja alati on see olnud üks kord päevas mitte rohkem. Peapööritus on selline, et silmade eest hakkab lainetama, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla kroonilisest stressiseisundist tingitud aistinguga aga ka erinevate haigustega. Täpseks diagnoosiks on tihti vaja lisauuringuid.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Loe edasi

peapööritus

Tere!!!Üks 1,5 kuud tagasi toimus mul tervisehäire nimelt hommikul oli väga tugev peapööritus..püsti seistes nagu läks üle aga pikali visates oli jälle.Järgmine päev oli nagu parem aga paremal pool imelik ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalusi on mitu. Võtke perearstilt saatekiri neuroloogile ja helistage tel. 6 748 591

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Minestamine

Bussis,umbses ruumis,päikese käes,seistes tekib kõigepealt peapööritus,siis läheb silme eest mustaks ja kõrvus kohiseb.Läheb üle istudes või värskes õhus.Olen kuulnud,et leidub käsimüügiravimeid.Kas oskate ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on kalduvusega minestamistele. Soovitan regulaarselt sportida. Ravimid tavaliselt siin ei aita.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Peapööritus ja tasakaalu häired

Tere, olen 19aastane neiu ja mind vaevavad juba kolmandat päeva peapööritus ja tasakaalu häired. Millest võivad need olla tingitud? Väheses toidus ei saa asi olla, sest söön korralikult. Magan 7-9 tundi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui peapõõritus on seoses pea asendi järsu muutmisega, on võimalik häire sisekõrvas. Kui need ei ole nüüdseks möödunud soovitan tulla konsultatsioonile.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Loe edasi

kaelalihaste harjutused ja peapööritus

Tere!
Kui kaugele tohiks kaelalihaste harjutustega üldse minna - kui pärast paari lihtsat harjutust on päevade kaupa peapööritus ja tasakaaluhäired, kas siis on see "vähese harjutamise viga", nagu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vähese harjutamise viga on kohene pearinglus seoses kaelaharjutustega. Kui pearinglus püsib mitu päeva tuleks diagnoosida põhjus.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: