Tinnitus kõrvades 04.01.16 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Pöördun murega, seoses vilinaga kõrvas.
Algkerge as see paar kuud tagasi, kui oli hästi vaikne siis tähendasin vilinat kõrvades. Aegamööda on läinud vilin järjest valjemaks, tugevamaks ja häirivamaks.
Vahel tekib vilin kõrvades eriti tugegevalt ning sellega kaasneb ka kerge peapööritus, mis kaob paari minuti jooksul.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Algul tuleks kindlasti pöörduda LOR arsti vastuvõtule kõrvauuringute (audiomeetria) tegemiseks.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Küsimus

Tere,
Pöördun murega. Paari kuu eest algasid valud paremal ülakõhus ja paremal selja keskel, käisin murega perearsti juures, kuid midagi patoloogilist ei tuvastatud. Viimase paari kuu jooksul on ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Lahenduse neile kaebustele peaks leidma perearst ja okulist.

Loe edasi

peapööritus ja kohin kõrvades

Tere,
õhtul magamaminnes ja hommikul tõustes käib pea mõnda aega ringi ning kõrvad kumisevad. Kumin kõrvades on terve päeva, hommikul suurem. Perearst ütles, et see on tingitud kõrgest vererõhust. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui esineb ka kuulmise langus - tuleb minna kõrvauuringutele. Kui vaid pearinglus seoses asendi muutusega - tõustes ja pikali heites - on probleem sisekõrvas asuvas tasakaaluorganis mis on ravitav.
Loe edasi

Kaela-ja kuklavalu, peapööritus, kõrvades kohin

Tere
Minul selline mure, et juba pikaajaliselt on esinenud kaela- ja kuklavalu, õlad valusad, esineb peapööritust, uimasust ja peavalu.
Hiljuti oli kael nii valus, et ei saanud pead pööratagi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks teha vereanalüüsid (üldveri ja reumanäitajad) ja rö ü/v. kaelalülidest (saab teha läbi perearsti) ja tulla vastuvõtule (saatekirja vaja ei ole).

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Absaanshood

6 aastat tagasi diagnoositi mul Epilepsia, kirjutati ravim Timonil 150 mida võtsin iga päev 2 tabletti ja peaaegu terve aasta hoogusid polnud. Siis hakkasid need tasapisi tagasi tulema.
Läksin uuesti ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Absaansihood võivad esineda ka täiskasvanueas. Oluline on aga teha vahet absaanside ja nn. pseudoabsaanside vahel, kuna mõlema ravi on erinev. Lisaks on võimalikud ka mitteepileptilised seisundid mis sarnanevad ...

Loe edasi

Virvendus silme ees

Nädal ja viis päeva tagasi hakkas mul silme ees virvendama. See virvendus ei ole nii väga segav, et üldse ei saa olla. Kui tugevalt pingutada ja keskenduda, siis näen hästi. Kõik hakkas pihta õhtul õhtul ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla kroonilisest ärevusest tingitud regulatsioonihäirete ja auraga migreeniga. Neuroloogi konsultatsioon on soovitav aga kiiret ei ole.
tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Survetunne peas

Pea käib ringi, survetunne peas ja kõrvades. Midagi nagu takistaks lugemist ja teleka vaatamist. Uinuda ei saa, kuna survetunne on tugevam pikali olles.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Sageli on põhjuseks krooniline ärevushäire ja/või depressiivne seisund. Vajate kogenud neuroloogi konsultatsiooni.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Rõhuv tunne peas

Tere.

Olen 23-aastane noormees. Teen vaimset tööd (töötan palju arvutiga ja loen) ning lisaks ka õpin. Sporti teen väga vähe. Eelmise aasta sügisel hakkas mind painama ärevus. Pöördusin esmalt ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt tuleks teha veel EEG uuring kui tulete vastuvõtule.
Helistage tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Kõrvade undamine

Mis võib põhjustada kõrvades vahel tekkivat kumisemist-undamist ja samuti ka vilinat? Undamine kestab tavaliselt mõned sekundid ja siis mõõdub. Kas sellise probleemiga peab pöörduma kõrvaarsti või neuroloogi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks pöörduda kõrvaarsti poole.
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Vilin kõrvades

Tere!

Mul on juba viiendat päeva järjest jube vilin kõrvades. Seda pole eelnevalt olnud. Mis ma tegema pean, et sellest lahti saada?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Minge kõrvaarsti vastuvõtule.

Loe edasi

MENIERE TÕBI

Kas on võimalik,et mul on Meniere tõbi,aga see ei anna kõrvades vähematki tunda?Ka kõrvaarst mõõtis mingi aparaadiga kõrvades ja märkis,et kuulmislangust pole...Perearst aga arvas siiski,et tegu on Meniere ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Meniere haigus eeldab kuulmise tuntavat langust ühes kõrvas. Tasakaaluhäirete põhjuseid on mitmeid.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: