Tundetu koht jalal 17.03.20 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Minul selline küsimus, paar päeva tagasi märkasin täiesti juhuslikult, et parema sääre küljel, keskosast väheke all pool, on selline tundetu või pigem imeliku tundega tikutopsisuurune ala. Muidu pole üldse, midagi tunda, kui ainult katsudes selline imelik tunne või natuke tundetu. Istun üsna tihti jalg üle põlve. Kas see võiks olla sellest tingitud? Või peaks koheselt ikkagi pöörduma neuroloogi poole? Teen ka sporti, ei ole välistaud ka mõni pisitrauma.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kui sama jalg üle teise põlve on võimalik jalanärvi kahjustus põlveõndla välisküljel. Soovitan loobuda jalg üle põlve istiumisest. Paranemine võib võtta mitu kuud. Kui aga tundetu ala laieneb või lisanduvad muud probleemid tuleks minna neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Valu jalgades ja kätes

Tere!

Umbes 2 kuud tagasi tekkis lihase-ja liigesvalu jalgades ja kätes. Põlved valutavad, säärtes ja kintsudes torkiv valu erinevates kohtades. Vasakul jalal ülevalt nn liikuv koht kõndides ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks alustada perearstist kes võib soostuda tegema esmased reumauuringud. Soovitav on ka reumatoloogi konsultatsioon kuna tegemist võib olla liigeste ja ümbritseva sidekoe reaktsiooniga mõnele muule ...

Loe edasi

Närvipõletik

Tere!

Kõik sai alguse kui 22.12 grippi jäin, järgnes põskkoopapõletik ja kui peavalu jätkus, siis diagnoositi närvipõletik. Kompuuter näitas, et kõik korras, veri on korras. Närvipõletiku ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kahjuks ei ole nendele küsimustele ilma neuroloogilise läbivaatuseta võimalik konkreetselt vastata.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Millega on tegu - ebaharilik tuimus

Tere.
Kirjutan Teile oma poja pärast, mehepojad teatavasti arstile ei taha minna, pigem piinlevad teadmatuses.
Temal on viimasel paaril kuul olnud otse jalalaba peal tundetu ala, mis on laienenud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla jala närvi kahjustusega põlveliigese väliskülje piirkonnas. Põhjuseks sage isteasend jalg üle põlve või mingi muu põlveliigese piirkonna trauma. Tihti kaasub ka labajala nõrkus - ei ...

Loe edasi

Borrellioosi kahtlus

Minu mure seisneb selles, et kusagil aasta aega on mu vasak kehapool mulle muret teinud. Vasak käsi muutub tuimaks ja viimasel ajal lähevad sõrmed krampi. Vasak jalg samamoodi...pikemat maad kõndides on ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt vajate lisauuringuid. Soovitan neuroloogi konsultatsiooni.

Tel 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

kihelus-torkimine jalas

vasakul jalal selline probleem, et reie välimises eesmises-välimises osas põlv kohal ja sellest veidi kõrgemal on alates suvest veider tunne. peale voodisse heitmist(ehk siis rahuolekus) hakkab jalas justkui ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võiksite alustada sellest, et näitate jalga perearstile. Tegemist võib olla healoomulise rasvkasvajaga.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: