kaelalihaste harjutused ja peapööritus 24.03.05 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Kui kaugele tohiks kaelalihaste harjutustega üldse minna - kui pärast paari lihtsat harjutust on päevade kaupa peapööritus ja tasakaaluhäired, kas siis on see "vähese harjutamise viga", nagu mõned arstid on mulle öelnud, või tuleks eelistada mingit muud võimalust pea vereringe parandamiseks?
Eva

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Vähese harjutamise viga on kohene pearinglus seoses kaelaharjutustega. Kui pearinglus püsib mitu päeva tuleks diagnoosida põhjus.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Pearinglus

Tere,

Kuu tagasi tekkis tugev valu meelekohtadesse, mis kestis ligi 30 minutit. Mingil hetkel õrn kaela valu, mis läks edasi tugevaks nii, et ei saanud pead keerata enam. Sellega kaasnes ka ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Probleem võibki olla kaelalihaste pingest tingitud kuklanärvide ärritusest. Võiks teha mõnepäevase ravikuuri kaelamassaaz ja valuvaigistid nt. ibuprofeen 400x2.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
Loe edasi

kuklavalu

Tere.

Märtsi algul hakkas mul vasak pea pool valutama ja kiirgas ka kuklasse. Padi ei sobinud kuidagi pea alla. Perearst kirjutas Meloxicam tabletid. Peale seda läks paremaks. Pea küll ei ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on tegemist vasaku kuklanärvi ärritusega seoses kaelalihaste pingeseisundiga. Abiks tuleb massaazikuur kaela ülaosale ja harjutused kaelalihastele (pearingid). kui seisund püsib tuleks tulla vastuvõtule. ...

Loe edasi

Pidevad pea-ja kaelavalud, samuti valu vasakus õlas

Juba pikemat aega vaevavad mind igapäevased pea-ja kaelavalu, mis kohati muutuvad nii tugevaks, et enam pead pöörata-liigutada ei saa ning mõnikord viskab mustad täpid silme ette. Elan suurema osa ajast ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tavaliselt on kaelast lähtuvate peavalude põhjuseks kaelalihaste pingeseisundist tulenev suurte kuklanärvide ärritus. Põhjuseks sageli sundasend tööl aga ka krooniline ärevusseisund. Aitab tavaliselt massaazikuur ...

Loe edasi

Pearinglus ja rulluisutamne

Mõned nädalaad tagasi alustasin esimest korda elus rulluiskudel liikumist (pole varem mitte kunagi usutanud ei jääl ega asfaldil). Võtsin ühe tunni treenerilt, et saada põhiasendid ja ohutu liiklemise ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui vererõhk ega veresuhkrusisaldus ei ole väga madalad (perearst), võib oletada häireid sisekõrvas asuvas tasakaaluorganis. Kui vaevused püsivad, soovitan tulla vastuvõtule.

Tel. 6 748 591
Loe edasi

Peapööritus

Olen 60 aastane naine. Millest on tingitud peapööritus külili olles. Kui keerata end selili või muuta pea asendit see kaob. Püsti tõuste pearinglust ei ole. Mul on kaelaradikuliit. Sas see võib olla sellest ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui esineb tugev pöörlemistunne asendi muutmisel, on tegemist probleemiga sisekõrvas asuvas tasakaaluorganis. Tavaliselt seisund paraneb ise.
Soovitav on teha istudes pööramisharjutusi peaga.
Loe edasi

peapööritus

Tere, olen 21 aastane ja mul esineb tihti peapööritus (mitte päris iga päev aga suhteliselt tihti) ja alati on see olnud üks kord päevas mitte rohkem. Peapööritus on selline, et silmade eest hakkab lainetama, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla kroonilisest stressiseisundist tingitud aistinguga aga ka erinevate haigustega. Täpseks diagnoosiks on tihti vaja lisauuringuid.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Loe edasi

tervisemure

Tere Lgp.Dr.Ots,
Olen pisut mures tervise pärast. Olen 32.a M; 2a.tagasi hakkasin ennast
ennast füüs. halvasti tundma - kõrgem SYS~150. Käisin uuringutel -
füüs näitajad ja EKG suhteliselt ...

Vastas dr Katrin Kaarna

Tere, Martti,

Teie põhjalikku ülevaadet lugedes ja arvestades teostatud uuringute tulemusi, võin küll teid julgustada, et aju- ja ajuveresoonte haigusega tegemist ei ole. Vastasel juhul peaksid ...

Loe edasi

valusad torked peas

Tere!
Kaks päeva olen tundnud paremal pool peas, meelekohas valusaid torkeid. Need kestavad korraga mõned sekundid ja esinevad mitmeid kordi päevas. Ei ole tingitud teatud asendist vaid tekivad iseenesest. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjus võib olla kaelalihaste pingest tingitud kuklanärvi ärritusega. Aitab kaelalihaste massaaz.

Dr. Ain Pajos 6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: